PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikar, prvi pregled, zaračunavanje ponovnega pregleda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dimnikar je opravil prvi pregled moje kurilnice, ugotovil 2 neskladji (manjko revizijskih loput na cevi Biodom27 -> dimnik, tesnilna masa med prej navedeno cevjo in dimnikom).
Pregled plačam 65 EUR.
Ugotovljena neskladja moram odpravit v 60 dneh (OK) in jih obvestit.
Kar me moti pa je to, da mi zaračunajo ponovni pregled (50% cene prvega pregleda).
Pri podaljšanju registracije avta npr. tega ne zaračunavajo ekstra, če se vrneš v nekaj dnevih.
---
Kakšne so vaše izkušnje in kako ste vi ravnali v takem primeru.
Po mojem ti je nardil uslugo.
Prišel je dvakrat, dvakrat opravil isti pregled in dvakrat napisal poročilo. Zelo spodobno bi blo, če bi ti dal 20% popusta kot redni stranki :-)...

Kako pa misliš, da lahko primerjaš avtotehnični, pa dimnikarja.

Zdaj, po mojem je storitev storitev, od ponudnika pa je odvisno, ali ti bo PONOVNO naročeno storitev zaračunal na pouno, ali pa spopustom.

To po moje ti razmišljaš tako - če bi šla še nekrat delat izpit za avto (k smo ravno pri avtih in tehničnem) bi ti morali zaračunat samo pol, ali kako. Jaz mislim, da je nov pregled ali karkoli že naročilo na novo.
@blokovc:
No, možakar še ni prišel, drugič šele pride.
Ko pa pride, pa mu to vzame bistveno manj časa kot prvič, ker preprosto pregleda samo neskladnosti.
In primerjava s tehničnim pregledom avtomobila je več kot umestna.
Oboje je obvezno, s tem, da so stroški pri tehničnem pregledu morda celo večji (stavba, instrumentarij, ...) In tehnični pregled avta je cenejši.
Primerjava tehničnega pregleda in polaganja izpita pa res ni primerljiva.
---
Glede na tvoj odgovor sklepam, da si dimnikarski koncesionar.
akla1 Napisal:Dimnikar je opravil prvi pregled moje kurilnice, ugotovil 2 neskladji (manjko revizijskih loput na cevi Biodom27 -> dimnik, tesnilna masa med prej navedeno cevjo in dimnikom).
Pregled plačam 65 EUR.
Ugotovljena neskladja moram odpravit v 60 dneh (OK) in jih obvestit.
Kar me moti pa je to, da mi zaračunajo ponovni pregled (50% cene prvega pregleda).
po domače povedano "v rit ga suni"
NIMA KAJ DRUGI "PREGLED" ZRAČUNAVAT :!: Ti odpravi neskladja in pokliči, da vidi in to je to....

PS. prejšnji teden je dimnikarski "inžinir" razštelal stari mamki pravkar s strani poblaščenega serviserja nastavljeno za prihajajočo kurilno sezono nekaj let staro "vismanko" - in ironije li_ni se to zgodilo prvič :roll:
sašo65 Napisal:po domače povedano "v rit ga suni"
NIMA KAJ DRUGI "PREGLED" ZRAČUNAVAT :!: Ti odpravi neskladja in pokliči, da vidi in to je to..

cene dimnikarskih storitev so zapisane in postavljene s strani države.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uradni-list.si/files/RS_-2010-057-03226-OB~P001-0000.PDF#!/pdf">http://www.uradni-list.si/files/RS_-201 ... .PDF#!/pdf</a><!-- m -->

ponovni pregled se zaračun z 50% popustom in pika. tako pač je in tako bo Smile
Čas je, da se to mafijo enkrat razhajka - odiranje za praktično nič dela.
@dm9346
To so verjetno najvišje dovoljene cene.
Ostali: Strinjam se, da se storitev zaračuna, vendar ne toliko. In v primeru ponovnega pregleda pričakujem, da se le-ta 1x šteje kot že plačan, sploh če gre za preverjanje manjšega števila lahko preverljivih pomanklnjivosti.
akla1 Napisal:@dm9346
To so verjetno najvišje dovoljene cene.
Ostali: Strinjam se, da se storitev zaračuna, vendar ne toliko. In v primeru ponovnega pregleda pričakujem, da se le-ta 1x šteje kot že plačan, sploh če gre za preverjanje manjšega števila lahko preverljivih pomanklnjivosti.

mislim da ne. tak je cenik. nikjer v zakonu oz. uredbi ni govora o tem da je to lahko max cena. je pa res, da se ne spomnim več čisto točno kaj in kako. predlani sem se ubadal s tem, ker se mi je zdelo preveč kar so mi zaračunali za prvi pregled.

če še vedno smatraš, da je to neupravičeno pokliči ali pa piši na inšpektorat in ti bodo podali bolj točne odgovre. sam sem se obrnil na njih, ekr sem nekje zasledil, da ima naš koncesionar nepošteno politiko zaračunavanja in sedaj rpeverjam vsak račun v nulo po veljavnem ceniku. do sedaj še nisem naletel, da bi kaj "goljufal". no je pa vsaj pri meni tak, da se ta dimnikar, ki hodi čistit k nam, potrudi, res pregleda vse pedantno, očisti za seboj itn.

kar se tiče pravilnosti takšnih tarif pa je tista najboljša:

France Prešeren Napisal:...le čevlje sodi naj kopitar... Wink
Pri nas, ko je odkril neskladja, jih je popisal, napisal, da se morejo popravit.
Pregledal je, če smo popravili, potem naslednje leto, ko je spet prišel. Se ni sekiral, če jih nismo, spet napisal, da jih je treba popravit in spet naslednje leto pogledal, če je kaj narobe ali ni. Smile
Skratka, ni kompliciral.
pri nas je v stanovanju enkrat bil problem s plinsko pecjo (stare plinske peci, zaradi katerih jih je ze par umrlo). ko je dimnikar opazil pri meritvah neke tezave je dal rdeci karton in promptno odpravljanje napak. smo pomankljivost expresno popravili in klicali za ponovni pregled. dimnikar je prisel, naredil zapisnik, ponovnega pregleda pa ni kasiral.
zadeva identicna kot na tehnicnih pregledih - nisem se placal za ponovni pregled.

tako da cene/tarife v uredbah so ocitno max. dovoljene.
Že s stališča "tehle 65 €" letno pa potem še raznih dodatnih pregledov in komplikacij se splača prešaltat na TČ, pa teh problemov z dimnikarji in dimnikarsko podobnimi opravili več ne bo.... :mrgreen:
gt001 Napisal:pri nas je v stanovanju enkrat bil problem s plinsko pecjo (stare plinske peci, zaradi katerih jih je ze par umrlo). ko je dimnikar opazil pri meritvah neke tezave je dal rdeci karton in promptno odpravljanje napak. smo pomankljivost expresno popravili in klicali za ponovni pregled. dimnikar je prisel, naredil zapisnik, ponovnega pregleda pa ni kasiral.
zadeva identicna kot na tehnicnih pregledih - nisem se placal za ponovni pregled.

tako da cene/tarife v uredbah so ocitno max. dovoljene.

ali pa je kakšen koncesionar, ki kakšno stvar opravi tudi brezplačno, da so stranke bolj zadovoljne!

Vem, da je sosedom zagnjavil in zakasiral ponovni pregled, ker so imeli nekja narobe z dimnikom.
suha Napisal:Že s stališča "tehle 65 €" letno pa potem še raznih dodatnih pregledov in komplikacij se splača prešaltat na TČ, pa teh problemov z dimnikarji in dimnikarsko podobnimi opravili več ne bo.... :mrgreen:
Že zaradi takih izjav, bi bilo dobro predlagati vladi, da uvede obvezni letni pregled elektro napeljav pri objektih, ki uporabljajo TČ za ogrevanje.
Seveda obvezno lahko to delajo le koncesionarji (se javim).
Spričo tega, da zmanjkuje dimnikov za pregled in posledično denarja za prašičjerejo, bi znali za predlog na vladi celo poprijeti.

Sarcasm (ali pa tudi ne) off:
kakršnokoli podpiranje odiranja raje s strani črne in prikoritne mafije, je striktno nezaželeno, če ne celo zrelo za štrik.
Kdor jih rabi, naj bi jih poklical, ne pa da oni diktirajo, da ti njih rabiš. Nekateri celo večkrat letno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
akla1 Napisal:Kakšne so vaše izkušnje in kako ste vi ravnali v takem primeru.

Enak primer. Odpravil neskladja in nisem nič klical. Drugo leto je imel dimnikar seznam s seboj in je preveril, če so neskladja opravljena. Dodatno razen čiščenja ni nič zaračunal.
Primer pri meni...pec na olje ni sla skozi...ok stara je bila 50 let....sem se dogovoril z dimnikarjem, da bom menjal in da ga poklicem ko bo stvar zamenjana.....s tem, da mi naredi meritve in, da mi ne racuna drugega pregleda....ok, zamenjal sem pec na olje (10let stara za 100€), pride naredi meritve in nic ne placam. Potem pa mi rece, da bo dal zahteva da pridejo in naredijo prvi pregled za novo pec......kar je treba dodatno placati.....sem mu takoj rekel.....pec je na istem mestu, dimnik je isti....samo firma peci je druga....in ce bo kdor koli prisel v blizino hise crno oblecen....ga bom zjagal, da se bo kar kadilo.....nova naprav je kamin, tc, pelete....oziroma karkoli, da je potrebno nov dimnik delat.....ce je pa vse isto kot je bilo samo druga znamka...lepo vas prosim....

Poslano z A0001Wink
1 2
Iskanje po temi