PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje in kopalniški radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imel bom talno gretje, ločena veja iz kotla na polena, v etaži kjer je predvideno talno gretje bo omarica z mešalnim delom (termostatski ventil, črpalka), razdelilec,...
Kam/kako na takšno omarico priključiti kopalniški radiator, da bi v radiator speljal vodo iz dovoda v omarico (z višjo temperaturo)?
Če bo omarica z mešalnim ventilom, boš moral kopalniški radijator priklopiti pred mešalnim ventilom (proti kotlu). Potreboval pa boš še eno črpalko za ta radiator, razen če morda nimaš že pri peči črpalko, ki ti dovaja vodo v to razdelilno omarico ......
Priklop je potreben pred mešalnim delom, to se zavedam. Bil pa sem v dvomih ravno glede tega kar praviš, če bo brez dodatne črpalke zadeva funkcionirala. Spodaj pri peči za to vejo nimam črpalke, samo za talno gretje jo verjetno nebi potreboval, saj je črpalka v omarici... če pa priklopim radiator jo moram predvideti...? Potem jo bom moral dati pri kotlu...
Ne vem v kakšni gradbeni fazi si.....
Če je možno bi jaz raje za ta radiator svojo vejo pripeljal od kotla.
Tako bi bil popolnoma neodvisen od ostalega ogrevanja.
Sem v izvedbeni fazi, pri tlakih, možno je še vse, razen nova veja za kopalniški radiator iz kotlovnice...
Če je v kopalnici talno (verjetno je), radiatorja na visoki temperaturi nikoli ne boš laufal. Za sušenje/gretje brisačk pa je dovolj temperatura talnega. Za prehodna obdobja pač ostale veje zapreš...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Za dovod vode od peči pa do omarice talnega gretja boš rabil črpalko,ker črpalka,ki je v omarici talnega je namenjena mešanju vode v talnem in ničemer drugem.Je pa res,da bi moral prej videti omarico,da bi bil 100 %.
Nisem prepričan, če bi bilo 30 stopinj dovolj za sušenje brisač na lojtri... Raje bom naredil povezavo iz omarice pred mešalnim delom.

Glede potrebne črpalke za dovod vode od peči pa do omarice talnega gretja pa sedaj res ne vem.... omarica je etažo višje, razdelilec in črpalka pa sta na sliki.

Priložene datoteke
.jpg   Untitled.jpg (Velikost: 96,7 KB / Prenosi: 1053)
Narediš povsod samo talno, ga priklopiš na TČ,
v kopalnico pa namontiraš električni radiator, če že res mora biti.
Bo najcenejše in še najmanj € boš porabil letno za energente.

Lahko pa tudi radiator(ne električni) priključiš z debelejšo cevjo -kot svojo vejo, da bo skozi šel večji pretok -vroč sicer ne bo, bo pa mlačen.
damjan777 Napisal:Nisem prepričan, če bi bilo 30 stopinj dovolj za sušenje brisač
Poleti brez gretja pa imaš koliko v kopalnici? Pa rH je višja kot sedaj... :twisted:

Če pa vztrajaš je Migajev predlog o električnem radiatorju čisto na mestu (ps: prodajam grelnik s temostatom)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Če je izhodna 30, je radiator komaj mlačen in to ne suši brisač.
Migaj Napisal:Narediš povsod samo talno, ga priklopiš na TČ,
v kopalnico pa namontiraš električni radiator, če že res mora biti.
Bo najcenejše in še najmanj € boš porabil letno za energente.

Lahko pa tudi radiator(ne električni) priključiš z debelejšo cevjo -kot svojo vejo, da bo skozi šel večji pretok -vroč sicer ne bo, bo pa mlačen.

+1 za električni radiator. Priklopiš ga v vtičnico in gotovo. V nasprotnem primeru boš samo za napeljavo, črpalko in vso ostalo mašinerijo zapravil toliko kot ti bo el. radiator pokuril v 20ih letih.
Kombinirana lojtra z elektro grelcem. Pozneje, ko boš ugotovil, da ga ne potrbuješ, pa ga prodaš kakšnemu nevednežu.
Pri meni lojtra suši pri 30 C.
Če je fizično izvedljivo uporabi termodinamično delovanje. Iz peči moraš na nek način spraviti vročo vodo do mešalnega ventila??? za talno ogrevanje. Ali imaš na peči visoko ali nizko temp. kurjenje (samo za talno ali v kombinaciji z radiatorji)nisem čital vsega nakladanja. Kot so ti predlagali da vzameš dovod pred mešalnim ventilom talnega in če bo radiator fizično višje od talnega (predvidevam da bo) bo vroča voda sama šla v radiator (termodinamika) vprašanje pa je kam spelješ povratek iz radiatorja?? je za razmislit, po moje ga lahko spelješ v povratek iz talne.
Jaz imam sicer to izpeljano iz zalogovnika, ampak ta posamični radiator ima svojo črpalko, ker je bila prvotno namenjena za radiatorje v celem nadstropju, ampak niso potrebni, zato trenutno napaja samo kopalniškega. Vsekakor je veja ločena od talnega.
1 2
Iskanje po temi