Objave: 232
Teme: 3
Ocena:
0
Mal me zanima kako imate nastavljeno!
Učinek pomika nožišča!
Temperaturo v dvižnem vodu!
Izklopna, vklopna histereza sobne temperature!
Aktiviranje eko delovanja!
Aktiviranje sinhronskega polnjenja zalogovnikov!
Temperatura povratnega voda!
Vklop funkcije Rtl dinamično!
Nastavitev logike polnjenja zalogovnikov
Ogrevanje je radijatorsko!
Ocena:
0
Ker ni bilo odziva, bom sam podal nekaj prvih vtisov kotla Kwb cf2 18kw.
V obratovanju od 20.7. ko je bil prvi zagon strani Kwb - ja ki je izvršil tudi montažo g. Pišek. Trenutno ogrevam za sanitarno vodo vsakih 10 - 12 dni in sicer 2400l zalogovnik in pa 300l bojler sanitarne vode.Naložim malce več kot 1/2 nalagalnega prostora ( 185l max. sicer ti kotel sam poda, glede na zalogovnike in pa bojler koliko naložiti, suhih bukovih drv! ) to mi zagreje zalogovnike iz 38/36/36°C na 82/80/80° ( 3x 800l vezanih zaporedno ) ter bojler iz 35/75°C Za to potrebuje 3.5 do 4h obratovanja na polni moči. Do kotla imam popolni dostop z sobno regulacijo KWB Comfort 4 ali preko tablice telefona KWB Comfort Online. Pozimi bom ogreval okoli 160m2 prostora v NE super izolirani hiši!
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
In ti praviš, da za sanitarno vodo rabiš kuriti 3x na mesec?
A pa vodo uporabljate?
Ocena:
0
Točno tako!, zalogovniki pač naredijo svoje.....
Bojler pa nastevljen 35/50°C
Ocena:
1
Imamo v hiši zalogovnik 1x 1650L in bojler 1x 400L, pa ti ne verjamem čisto, da imaš po 10 dneh temp vode 40C.
Zalogovnikov nimas ravno najbolj optimalnih - 3x800L ima precej več površine kot en večji zalogovnik.
Ocena:
0
10.dan še vedno na vrhu zalogovnika 38 do 35°C kar vsaj nam dovolj topla voda za uporabo!
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Koliko je izolacije na zalogovniku in kakšna je?
Nikakor ne morem verjeti, da bi zalogovnik potreboval deset dni, da se ohladi iz 80 na 40 stopinj. Moj ima izolacije 15 cm in dodatno izoliran spodnji del zalogovnika proti tlem, pa mi 85, 90 stopinj drži pet dni, smo trije (tuš za vsakega dnevno). Ne vem če ni posredi nekaj nakladanja. Sploh če je zalogovnikov več (manjših) in ne eden.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Mozno je. Seveda pa ne sme biti neka velika poraba tople vode v tek času. Znanec dobre 3m3 zalogovnika, ce ni porabe (soncna greje drugi manjsi zalogovnik in se samo po potrebi dogreje v z vecjega) drzi tudi dva tedna.
Ocena:
0
Kwb 10cm posebne izolacije, kao enako 20cm navadne izolacije!
Danes 5.dan zalogovniki, 68/66/60°C
Prostor kjer so zalogovniki, peč, bojler velik 3x3.5m višina stropa 205cm dobro izoliran, se po koncu delovanja kotla segreje na 42°C in sedaj ko ni potrebe da bi ta toplota ogrevala hišo zapre, ter še tako pripomore k manjši izgubi toplote vode v zalogovnikih in sanitarne vode.
Ocena:
0
Da napišem še eno zanimivost, ob menjavi stare peči za novo, uplinjevalno Kwb cf2. Pri stari peči sem imel dimnik zelo zapacan, sploh v zgornjem delu je bil zelo zalit z katranom. Sedaj po 2.mesečnem obratovanju peči, segrevanju za toplo vodo, ni ne duha in sluha o katranu v dimniku!
Ocena:
1
Tudi stara peč bi imela bistveno manj katrana v dimniku, če bi imel zalogovnike in bi delala na polno.
Če ji daš še ventilator, lambad sondo ter regulacijo primarnega in sekundarnega zraka bi imela še malce bolj čist dimnik. No saj potem bi pa imel to kar imaš sedaj.
Tvoje pisanje se mi zdi kot reklama...
Sicer si pa pisal, da kuriš vsakih 10 dni - torej če je obratovala samo za toplo vodo, je to bilo 6x v dveh mesecih, pa dajmo rečt 7x - torej po 7dmih kurjenjih ne moreš ocenjevati koliko ti zasvinja dimnik...
(Vse uplinjevalne peči z ustreznim zalogovnikom in ustrezno suhim lesom imajo praktično enako čist dimnik).
Ocena:
0
Napisal, ker so mi to zatrdili pri montaži, pa jim nisem verjel! da bo dimnik po nekaj zagonih kotla suh in brez katranskih oblog.
Če pa to smatraš kot reklamo, je to tvoja stvar...
Objave: 268
Teme: 11
Ocena:
0
Zanima me zakaj KWb in ne Froling S4, malo gledam kotle na polena.
lp Roby