Objave: 247
Teme: 36
Ocena:
0
Zdravo,
Tri leta je v pogonu Novus in pojavljajo se težave. Prejsnjic sem ugotovil, da mi na programu na funkciji timer ne deluje ventilacija na prvi stopnji, sem ga izkljucil iz el. A ni pomagalo. Danes pa ugotovim, da izpih na prosto laufa na polno, sesanje svezega zraka pa dela normalno po stopnjah ventilacije. Ne pomaga reset, odvzem elktrike. Je imel kdo ze podobne tezave? Sedaj mi laufa na ful tako, da ga bom moral ponoci izklapljati iz elektrike. Je pa bilo obvestilo napake Error fan 2 hall enkrat danes, sedaj pa nic vec. Prosim za pomoc, tudi na spletu ninkaj najti. V ponedeljek pa grem v akcijo s prodajalcem.
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
Preglej konektor, ki gre iz motorja na elektroniko. To je tudi vse kaj lahko narediš, glede na to, da očitno nisi elektronik.
Objave: 457
Teme: 4
Ocena:
0
poglej mrežico na zajemu in izpihu če je čista ... tista drobna se lahko zamaže in ti zmanjša pretok zraka ... bratranec je tako rešil problem ko mu je naprava laufala s polno močjo.
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
Napaka "Error fan 2 hall" pomeni, da elektronika ne dobiva informacije o hitrosti ventilatorja. Vzrok je lahko v slabem stiku na konektorju, ali pa v motorju (lahko tudi v krmilni elektroniki, vendar dvomim).
Si slučajno slikal ventilator, da bi se dal prebrati tip? Verjetno je EBM-Papst...
Ocena:
0
Kaj pa to pomeni stroskovno, ce je ventilator fuc? Ker laufat zna samo na ful... Nisem gledal kaj pise gor kak je. Tudi ne cem tocno kako do njega prit...
Ocena:
0
na motorju ne piše tipa, sem pa zasledil tukaj:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://paul-lueftung.de/fileadmin/files/PDF/Produktunterlagen/novus/ABZ_novus_300.pdf">http://paul-lueftung.de/fileadmin/files ... us_300.pdf</a><!-- m -->
daje to motor Firma ebm papst vom Typ G3G140-AW05-12
Ocena:
0
zdravo,
uspelo mi je, sem razdrl, vzel konektor z motorja, ga namestil nazaj in zadeva deluje. hvala bogu, da je bilo samo to.
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
0
Tud mene mal zeza tale novus. S tem da men tud fid včas vn vrže ko ga hočem nazaj prižgat.
Kater konektor ste pa to izklopil? Pr men gre kabl direkt v motor. Na drug stran gre pa žica direkt na konektorje elektronike..
Ocena:
0
Moj rekuperator je še v garanciji. Sem ravno govoril z g. Jermanom, bojo prišli pogledat.
Je blo pa v rekuperatorju dosti vlage, tudi ohišje motorja, ki sesa zrak iz hiše je oksidirano.
Bom poročal po obisku serviserja.
Tebi sedaj, po posegu rekuperator deluje kakor mora?
Ocena:
0
Evo včer takle čas sem javil težavo, sedaj pa že lufta z novim ventilatorjem. Serviser je prišel, najprej testno priklopil nov ventilator, da se je vidl, če je elektronika ok in potem zamenjal ventilator. Moj ima izolacijo na kovinskem pokrovu, je pa vseeno prelepil še s trakom.
Objave: 419
Teme: 60
Ocena:
0
Pozdravljeni,
tudi sam imam probleme in sicer kar naprej se mi cez noc izkljuci in potem pise stanje in kaze da je temperatur katero dovaja -2 stopinji, ter da je obvod zaprt, potem ga moram spet rocno zagnati nazaj in spet dela... temperatura pa niti preblizno ni -2 ... so mi ze menjali elektroniko pa potem sem menjal se senzor je 2 dni delalo ok sedaj ap spet iste tezave...
lp,Matevz