Objave: 105
Teme: 49
Ocena:
0
Dimnikar je opravil prvi pregled moje kurilnice, ugotovil 2 neskladji (manjko revizijskih loput na cevi Biodom27 -> dimnik, tesnilna masa med prej navedeno cevjo in dimnikom).
Pregled plačam 65 EUR.
Ugotovljena neskladja moram odpravit v 60 dneh (OK) in jih obvestit.
Kar me moti pa je to, da mi zaračunajo ponovni pregled (50% cene prvega pregleda).
Pri podaljšanju registracije avta npr. tega ne zaračunavajo ekstra, če se vrneš v nekaj dnevih.
---
Kakšne so vaše izkušnje in kako ste vi ravnali v takem primeru.
Objave: 160
Teme: 1
Ocena:
5
Po mojem ti je nardil uslugo.
Prišel je dvakrat, dvakrat opravil isti pregled in dvakrat napisal poročilo. Zelo spodobno bi blo, če bi ti dal 20% popusta kot redni stranki :-)...
Kako pa misliš, da lahko primerjaš avtotehnični, pa dimnikarja.
Zdaj, po mojem je storitev storitev, od ponudnika pa je odvisno, ali ti bo PONOVNO naročeno storitev zaračunal na pouno, ali pa spopustom.
To po moje ti razmišljaš tako - če bi šla še nekrat delat izpit za avto (k smo ravno pri avtih in tehničnem) bi ti morali zaračunat samo pol, ali kako. Jaz mislim, da je nov pregled ali karkoli že naročilo na novo.
Ocena:
0
@blokovc:
No, možakar še ni prišel, drugič šele pride.
Ko pa pride, pa mu to vzame bistveno manj časa kot prvič, ker preprosto pregleda samo neskladnosti.
In primerjava s tehničnim pregledom avtomobila je več kot umestna.
Oboje je obvezno, s tem, da so stroški pri tehničnem pregledu morda celo večji (stavba, instrumentarij, ...) In tehnični pregled avta je cenejši.
Primerjava tehničnega pregleda in polaganja izpita pa res ni primerljiva.
---
Glede na tvoj odgovor sklepam, da si dimnikarski koncesionar.
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Čas je, da se to mafijo enkrat razhajka - odiranje za praktično nič dela.
Ocena:
0
@dm9346
To so verjetno najvišje dovoljene cene.
Ostali: Strinjam se, da se storitev zaračuna, vendar ne toliko. In v primeru ponovnega pregleda pričakujem, da se le-ta 1x šteje kot že plačan, sploh če gre za preverjanje manjšega števila lahko preverljivih pomanklnjivosti.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
pri nas je v stanovanju enkrat bil problem s plinsko pecjo (stare plinske peci, zaradi katerih jih je ze par umrlo). ko je dimnikar opazil pri meritvah neke tezave je dal rdeci karton in promptno odpravljanje napak. smo pomankljivost expresno popravili in klicali za ponovni pregled. dimnikar je prisel, naredil zapisnik, ponovnega pregleda pa ni kasiral.
zadeva identicna kot na tehnicnih pregledih - nisem se placal za ponovni pregled.
tako da cene/tarife v uredbah so ocitno max. dovoljene.
Objave: 133
Teme: 18
Ocena:
0
Že s stališča "tehle 65 €" letno pa potem še raznih dodatnih pregledov in komplikacij se splača prešaltat na TČ, pa teh problemov z dimnikarji in dimnikarsko podobnimi opravili več ne bo.... :mrgreen: