PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pokanje v talnem ogrevanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Prosil bi za pomoč in nevem kako bi se izrazil ampak po hiši v tleh poka in ti sunki so včasih kar precej glasni vsekakor pa moteči Confusedhock: Confusedhock: . Dogaja se v spodnji etaži, prav tako v mansardi. Nevem če ta zvok prihaja iz cevi talnega og. oz . pokajo kakšni zračni mehurji v ceveh. Dva tedna nazaj so mi zračili cevi ampak nevem če dovolj. Prosil bi za kakšen nasvet, ker očitno vodovodar tudi ne ve v čem je point. :?: :?:

lp
zracni mehurcki v talnem ne morajo biti glasni, da bi jih slisal izpod betona - razen ce imas se dolocen procent karbida poleg Smile

a imas talno v pogonu? zakaj so ti zracili (odzracevali) cevi, novogradnja?

ze vseljen v hiso?
V hišo sem se vselil pred kratkim, katera je novogradnja. Talno pa je sedaj izklopljeno, ogrevam le sanitarno vodo. Zračili pa so mi ker pri prvem polnjenju ni bil kao zadosten pritisk. Kaj bi pol to pokalo, če ne prihaja iz cevi? Da znoriš...
montazna/masivna hisa?
kaksna kritina na strehi (plocevina)?
si pomislil na vodovod? lahko zapres glavni ventil, odpres pipe, da sprostis pritisk in poslusas naprej.

je pokanje konstantno, ali parkrat na dan/teden?
Hiša je zidana. Kritina je opečanata. Vodovod pa sem pred kratkim dobil, pokalo pa je že prej. Poka pa izključno v tleh in mislim, da vedno v istih delih hiše. Dogaja pa se vsakodnevno, najbolj intenzivno pa se začne zjutraj od osme dalje, čez dan pa tu pa tam.
Mogoče imaš prevročo vodo pa se cevi razstezajo in se sliši pokanje
Talno je izklopjeno zato vroča voda odpade
Kakšne so pa cevi za vodovod? Mogoče pocinkane?
upam, da majstri niso koga od svojih pozabili in ga zalili v beton Confusedhock:

ok resno: vroca voda v vodovodu, ne v talnem. imas cirkulacijo?
tudi jaz upam da ni kdo spodaj ostal.
Kakšna cirkulacija?
Tam kjer se sliši pok sloh blizu niso cevi za vodovod npr. dnevna soba
parket, laminat?
Če praviš, da zjutraj, popoldan pa ne: je lahko pokanje/zvok posledica ogrevanja dela hiše po obsevanju s soncem?

:?
denny3891 Napisal:Talno je izklopjeno zato vroča voda odpade
V talnem itak ne boš imel vročo vodo, sanitarna je druga zgodba (je vroča).
Pomni, zvok se prenaša po ceveh, lahko iz kotlovnice gre kamor-koli
Sanitarna je nastavljena na 50, ampak pravim, da je pokalo ko še sploh nisem imel vodovoda. Glede z ogrevanjem sonca bi pa bilo lahko kako povezano kajti najbolj intenzivno poka zjutraj popoldan in ponoči pa se malo umiri a sem ter tja malo vseka.
Keramika po celi hiši
1 2
Iskanje po temi