PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Menjava odzračevalnih ventilov s samodejnimi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,

pravkar menjavam odzračevalne ventile na svojih radiatorjih. Vode v sistemu ni (blok), zato sem izkoristil to priliko in poizkusil zamenjati ventile. Ko sem pri prvem radiatorju odtegnil prvotni ventil sem zraven potegnil cca. 4 cm črn gumijast čep. Tega sem nato skupaj z ventilom odstranil in ga zamenjal z novim ventilom. Pri odstranitvi ostalih ventilov mi je ta gumijast "čep" ostal v radiatorju, zato sem ga s kleščami potegnil ven. Ali je to narobe ? Kakšno funkcijo ta čep sploh ima ? Ali bi ga moral pustiti v radiatorju in samo priklopiti nov ventil ? Iskal sem že odgovor na googlu a zaman. Ali se mogoče kdo spozna na radiatorje in mi lahko pomaga ?

Ker se na radiatorje ne spoznam prilagam še informacije glede klasičnih radiatorjev: na sredini spodaj priklop, termostatski ventil, če gledam s tlorisa radiator poteka cev iz odzračevalnega ventila k termostatskem in po sredini navzdol ( T ). Upam, da kaj pomaga. Izgledajo kot tale: <!-- m --><a class="postlink" href="http://elbatrade.si/radiatorji-korado/">http://elbatrade.si/radiatorji-korado/</a><!-- m -->

Prosim za pomoč.

Hvala.

Lep pozdrav.
Če gre za odzračevalno pipico, potem tam ni nobenega gumi vložka, radiator na sliki ima vgrajen termostatski ventil na eni strani, odzračna pipica je na drugi. Priklop je sredinski , kar pomeni, da lahko na tem radiatorju lahko počneš karkoli, četudi je v sistemu voda,samo zapreti je treba oba voda na tem srednjem priklopu. Možno je zamenjat vložek termostatskega ventila in odzračno pipico.
Markll hvala za odgovor. Ja, ko odstranim odzračevalno pipico pri vsakem radiatorju je v notranjosti tak okrogel čep s tesnilom (dolg cca 4 - 5 cm), v sredini je votel. Zato ne vem ali ga naj dam nazaj v radiator ali ga odstranim in pustim brez. Ne vem kaj je njegova funkcija...
Takole, našel sem tale čep pri odzračevalni pipici... Še zmeraj pa ne vem kaj je funkcija. Prilagam sliki kako izgleda (special vent plug G 1/2) in kako je montiran. Upam, da mi nekdo lahko pomaga. Zvečer bodo spustili vodo v sistem pa bi zelo rad vedel, kaj naj naredim (ga pustim noter ali ga vzamem ven oz. zakaj se uporablja) ? Prosim vas za pomoč. Hvala.
Lp

Priložene datoteke
.png   slika 2.png (Velikost: 115,28 KB / Prenosi: 738)
.png   Untitled.png (Velikost: 49,9 KB / Prenosi: 738)
A je kdo, ki mi lahko prosim pomaga oz. svetuje. Zvečer bodo spustili vodo v radiator in ne bi rad, da bi bilo kaj narobe. Prosim kogarkoli za pomoč.
jaz tega se nisem videl, oz sem vedno montiral samo pipco, tako da če imas samo pipco je vse ok.
Hvala, dobil odgovor: Tisti čep mora ostati v radiatorju ker je to univezalni radiator pri katerem se lahko menja ventil levo in desno

Je tisti čep distanca znotraj radiatorja namesto ventila.
Lp
Iskanje po temi