Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravleni.
Kupil sem starejso hiso ima nove okne zidi so z duplimi ciglani cc 52 cm.
Imam noter pec centrometal 35 kw segrevam cc 160 m2
Zanima me ce je to normalno da porabim na dan cc45 kg peletov imam smrekove pelete.
Zanima me tudi zakaj mi vpeci ko gori vejst nabija (kod da bi prevec doziralo) sem zmansal doziranje podalsal tudi da polz bol dolgo stoji,samo te ne doseze te toplote in poraba se dvigne?
Imam tudi nastavleno na 4 to pomeni 25 kw je to vredi al bi mogel it na 30 kw?
Ali bi mogel z obratami nastavlat gorenje?
Z visjimi ali nizjimi?
Res bi potreboval vaso pomoc ker se mi zdi to apsurtna poraba
Hval za odgovore
L.p.grega
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Glede porabe odvisno kakšno temperaturo imaš v hiši. Če imaš cca. 20-21.C je 45kg na dan bistveno preveč. Pomoje več kot 2 vreči dnevno nebi smelo iti pri trenutnih temperaturah.
Nabijanje v peči pomeni, da je polž preveč dozira oziroma so obrati ventilatorja premajhni. Nevem kako ti 25kw ne doseže temperature, če pri meni 14kw gorilec zmore ogrevati 250m2 ter tudi ni nevem kakšne izolacije cca.( 5cm ) ter stara okna 30let v pritličju.
Ko spreminjaš nastavitve gorilnika ne spreminjaj samo vnos peletov, ker so druge nastavitve mogoče še bolj pomembne ( obrati, koliko časa deluje gorilec v različnih fazah preden pride do faze P4 oziroma kolikor je nastavljeno ).
če želiš zmanjšati porabo prvo nastavi gorilec na cca. 70-72.C ter diferenco vklopa 10-12.C . Mešalni ventil nastavi, da ti pošilja vodo v sistem ( predvidevam, da imaš radiatorje ) cca. 50-55.C ( to bi moralo biti več kot dovolj ). Šele potem se začni igrati z nastavitvami gorilca. Jaz bi zmanjšal moč na 20kw ter poskusil nastaviti, da je ogenj dovolj močen in brez nabijanja v peči.
Preberi si v temi peči centrometal na pelete ( tam imaš ogromno razloženega o nastavitvah gorilnika)
Ocena:
0
V hisi nimma vec kot 21 stopin.
Mesalni ventil je vezan na pec nato da signal pumpi ampak se prej ko pri 60 stopinjah ne vklopi pumpa mogoce je to problem?
Da bi mogel met nalezni cevni termostat?
Ocena:
0
Mam radjatorje ja pa mel sem nastavleno 70 stopin zdaj mam 72 da se pec vgasne
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
Tudi jaz sem imel podoben primer s porabo, so potem nastavili. Torej, enaka peč, zalogovnik 1000l, tri etaže, 8 oseb, okrog 280m2 in za ogrevanje + SV porabimo na teden sedaj 10 vreč, ko je težka zima pa 17vreč. Peč dela 16-22, v hiši ni nikoli manj kot 20st. Radiatorsko ogrevanje, topla voda je vedno na voljo. 15cm kamena volna.
Ocena:
3
To, da se pumpa ne prižge pod 60.C je čisto pravilno ker s tem elektronika peč varuje pred kondenzacijo.
Kakšno imaš pa kaj izolacijo na hiši ter strehi. Možno je da imaš tukaj toliko izgub. Sam je res čudno, da gorilec na 25kw nebi mogel segreti peči na želeno temperaturo.Mogoče peč ugašaš ponoči ali je prižgana 24/7?
Ocena:
0
Meni segreje samo ce zmansam doziranje pelet za 1 sekundo in 3 sekunde podalsam polza da ostaja v mirovanju pol ne segreje dovol...
Bom probal dat na 20 kw pa dvignit obrate
Ocena:
0
Spodni sel je zidan z staro opeko dvojno zato so debeli zidi.gore mansarda je en del izoliran drugi del sem ze vceraj izoliral do polovice ostalo bo v petek uporabil sem stiropor 5 cm en del pa je knauf z 25 cm izolacije..okna so plasticna 3 slojna stara cc 4 mesece...sanitarne vode ne porabima doati ker sma dva...
Pac meni ni jasno da majo 3 kolegi navadno pec kuplen gorilec v jagru 2 nimata nic izolirano stare okne kurijo cc isto kvadraturo noter imajo cc 24 stopin so 4 clani..pa porabi 1,5 zakla na dan
Objave: 398
Teme: 0
Ocena:
0
Taka poraba nikakor ni normalna.
Tudi peč ni normalna, 35 kW za 160 m2?? Dvojno predimenzionarana, tudi če okna vržeš ven.
Svetujem ti da pokličeš serviserja, da pride naštelat kotel, če ima možnost tudi odstranit turbolatorje in s tem zmanjšati moč (nevem če ima C to opcijo).
Ocena:
0
Se jaz lahko gorilec nastavim na 10 kw ce cem,turbolator pa dimnik sem spucal.
Pa kaj je boljse da je loputa cisto odprta na dimniku al jo cetrt zaprem
Ocena:
3
Ce imas gorilec cppl 35 ga lahko nastaviš na najmanj 20kw ( če prav vem ). Le gorilec ccpl14 je manjši ( 14kw ). Seveda ga pa lahko nastaviš na 20kw ter spremeniš doziranje peletov itd, ter s tem še zmanjšaš moč vendar je tukaj kar precej igranja, da boš ujel prave nastavitve.
Ocena:
0
Ja mam tega ja..ja mas prav ja 20 je min pa 35 max ja...
Ne bom probal ventilator dvignit da vidim kaj bo