Objave: 14
Teme: 5
Ocena:
0
živjo
Zanimam se za nakup klima inverterja Coolwex Cas12i10. Zanima me če ima kdo že izkušnje s Coolwex napravami. Njihove lastnosti in 5-letna garancija so zelo dober atribut za nakup, ampak teorija je eno praksa pa drugo.
Vsako mnenje glede naprav Coolwex je dobrodošlo, da ne bo prenagle odločitve.
Hvala in lp
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
rek: Malo denarja, malo muzike še vedno in tudi pri klimah drži.
Objave: 219
Teme: 12
Ocena:
0
Imamo dve coolwex klimi-brez inverterja-do sedaj smo z njima zadovoljni-poleti nam je bilo hladno, zdaj se pa včasih tud pogrejemo :lol: :lol: -5 letna garancija pa velja, če vsako leto pride njihov pooblaščen serviser in pregleda klimo ter poštempla gar.list
Ocena:
5
klimo...če že, se splača kupiti zaradi ogrevanja (hlajenje je stranski produkt)...in če se greješ z njo, bo delala od 10 do 16 (oz kar 24) h dnevno..torej mora imeti dober izkoristek (to je visok COP), tiho delovanje zunanje kot notranje enote, dobro upravljanje (paše če je kak filter, inonizator,...)...ter seveda zanesljiost.
in to tudi nekaj stane.
seveda...v kolikor se jo kupi za v stanovanje (kjer se običjano kuri pri odprtih oknih) pa se bo uporablaljala kvečjemu kak mesec poleti....za tam pa res ni pretirane potrebe da je top model....vseeno pa se splača kupiti vsaj inverter.
to je to.
Ocena:
0
No, sej ta inverter ni glih malo muzike, je cca. 245 K bivših SIT (z montažo seveda). Meni je bistvo hlajenje poleti, ker v zgornjem nadstropju postane presneto vroče. Ko zalaufam svoje računalnike lahko pride temperatura v sobi do 30 stopinj. Ampak če se kupuje bi kupil inverter ravno glede ogrevanja. To je recimo bonus.
Panasonic me ni ravno prepričal. Hvala za nasvete, bom po nakupu napisal kakšno je delovanje v praksi.
Ocena:
5
ti bi kupil Coolvex za 250 jurjev?
jao!
Za ta denar imaš najboljše klime ki se jih da dobiti na trgu...te pa slišijo na ime Mitsubishi, Toshiba in Daikin.
Vse ostalo so približki. Da coolwexa niti ne omenjam!
torej išči med zgoraj naštetimi!
Objave: 45
Teme: 23
Ocena:
0
Zakaj bi bile Coolwex klime slabe? Lahko bolj natančno poveste?
Tudi jaz se namreč zanimam za nakup klime. Meni so všeč klime Coolwex, ker veliko ponujajo. Nimam toliko denarja, da bi sedaj dala za klimo 300 čukov in več.
Nadaa kater model klime coolwex ste pa vzeli? Ali je zunanji del zelo glasen?
Hvala
Ocena:
0
Vincent hvala za nasvet. Bom vzel na znanje, samo za vsak slučaj, jaz mislim Coolwex in ne CoolTech, ki je u šparu za majhen dnar.
Evo link:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.horizont.si/slo/klime/povezava.php?lokacija=seznam_hisna&vrsta=exclusive_inverter_enojne">http://www.horizont.si/slo/klime/poveza ... ter_enojne</a><!-- m -->
Ker pa pride monter pred nakupom na brezplačni ogled in svetovanje, ga bom povprašal tudi za mitsubishi, daikin in toshiba, ki jih tudi zastopajo.
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
jaz imam že drugo leto Coolwex klimo, zelo lepo dela, tiha je tako notranja kot zunanja enota pa tudi cena je primerna, ni pa inverter. Ima vgrajen mikro filter. Cool.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Za ta denar imaš najboljše klime ki se jih da dobiti na trgu...te pa slišijo na ime Mitsubishi, Toshiba in Daikin.
Niso ravno tako poceni zadeve... Za primer, Toshiba Daiseikai 10kBTU (star model) je bila poleti skoraj 300k, Panasonic HE 9-DKE (menda lani klima z najboljšim izkoristkom na trgu) pa malo manj od 290k.
12kBTU modeli (kar mislim da Coolwex iz naslova je) pa so še neprimerno dražji.
Razen če je govora o ceni same klime brez montaže in brez davka?
Ocena:
5
zaspanc...pri nas je prišla dve leti nazaj 240 jurjev z montažo...Mitsubishijeva, najboljša izvedenka, našvohnejše moči (se pravi 3,2 kW gretja, COP 4,35).
Ko gledam danes cene (uradne...mi smo jo dobili takrat s popustom) so ravno toliko nižje da te pride z montažo vred spet 250 jurjev (1000 EUR) isto močna, oz. eno stopnjo močnejša nekje 300 jurjev (1.200 EUR) z montažo.
Kaj dosti močnejših izvedenk pa enostavno ne potrebuješ....že mi našo 'teramo' na 60 kvadratov neizolirane hiše...(in glavnino časa deluje na minimalni moči).
Tako da cene so v dokaj sprejemljivih okvirjih - glede na prihranek, ki ga z njimi dosegaš preko zime (za našo si upam trdit da se je že odplačala).
Ocena:
73
Panasonicovi naj-modeli z montažo, po trenutnem ceniku montažerja s.p. iz MB konca:
CS/CU-HE9 DKE 993 EUR
CS/CU-HE12 DKE 1.230 EUR
Iz prve roke:
Sam sem lani kupil HE9 DKE, ki ima COP 5.22 kar znese 6.5kW grelne moči, sem pa z vsemi vezami in socialnimi popusti prišel iz redne cene cca 290kSIT na 230.
Toshibo iz prejšnjega posta pa je prav tako lani nabavil kolega, oba pa sva prečesala vse živo za najugodnejšo ponudbo top-modelov po socialnih cenah. Mitsubishi je bil občutno dražji, Daikin pa sploh out-of-budget.
Cene so torej šle navzdol, je pa res da 9kBTU klima pokriva daleč več od deklariranih 40÷45m2 površine.
Sploh pa je point ali je klima iz naslova vredna svoje cene ali ne.
Predvsem bi bilo potrebno primerjat izkoristek in pa glasnost. Vse ostalo je sekundarnega pomena.
Še eno dejstvo pa je, da imajo klime manjših moči običajno boljši izkoristek od močnejših sester.
Praktično nemogoče je od kogarkoli pričakovati objektivno oceno, saj nihče od nas nima doma zmontiranih 6 različnih klim.
Jaz lahko podam kvečjemu primerjavo med omenjenima Toshibo, ki je izjemno tiha, in pa mojo Panasonic, ki ima izjemen izkoristek, ni pa neslišna.
Coolwexa ima kolega, ki je načeloma zadovoljen, ampak spet-on ni primerjal z drugimi, jaz pa se z njegovo tudi nisem osebno spoznal.
Vsi pa smo povečini zadovoljni že takrat, ko nam ni vroče...
Za garancijo pa je potrebno vzdrževanje s strani pooblaščenca, kar zopet nanese k končni ceni klime.
Koliko pa crkujejo pri pravilni uporabi, pa statistika meni ni dostopna...
Odločitev torej ne bo lahka.
Ocena:
5
jaz gledam po temle ceniku (kolega/sosed), ki jetudi montiral:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimatskenaprave-sp.si/">http://www.klimatskenaprave-sp.si/</a><!-- m -->
in za naš dotični model Mitsubishi MSZ-FA25VA/MUZ-FA25VA plasma duo je trenutna cena 195.000 SIT + montaža 55.000 SIT...definitivno se da dobiti nekaj popusta pri montaži...recimo 10 jurjev...torej si ob končni računici ravno na 1.000 EUR.
Tako da...primerjava s Panasonicem ki je je razred nižja je kar zanimiva.
Smo pred nakupom šli h kolegu pogledat 2 klimi....našo trenutno in pa Toshibino (obe je imel montirani in v obratovanju).....odločitev je padla za Mitsubishija...je pa to dobesedno neslišna klima (21 db), lahko pa jo primerjam z drugo Toshibo montirano v stanovanju - ki pa je vstopni Mitsubishijevm inverter model...ki ima 26 db glasnost (prav tako pa je bila glasnejša Toshibina)...in razlika je očitna - lahko rečem da je 26 db motečih napram 21 db ki jih enostavno ne slišiš (podobno je z zunanjimi enotami).
Glede COP 5,22 si siguren da je to točen podatek?
Ocena:
73
Nikjer nisem rekel da so Mitsubishiji slabi. Nasprotno, imam dobro mnenje o njih, le cena jim ni ravno...
Ampak ker me siliš da ti dokažem kako nepremišljeno podajaš zadeve:
Podal si cene brez DDV, kar nanese iz 195k pri 8.5% (njihova montaža) že dobrih 211k, poleg tega je montaža 55k spet brez DDV in nanese z 20% 65880.
Skupaj torej dobrih 277k, pa odštej 10k popusta in zaokroži, pa si na 265k.
Če je to gladkih jurja evrov, jaz konj.
Sem konj?
Jaz sem podajal cene z DDV, toliko kot sem plačal.
Poleg tega lahko v tem cenovnem razredu dobiš Toshibo le klasik inverter, saj je Daiseikai najceneja 223k brez davka in montaže, kar pomeni na koncu 308kSIT, s popusti zaokroži na 300.
Najcenejši Daikin je tudi tu nekje.
Smo že krepko preko stopničko močnejšega Coolwexa iz naslova, a ne?
Daiseikai primerljive moči kot omenjen Coolwex pride pa že 340k.
100k razlike je tebi isti cenovni razred?
Lepo te prosim, marsikomu je to več kot cel mesečni zaslužek, žal...
Glede COP: vem kako savno nardi zadeva na 50 kvadratih stare montažne hiše z ne ravno najboljšo izolacijo pri dobrem kilovatu odjema in zimo zunaj. Kar verjamem, da iz dobrega kilovata (max ima sicer deklarirano okoli 1.7kW, ampak je nisem mogel nahecat da bi žrla prek 1.4, še to samo kratkotrajno) naredi krepkih 6 (v sobi 16 stopinj, izpih čez 50 stopinj pri ventilatorju na max.). 2x2kW kaloriferji namreč ne naredijo niti blizu toliko.
Pa če recimo da COP drži, imam za 40k manj klimo z boljšim izkoristkom, le da ni neslišna, ampak ko je v dnevni sobi prižgan TV na zmerno tihi glasnosti, je ne slišim tudi če se jo trudim slišat.
Poleg tega tvoj Mitsubishi ni najdražji od najšvohnejših, najdražji podraža zadevo za 10k. Če za 40k pač pogoltnem neslišnost, katera misliš da je boljša?
No, raje ne odgovarjaj, ker nima smisla da se tu prepucavamo kdo ima daljšega.
Naj tisti ki ga zanima sam potegne zaključek.
Ocena:
0
Hmm, vidim da se je tema razvnela. To je zame super ker sem ravno pred nakupom. Skratka, danes je bil pri meni mojster, ki je bil zelo prijazen, razložil mi je marsikaj in ko je naneslo na izbiro klime sem mu postavil vprašanje: Katera je kvalitetna klima s katero je najmanj težav in res dela tako kot je treba?
Točnega odgovora mi ni dal, ker pač noče vsiliti ničesar ker je končna odločitev moja, ampak je na podlagi njegovih dolgoletnih izkušenj najbolj ziher odločitev za japonsko klimo. Ker nisem ozkogled in ker klimo kupujem za več let sem prebrskal net in že zaprosil za predračun inverterja Mitsubishi MSZ-GA25VA, ki ima že zgoraj opisan atribut glasnost 21 db. Tako da.... To je to za ta dnar.
Hvala vsem za informacije.