Zunanja enota TČ je na eni strani na debelo zaledenela, cca 4-5 cm ledu je na njej.
Hrbtno stran je sama očistila, dela normalno, razen pri tleh se nabira led, ker jo je ponoči dobesedno zamedel sneg. To sem očistila, led po tleh tudi, po TČ pa se ne upam.....
Ji lahko kako pomagam?
Zunanja temperatura -3, piha direktno v TČ, sneži....
Snega imamo novega dobrih 30cm, skupaj skoraj 50 cm.
Hribovci pač!
Ok. Hvala. Bom počakala.
Kaj pa malo tople vode ? Samo po ledu, ne po TČ.... (pa ne se jezit, samo vprašam! )
TČ stoji na zabetoniranem okvirju, zgleda da je tudi pesek spodaj v ledu, tako da voda nima kam odtekati....
Drugače defrost naredi, je pa že čez nekaj minut popolnoma zamrznjena.
Luknja v jašku pod tč ne sme biti zasipana s peskom niti s šrodom. Čim globja je, bolje je. Npr 80 cm. Lahko se da na dno nekaj centimetrov šroda, ravno toliko, da ne bo blato navzgor špricalo. 10 cm šroda na dnu je polna kapa.
P.s.
Namestil bi ga na dno uparjalnika, da mi stali skorjo ledu, ki nastane zaradi snega.
Kako bi ga pa krmilil, bi šlo daljinsko, po potrebi?
Tudi mene zanima, če je lahko kaj narobe, če z mlačno vodo (nežno, z občutkom) poliješ po izmenjevalcu zadaj? Saj je itak vse mokro, ko dela defrost - kaj pa tisti, ki jo imajo na prostem, po njej dež pada.... IP zaščita bi morala bit zadostna.
Fantocci
Grelni kabel bi se vklopil:
1. Pri izvajanju deftosta, če je zunanja temperatura manjša od nastavljene (na primer 0°C) na posebnem termostatu
2. Ali po potrebi daljinsko (hvala za idejo [emoji57] )
1. Pri izvajanju deftosta, če je zunanja temperatura manjša od nastavljene (na primer 0°C) na posebnem termostatu
2. Ali po potrebi daljinsko (hvala za idejo [emoji57] )
Tisti kabel iz linka je samoregulirni. To pomeni da greje samo ko je potreba po gretju. Torej je "plug&play" in ne potrebuje dodatnega krmiljenja.
S takim grelcem ne boš odtalil ledu.
Taka majhna moč kvečjemu zadostuje da se led ne nabira. Zato mora biti vklopljen ves čas.....
Dobar
Ledu je bilo kaj? Vidim, da si zadnjo rešetko kar snel.
Pri meni se led nabira na spodnjih 5-10 cm. Verjetno zato, ker podstavek ni najboljši (na enem delu ne ogreva dovolj pladnja).
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.