Objave: 145
Teme: 27
Ocena:
0
Pred kratkim sem dobil ponudbo od ene firme za talno ogrevanje + kurilnica(komplet).
V ponudbi je napisal kotel FER 3 (ne vem a gre za ferol al feroterm), nekje za 120K starih SIT. A ma kdo izkušnje s temi kotli in kakšn kotel mi priporočate? Bojler je predvidel 200l, a je to dovolj za 4 člansko družino?
Hvala
Ocena:
0
pozabil napisat, da bo sam talno ogrevanje na kurilno olje.
hvala
Ocena:
0
Rad bi NT kotel, cekinov pa nažalost ni preveč.
A te peči sploh so za not dat, al mi jih odsvetuješ?
Hvala
Objave: 257
Teme: 37
Ocena:
0
če te ne boli glava ker boš namesto z 93% izkoristkom kuril samo z 91% lahko vgradiš komot.
Objave: 255
Teme: 9
Ocena:
0
Mislim, da ni tako enostavno v tem primeru. Sploh ob predpostavki, da se bo ogrevalo izključno le s talnim gretjem. V kolikor je tako, potem bi predlagal dejansko NT kotel brez omejitve spodnje temperature in omejitve temperature povratka vode. Dejstv je, da za talno gretje rabimo vodo temperature do max 35oC in res ne vem čemu, bi ogreval kotel ala Ferolli na režim 60-90. Višjo temperaturo boš potreboval le takrat, ko boš segreval sanitarno vodo (če jo boš segreval na olje). Vsako toplotno telo ima nedvomno višje izgube pri visokih temperaturah kot pri nizkih, in govoriti o izkoristkih 93% in 91% je v tem primeru brez veze! Torej za moje pojme NT kotel z ustrezno NT regulacijo, ki bo krmillila kotel v odvisnosti od potrebe ogrevalnega sistema glede na zunanjo temperaturo in glede na toplotne karekteristike objekta.
Objave: 1615
Teme: 72
Ocena:
0
Mi smo v hišo, kjer zdaj stanujemo dali točno tako peč pred 3 leti, ker nam je bilo škoda denarja za kaj boljšega.Hišo bomo sedaj porušili. Ampak, da se ne oddaljim od teme..peč nas je presenetila izredno pozitivno. Pokurili smo cca 700 l manj kot prej,ko je bila enak stara stadlerica, toplo pa imamo enako kot prej (22-23 stopinj)Mi smo z njo zadovoljni, res pa je, da se bomo v novi hišici greli na TČ voda-voda (stensko+talno gretje)
Ocena:
0
Hvala vsem za odgovore. Sem vprašal lastnika tega podjetja, pa pravi, da se firma zdaj imenuje fer in da gre za NT kotel.
Objave: 255
Teme: 9
Ocena:
0
FER je dejansko izpeljanja Ferrollija - italijanskega proizvakjalca kotlov. Kaj naj ti napišem o tem kotlu, pač kotel identičen Ferrolliju.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.industriefer.it/prodotti/riscaldamento/_doc/ggnN.cfm">http://www.industriefer.it/prodotti/ris ... c/ggnN.cfm</a><!-- m -->
FER 3 verjtno pomeni 3 členski kotel izvedenke, navedene v povezavi z močjo od cca 30 - 35 kw, vsebnost vode 14l, teža kotla 100 kg. In o tem da bi bil to konkreten NT kotel, je to lepo prosim, totalno zavajanje in nakladanje. Pač, je to kotel nižjega cenovnega in verjemi posledično tudi kvalitetnega ranga.
Samo za primerjavo buderus G125 (trije členi): nazivna moč 21-25 kw, teža 175 kg, vsebnost vode 33l
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Jah, za enkrat ti ne morem še nič rečt, ker še nisem tako daleč. S tako kombinacijo, kot jo imam sedaj pa nisem najbolj zadovoljen. Rad bi znižal moč na 16kW z drugim gorilcem za katerega pa nisem ravno čisto sigurn da bo sploh ustrezen za moj kotlček (ferolli 3-členski). Na regulacijo pa tudi še čakam. Seltron kar zavlačuje z novimi regulacijami tako, da ne vem kdaj bo. Mam pa plan v kratkem zamenjati gorilnik potem bom pa videl.
Mogoče ti bo Telmos kaj več povedal, on prodaja Ecoflam gorilnike, ki so tudi zanimivi za takšne kotle. Šit je samo to, da je ded od daleč...
LP
Ocena:
0
Ta majster mi je predvidel gorilnik Hansa, elektroniko pa Seltron DD2.
Pravi, da je pr tej elektroniki vključeno tudi zunanje tipalo. Jutr zjutraj se dobim z njim, pa me mal matra :?
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Eh, jaz DD2 ne kupim pa, če je to zadnja regulacija na svetu. Hansa je pa tak, recimo neki srednji razred. Kdaj bi se pa že rad grel? Če imaš čas do jeseni še malo počakaj in pretuhtaj potem pa v akcijo.
Mogoče še poglej intercal to je taki srednji price-performance razred, imajo kotle in gorilnike in seveda regulacije - pa ne tako jajco, kot je DD2. Prodaja pa Termocenter v LJ.
LP
Ocena:
0
hvala ti blautherm. Mam cajt. Tko, da sem bom za zdaj odloču sam, da mi položijo cevi za talno, kurilnica pa kasneje. Ker po tvoji zaslugi vidim, da mi je sama jajca not nametal, da bi predračun bil čim nižji.
Hvala še enkrat