PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Siemens Albatros 2 regulacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam TČ krmiljeno s Siemens albatrosom 2 in sem cca en mesec ogreval na 19 stopinj. Ob nastavljenih 19 stopinjah se je temperatura konstantno gibala od nekje 18,8 stopinj do 19,3 (do 19.7 stopinj če je še dopoldansko sonce pogrelo dnevni prostor). Čez vikend sem nastavil na 22 stopinj in opazil da je na termostatu kazalo še ne 21 stopinj in je TČ že nehala ogrevati. Sedaj se temperatura v prostoru giblje od 20.6 do 21.5, kljub temu da sem še malo dvignil na 22,5 stopinje na termostatu. TČ preprosto miruje tudi po več kot uro kljub temu da je več kot stopinjo pod nastavljeno temperaturo.
Se komu sanja zakaj?
Kolikšen imaš nastavljen vpliv notranjega termostata? Ko govoriš, da miruje, ali takrat miruje tudi obtočna črpalka?
Preberi status kompredorja in status ogrevanja.
Obtočna črpalka deluje večino časa. Nisem še čisto prepričan kaj jo pogojuje. Mislim da če je temperatura več kot pol stopinje nad nastavljeno se ugasne.
Nimam pojma kako je nastavljen vpliv notranjega termostata.
Ko preneha z ogrevanjem napiše pod statusom ogrevanja da je toplotna črpalka izključena oziroma da je ogrevanje izključeno (nisem doma da bi preveril). Zanimivo je to da na 19 stopinj (manj ne gre nastavit) je pa držalo skoraj kot pribito.
Ko boš ogreval kakšen teden na konstantno temperaturo bo tudi nihanje izginilo. Vremenska hoče eno, sobna enota bi drugo temperaturo... potreben je čas in nič drugega. Seveda pa lahko vpliv sobne enote povečaš, pa bo bolj ubogala sobno nastavitev, bo pa potem problem pri externih temperaturnih dobitkih. Lahko se pa poigraš tudi z vremensko krivuljo, lahko jo nastaviš v piko, bo pa za tako početje potreben čas, za vsako minimalno spremembo krivulje (delaj zelo zelo majhne korake) boš dobil realen rezultat čez dva tri dni. Če ti je v veselje se lahko tako igraš celo ogrevalno sezono in si ogrevalno krivuljo nastaviš res točno na tvojo hišo. Ali pa počakaš, da se vremenska in sobna uskladita :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Potem bom počakal še par dni da vidim kako bo.
Pri vremenskih regulacijah je kar nekaj dejavnikov ki se morajo dopolnjevat. Omenili so ti že vliv sobne enote ,krivuljo. Ti si povečal temperaturo ,mogoče je prenizka krivulja za doseganje na novo nastavljene temperature. Vpliv sobne enote bi moral načeloma ustrezat.
Ve kdo kako se na notranji enoti izklopi osvetlitev ekrana?
Software-sko ne vem. Imaš pa za priklop 3 žice. Dve sta za komunikacijo. Tretjo lahko izklopiš, ker je samo za osvetlitev.
Zanimivo, sem že pisal o tem.
Moje ogrevanje je sestavljeno iz bojlerja z dvemi grelci (plus kolektorji) in enega sobnega Honewell termostata, ki goni pumpe za talno.
Nastavljeno imam na 23.5 stopinje, glave za talno so na konstantnih 30 stopinj.
Temperatura v bajti je zabetoniranih 23,5 stopinj.
Ker je Honeywell na 0,5 stopinje natančen, imam na njega naslonjen še en termometer.
Ta kaže zabetoniranih 23,9 stopinj.
Le v primeru hudega sonca, poskoči temperatura popoldan kratkotrajno na 24,1.
Nobene pameti, nobenih nastavitev, nič.
Imam pa 24 ur konstantno temperaturo.
Tudi zdaj temperatura ni šla gor, čeprav je šla zunaj iz -10/-2 na 7/9.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Mogoče ve kdo iz glave kje se da povečat diferenco za ogrevanje sanitarne vode da ne grem študirat teh črev od navodil. Sedaj je na 5 stopinj. Dal bi jo nekje na 8 stopinj (37 stopinj vklop in 45 stopinj izklop), ker se mi zdi da črpalka največ truda nameni samemu začetku ogrevanja SV.
Nimam čisto isti krmilnik, pa vseeno poglej parameter 5024.

Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk
5024 je diferenca, 1610, 1612 pa nastavis temp. vode za komfort in reduced ogrevanje. Tako je pri nas, ne vem pa ce imam ver. 2 Albatrosa.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Kolikor sem na hitro gledal je pod številko "1610" in "1612" v meniju a kako jo spreminjat?
Poldee & Alan hvala. 5024 bo prava ja. Kako pa prideš v meni tako "globoko"? :-)
1 2
Iskanje po temi