PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri čiščenje kaminske peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eno zimo uporabljam za ogrevanje kaminsko peč na pelete. Z njo sem kar zadovoljen, razen s ceno peletov Vidim, da se je po kanalih nabrala tanka plast saj. Slišal sem, da obstajajo neke tablete, s pomočjo katerih saje v peči zgorijo. Zanima me, če kdo pozna to možnost, ali bom pa moral celo peč razkopati?

Upam, da ni treba za to klicat serviserja. :evil: :evil: :evil:

lp pavel
pavel,
katere pelete pa kuriš? saj ne sme bit pa ama baš nič, te peči morajo biti mikroprocesorsko nadzorovane. tudi če nima lambda sonde, morajo peleti zgorevati v prebitku zraka, tako da saj ne sme bit. lahko je tanka plast pepela, to sčisti s krtačami. morda je kaj z nastavitvijo vrtljajev vlečnega ventilatorja, morda je nastavljen za smrekove pelete, pa ti kuriš bukove? razlika v gostoti je namreč še kar velika. jaz sem naredil gorilnik za pelete sam in vidim precej razlike v potrebi zgorevalnega zraka med obema vrstama peletov (ker doziranje peletov je vedno volumsko, ne masno - preko nastavitve vrtljajev dozirnega polža). meni sicer pri nastavitvi za smrekove pelete bukovi ne sajijo, je pa pepel čisto temen in to je znak, da je premalo kisika. lahko pa da ima dimovodna cev preveč upora, tudi to je lahko ... bodisi je cev predolga ali ima preveč kolen, pa je upor za vlečni ventilator prevelik in plamen posledično dobi premalo zraka. si pogledal filtre vstopnega zraka če jih pečka ima? nekatere imajo tak filter, očisti ga.

peleti so zdaj po približno 210 ojrof tona v rinfuzi, torej kakšno shrambo in ajmerček, pa nosi v pečko.
aleks

Imam Edilkaminovo peč Iris. Pelete kurim bukove. Temne saje se mi nabirajo po stenah peči.Pepela sicer ni dosti, je pa steklo na peči vsak dan kar močno prekrito s sajami. Možno je, da imam preveč kolen, saj smo bili že pri montaži malo v skrbeh če bo vlekel dimnik. Res pa je, da dimnih cevi še nisem očistil, čeprav kurim že celo zimo. Serviser mi je namreč rekel, da se dimne cevi čisti enkrat na leto, pa še to naj skoraj ne bi bilo potrebno. Filtra vstopnega zraka mislim da nimam, vsaj v prospektih ga ne najdem. Je bilo pa v prvi polovici zime bistveno manj saj po steklu. Je to mogoče zaradi peletov?

Peleti v rifuzi? Tongue Tongue Tongue na žalost nimam primernega prostora.

lp pavel
Jebela cesta! Mi imamo tudi Iris ampak jo še nismo priklopili. A so bukovi peleti boljše ali slabše kvalitete? Kje si jih kupil?

Ti je zagon delal pooblaščenec? Iz kje si in koliko si dal za zagon?
Čujte, meni se doma v peči tudi saja ko hudič, če ogenj nima dovolj zraka. Drugače pa pri bukovih peletih po mojem (pri pravem izgorevanju skoraj) ni saj.

Preveri dovod zraka. Pa pazi... lahko ti imaš loputu od peči odrpto do konca, če ti hiša popolnoma zatesnjena je vseeno... ne bo vleklo. Naredi doma test, da eno okno kipaj in opazuj, če kaj bolje gori (kako uro).
asja; zagon mi je delal pooblaščenec, cena 50eur. Pravi, da je cena zagona enaka, ne glede od kod si.

Za bukove pelete pravijo da so boljši-ne vem če res in ne vem zakaj.

Kupujem jih v Profiles-u Razdrto.

Dedalus, hiša ni popolnoma zatesnjena, probal sem že pri odprtem oknu pa ni razlike.

Verjetno jo bom malo razkopal, očistil dimovodne cevi, če pa ne bo bolje, bom poklical serviserja (saj je še v garanciji)

lp pavel
Iskanje po temi