PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave z uravnjavanje radiatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Eden od radiatorjev v hiši ne dela. Ostali delajo. Pregledal sem zračenje in ni noter zraka, pač pa vn priteče samo mrzal vodo. Mislim, da sem opazil, v čem je težava. Regulator odpiranja radiatorja ne deluje. Čutim da deluje samo od 0-1, potem do 5 pa se sploh ne čuti sprememba...gre kar v prazno...sepravi ni pristiska fedra od znotraj...se pravi ne dela svoje funkcije.
Izgleda, kot da se je fedr notri zaskočil. Nikoli še nisem odpiral tega. Kaj narediti? Kako odpreti?
Po moje pišeš o termostaskem ventilu. Po vsej verjetnosti si ga izven kurilne sezone imel zaprtega pri čemer se je vzmet utrudila in ne funkcionira več. Rešitev: nakum nove termostaske glave.
Mogoče bi najprej snel termostatsko glavo in pogledal, če vodilo - drsnik , ki odpira in zapira ventil deluje. Kot je napisal predhodnik, preko poletja to zablokira in ne opravlja funkcije odpiranja in zapiranja.
Snemi glavo ,če ima iglo jo z nečim rahlo potoči ali jo potegni ven.
avion!
Odvijači termostatsko glavo,potem ba z kombinirkami izvleci tisto iglo,ki je v sredini ventila.Po poterbi jo pošpricaj še z WD-40 pa jo potem potisni in nato izvleci,to nekajkrat ponoviš in zadeva mora delovati.To naredim jaz pri sebi in funkcionira.
Da se to ne dogaja morajo biti ventili čez poletje odpri. Ko enkrat zašteka ne dela več kot bi moral.
TO vse drži. Vendar pa je moje vprašanje, kako odpreti to glavo. Se bojim, da bo začela voda ven tečt. Kaj moram narediti, da voda ne bo začela ven tečt?
našpricaj z "wedejem" in počakaj, nato izvleci iglico......tudi če bo malo priteklo ven, bo tudi nehalo_druge ti ni...
Vprašanje, kako imaš narejen dovod in odvod iz radiatorja, da lahko ventile zapreš, po potrebi delno izprazniš vodo iz radiatorja in zamenjaš ventil. Če to ne gre, potem iz celega sistema izprazniš vodo. Če si v bloku, kjer imate skupne povezave, sam tega ne moreš narediti, ker je potrebno z tekočim dušikom zamrznit pretok vode.
Ne ne nisem v bloku. Ampak a je mogoče način, da dobim dol samo to glavo, ker potem pridem do te igle in jo našpricam z WD-jem. Da bi dajal vodo iz celega sistema je kar malo zoprno..
Če imaš Danfoss, zavrtiš del glave, tik ob ventilu, v levo in ti bo odskočila.
Zaskočila je igla.

Odšravfaj termostatsko glavo...imej jo do konca odprto. Verjetno boš potreboval vodovodarske klešče.

Ko jo boš odstranil (nič ne bo vode priteklo!) boš videl iglo...ta mora iti ob pritisku noter in ven...malo jo z nečim pregoni, špricni noter malo wd.ja in privijači nazaj termostatsko glavo.
Tole je vse skup eno splošno debatiranje o blokiranem termostatskem ventilu, človek ne ve kaj je ventil in kaj je termostatska glava na njem. Ko bi vsaj dal kakšno slikco, da vidimo za kakšen tip ventila in glave gre, potem bi tudi lažje kaj napisali za ureditev zadeve. Najbrž je res samo "zaštekana" igla v ventilu, termostatske glave so pritrjene z matico ali pa samo z mehanizmom na zaklep - Danfoss recimo. Samo glava nima nobene povezavo s hidravličnim delom ventila v smislu tesnenja navzven. Vedno jo lahko odstranimo brez posledic puščanja vode iz sistema, če seveda ni problem v samem ventilu oz., če solzi ob drsniku - igli, ki uravnava pretok. Ventil brez termostatske glave je pač do konca odprt, če je brezhiben.
Vse kar ste napisali drži. Danes mi je uspelo odpreti, oziroma dati dol glavo...s kleščami in wd-jem sem uspel tist štift potegniti ven, tako da je radiator nemudoma začel delati. Problem pa je, da če dam štift spet nazaj noter, ga feder ne potisne nazaj ven. Sem probaval kar nekaj časa...vendar neuspešno.
Kaj to pomeni? Je potrebno zamenjati ventil? Ali to pomeni, da je potrebno izpustiti vso vodo iz sistema?
2x ja!
Tisto "vso vodo" ni ravno nujno, moraš pa jo spraviti pod nivo na katerem boš odvil ventil.
1 2
Iskanje po temi