PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri izbiri toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! Big Grin
V mesecu dni bo padla odločitev katero toplotno črpalko ON-OFF za ogrevanje bomo izbrali. Gre za novogradnjo (Notranjska regija):
1) Neto površina 140 kvadratov (P+M)
2) Zid debelina 29 (goriški) + 16 (stiropor)
3) Strop ursa 30 cm
4) Pritličje talno, mansarda radiatorji.
5) Vse tč vsebujejo zalogovnik enega večjega drugega manjšega ter 300 L bojler. Cena tudi vključuje montažo ter zagon.

Imava pet ponudb in prosim za mnenje katero TČ izbrati. Predvsem me zanima katera TČ ima najboljše razmerje med CENO in KAKOVOSTJO.

PONUDBE SO SLEDEČE:
Nibe F2030 9 kw…, COP 3.8 pri A2/W35………………………….. 9.600 eur
Kronoterm TČZ ZV 9/10 E3 ECO, COP 4.1 pri A2/W35……….. 9.400 eur
EkoEnergija (alphainnotec) LWD70A…., COP 3.8 A2/W35…… 11.300 eur
Gorenje Aerogor campact 13W COP 3,8 A2/W35…............... 9.800 eur
ATLAS: Atec 9…, COP 3.8 A2/W35……………………………………….. 12.300 eur

Hvala lepa ter lep pozdrav! Big Grin Big Grin Big Grin
Na tem forumu boš teško dobil objektiven odgovor za ON/OFF, ker forum obvladujejo ljubitelji predvsem pa monterji inverterjev. Mogoče ima sassapo kakšen nasvet. Sam imam termotehniko s katero sem zadovoljen, ostalih pa ne poznam.
Ah bejž no....

Inverterjev je največ in zato je tudi največ komentarjev.

Od ON-OFF je najbrž največ Kronoterma ki je tudi cenovno najbolj ugoden.
Ostalo je manjšina in je zato na forumu skoraj neznanka.

Ne razumem pa najbolje vprašanja.
Izbiraš namreč med dragimi TČ in še dražjimi TČ, potem pa sprašuješ za najboljše razmerje cena-kvaliteta?!

Najbrž je Kronoterm. Bohinc ga hvali, moj kolega je zadovoljen....
Kakšne so pa garancije? Jaz bi se odločil tudi na podlagi tega.
glede garancije morem še preveriti.

Načeloma sem že odpisal EkoEnergija (alphainnotec) ter Atec zaradi cene.
Bolj kolebam med termotehniko, Gorenje ter NIbe. Praktično so cene enake.

lp
poskusi najti nekoga, ki jo ima ali vprašaj monterja, če ti lahko omogoči, da vidiš kako kaka izmed njih dela.

Pod točko 2.: malo močne se mi zdijo. Si kaj preračunal, kolike so sploh potrebe. Tukaj takoj izgubiš jurja - dva - tri.
Kar se tiče Kronoterma sem preveril pri parih in so vsi rekli da so zadovoljni.
Ostalo pa še bom kaj preveril.

Načeloma so mi vsi priporočali 9 kw baje bi šo tudi s 7kw čisto na knap. Vendar nočem preveč tvegati, ker kupujem upam da vsaj za 20 let. Big Grin Big Grin
Priporočajo tudi monterji na pamet, ker ne gre za njihov tošl. Načeloma delujejo po principu, da se predlaga premočno, zato ker folk ne kliče nazaj, če je premočna, če je pa prešvoh pa da. Čisto na knap? Kaj ni on-off v iber boljša kot inverter? pri mojih 235m2 s 5kw inverterjem nas ni zeblo. Monter bi na pamet priporočil 9kw. Ga ne šimfam, ampak tako bi se pač odločil, če bi ga v kot stisnil in rekel, kaj dam... Odloča se glede na kvadraturo, pa izolacijo pa lokacijo, pa tista ki bi se jim zdela OK (7kw), pa raje eno višjo (9kw). Evri pa letijo
No ja, za to površino, talnem gretju in navedeni izolaciji imaš 6 kw več kot dovolj.
Za kaj več na ZS ali tel.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
to je res kar praviš glede moči. Sem patudi presenečen, da tebi 5 kw zadostuje za 235m2. Bom še malo v tej smeri preverjal. Pa še glede na to da imava toplozračni kamin na razpolago bi blo 7kw več kot dovolj.
Jaz brez problema ogrevam 110m neto z ZV4/5 samo talno + 300l bojler lokacija gorenjska.
tudi sam dam glas Kronotermu....
sicer imam na Goriskem malo premocen model 10/11, ampak ogremvam 170 m2 + občasno klet 40 m2 in poleti hlajenje

ampak tako kot pri avtu....nikoli ni dovolj moci Tongue
Moj kolega je imel prej poševnooka (katere firme ne vem), sedaj pa ima Nibe. Sicer je zadeva večjih moči, ampak mi je rekel, da koliko denarja toliko muzike. Z Nibe je zadovoljen. Sva šla zadevo potem pogledati in je zelo tiha pri delovanju, še malenkost tišja od Termotehnike (ki je že dovolj tiha), in je pri nas na enem objektu.
@zbogataj1, pozanimaj se še glede HotJet. Mislim, da je @sassapo nekaj o njih govoril. Videl ali izkušnje z njo nimam.
Kaj pa Tč Nibe v odvisnosti od (Kronoterma ter Gorenja). Ceno so tam tam saj v mojem primeru podobne. Kje dobiš več za ta denar. Kje je več evropskih komponent vgrajenih?
Za komponente ni važno, da so Evropske, razen če si patriot. Važno je, da ti ni treba zamenjati celotno zadevo, če nekaj crkne in da je poceni (vsaj tako sem razumel, da je razlika med poševnookimi in Evropskimi mašinami) in da so komponente kvalitetne. Vse to mi kupci ne vemo, monterji pa nas tukaj malo v kalni vodi peljejo preko in potem si na koncu nate.... tako ali tako. Najbolje je, da povprašaš koga, ki ga poznaš in mu verjameš, pa še ti velikokrat v tebi vidijo samo denar (iz lastne izkušnje). Po mojem bi veliko vedel uporabnik @dedek, ki je samograditelj.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi