PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje - Električni radiatorji - konvektorji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Prosila bi za malo pomoci/nasvetov.
S partnerjem sva v fazi najema novega stanovanja. Stanovanje za katerega se trenutno zanimama je novo, se neopremljeno in se nikoli vseljeno. Stanovanja oddaja neko proizvodno podjetje. Stanovanja so nad podjetjem in je zato elektrika baje cenejsa, ker je elektrika za podjetja (verjetno se nisem pravilbo izrazila, torej ni za navadno gospodinjstvo). Zanima me koliko je ta elektrika cenejsa od gospodinjske?

Skrbi naju predvsem zato, ker so v stanovanju elektricni radiatorji - konvektorji, tocnega proizvajalca trenutno ne vem. Stanovanje je veliko 45kvadratov. Prav tako so v stanovanju se drugi porabniki elek.energije (pecica, hladilnik, TV, pomivalc, pralni stroj, BOJLER).

Najemodajalec pravi da tocnega zneska se ne more povedat, ker so stanovanja vsa na novo oddana.. pravi, da so nizki...

Torej kako nizki stroski so potem to? Ker poznam primere, ko se gospodinjstva grejejo z elek.radiatorji in placujejo tudi po 200 € + na mesec.

Za kakrsenkoli odgovor bom hvalezna! Smile
Ne vemo, kako so izolirana stanovanja, zato tudi ne vemo, kolikšna bo poraba. Za ceno kWh elektrike vprašaj podjetje, ki oddaja.
Lahko ti povem, da trije v stanovanju plačamo 70€/mesec, vse na elektriko razen ogrevanja. Pozimi lahko pričakuješ vsaj 2x večji strošek, bi rekel.
Firma, tip radiatorjev nima veze, pri vseh bo poraba za želeno sobno temperaturo enaka.
Ne vem koliko stane elektrika za vecje podjetje,vendar sam imam podjetniski odjem in je drazji kot gospodinjski. Ce te tako skrbi gretje, je po moje najbolje da investiras v klimo in grejes z njo. Zagotovo bojo nizji racuni, vprasanje je samo, koliko casa bosta v temu stanovanju, da se nakup klime povrne. Ce pa se dogovoris,da lastnik klimo vzame v racun si pa zmagala. Vendar ce gre za dobro izolirano stanovanje, je 45m2 tako malo, da tudi gretje z el. radiatorji ne bi smelo biti grozno drago. Ce pa izolacije ni oz. je slaba, potem definitivno prevaga v stran klime - do -5 zmore ogrevati ze skoraj vsaka, ce investiras malo vec, si mirna do -15. Tudi iz naslova odjemne moci, klima skoraj nikoli ne dela na max. odjemni, radiator vedno kadar se vklopi.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Odvisno koliko je veliko podjetje in kakšno pogodbo imajo z elektro,lahko da je večji potrošnik pa plačujejo celo do 50 % ceneje.
Klima je vsekakor cenejša opcija ogrevanja
V najemniško stanovanje bo bolj težko montirati klimo...., razen če se s tem lastnik strinja.
Mislim pa , da to sploh ni smiselno, saj se lahko pogodba prekine tudi "jutri" in potem kaj?
Tisto električno gretje bosta pač plačala kolikor bo porabljene elektrike, elektrike pa bosta porabila v sorazmerju z želeno temperaturo v stanovanju.
Kot rečeno, je nemogoče napovedovati kakšen znesek bo, ker so toplotne izgube stanovanja neznanka.
Podjetje je večja proizvodnja z več 200+ zaposlenimi...
Izolacija naj bi bila dobra, okna so nova...
Jezi me prav to, ker najemodajalec ves čas pravi "stroški so zelo nizki, izolacija je zelo dobra..." vse je OK, kar povprašaš, točnih podatkov pa nima, ravno zato, ker je to nad firmo... Sicer po ogledu sva dobila dober vtis, recimo pri oknih ne piha, izolacija se vidi da je debelejša, stanovanje že samo po sebi ob odprtem oknu ni bilo hladno...

Kot je že bilo rečeno, se nama ne splača v najeto stanovanje montirati klime...

Neka opcija, ki jih je omenjal so bile tudi infrardeč stropni panel, ampak a ni to še dražje kot el.konvektor? Smile

Bom se še malo pozanimala in upam, da vsaj približno zvem stroške, ker ne bi rada imela presenečenja pozimi Smile
Ne nasedajte na leporečje!
kW IR ali konvektorja ogreje enako in iz tega naslova nekega šparanja ni.
Sploh pa ni logike, da bi šla nadomeščati obstoječe ogrevanje in zapravljati kup denarja......

Če podatkov ni, bo pač treba počakati na ogrevanje, potem pa bosta videla, če so stroški za vaju sprejemljivi.
Alexandra: kot sem ti napisal, edina res omembe vredna opcija gretja v tako majhnem stanovanju je klima. IR paneli, el. radiatorji... to je isto: pokurjen kW je oddan kW energije oz. tam nekje. Prezivita 1 leto s tem kar je na voljo, nato pa se odlocita ali je to to ali zelita kaj spreminjati.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Če je to stanovanje nad firmo, ali je to direkt nad proizvodnjo ali so spodaj kake pisarne? Mogoc je to bolj važno kot ogrevanje, glede hrupa in podobnega.
To je veliko podjetje, proizvodni obrati so na drugi strani, stanovanja so pa nad pisarnami in delom restavracije. Glede hrupa sem se pozanimala, je mirno. Sem se odločila, da se obrnem karr na firmo, če mi bodo seveda hoteli zaupati podatke Smile

Vam sem pa vsem hvaležna za odgovore Smile
Kaj predlagate za ogrevanje stanovanja velikosti 45m2. Brez ogrevanja se mi temp. giba trenutno ko je zunaj bilo malce pod nulo oz ce dan malce nad nulo okrog 18-19 stC. Imam trenutno konvektor s katerim si dogrevam prostor na 20-21 stC, kar aem prebiral ostale prispevke je funkcionalnost in strosek elektrike isti ce imas el.radiator ali konkvektor? Ker je miljarda enih el.radiatorjev ki se ponujajo na trgu (glamox, beha, vaillant,..) ker trenutno mam nek noname konvektor Tristar, skupne moci 2000 (tri stopnje 750, 1250, 2000). Bi pa si rad omislil enega/dva malce "boljsa" s katerim bi tudi lahko po dnevih regulirah kdaj se mi zazene... Sicer opcija je elektricni casovnik, da se vklopi napravo preko tega.

Hvala za vsak odgovor ze vnaprej!
Kaj pa je narobe s centralnim ogrevanjem, da imaš tako hladno? Poddimenzionirani radiatorji, šparanje? Najprej preveri to in odpri radiatorje, ker je tako gretje zelo verjetno cenejše od električnega.

Sicer pa bo tvoj Tristar konvektor enako učinkovito grel stanovanje kot najbolj topšit dragi radiatorji. Če je premalo, nabavi še kakšnega. Seveda bo poraba elektrike velika, brez nič ni nič.
Dolgoročno pa daj montirat kakšni 2 klimi in se ogrevaj z njima.
Nimamo centralnega ogrevanja. Vsako stanovanje zase. Ne sparam, ampak sem na novo in se tipam situacijo..
Potem je jasno, montiraj več strateško postavljenih klim, seveda če misliš biti tu dalj časa.
Lahko pa prvo zimo "tipaš" s poceni el. radiatorji. Nabavi jih še par in vsakega priklopi preko merilnika energije, ki se dobijo za drobiž. Boš na koncu zime v nulo vedel porabo in v koliko časa se ti bodo poplačale klime.

2. varianta če imaš plac kje zunaj - minichiller oz. monoblok TČ. Malo več štemanja za napeljavo do konvektorjev, hkrati pa ti lahko greje tudi sanitarno vodo.
Vprašaj ga koliko izolacije ima objekt. Če so prenavljali potem so verjetno tudi izolirali.
Je to stanovanje vrhnje ali je v sendviču stanovanj?

Če je stvar izolirana, spodaj podjetje ki ima pisarne ( in delujs), zgoraj stanovznje ( ki bo vseljeno) potem poraba ne bo ekscesna. Upam da ima stanovanje svoj števec...in ne zgolj nekega odštevalnega, da bosta črno na belem koliko je ddjansko stroška. Če je vse po regelcim po moje stanovanje ne sme imeti industrijskega odjema...
1 2
Iskanje po temi