PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dve vprašanji ck-p 20/14 pellet set

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Sem nov uporabnik ck-p 20 /14kw gorilec.
Zaenkrat sem zadovoljen..bo pa potrebno narediti še malo finih nastavitev.

Opažam, da se mi občasno vklaplja obtočna črpalka brez razloga, torej takrat kadar ji termostat ne da komande. Sem tudi preveril in rele termostata je bil razklenjen, obtočna črpalka pa se je prižgala. Ko temperatura pride čez 93 stopinj mi je jasno, da bo črpalko pognalo ne glede kaj pravi sobni termostat. Pri meni je bila termperatura krepko nizja, črpalka pa se je zagnala.
---> Kaj bi to lahko bilo?

Pojavljalo se mi je tudi bobnjenje v kotlu ampak to samo prvih 10-15 minut gorenja. Če odprem spodnja vratica dimnika se bobnenje nič ne spremeni.
Bobnenje se preneha ko odprem vrata kotla ali pa ko odprem loputo (kukalo) na vratih kotla? Zdi se mi da vcasih malo prismrdi ven iz te odprtine, zato bi rad našel kakšno drugo rešitev za bobnenje kot pa odrpto kukalo.
--->Ali ima kdo kakšno idejo kako to rešti?

Obrate ventilatorja pri P2 imam na 1300 mislim da bi bilo 1250 še bolje, doziranje pelet na P2 pa 7s in 9s pavza. To sicer znese že skoraj 20kw moči. Če pa dam manj pelet pa je izgorevanje slabše.
Pri original nastavitvah je bilo močno preveč zraka in premalo pelet ...in se mi je dogajalo da je včasih celo ogenj izginil, pa še izgorevanje ni bilo dobro, je smrdelo po lesnih plinih. Pelete imam smrekove.

Vesel sem da obstaja tale fourum. Tukaj sem dobil precej zanimivih informacij.

Lp
Jure Repe
Iskanje po temi