Objave: 54
Teme: 7
Ocena:
0
Kupujeva montažno hišo Jelovica 106kvadratnih metrov (53po etaži) pri jelovici so nama za ogrevanje predlagali glamox oz Beha radijatorje in nama zagotovili da na kurilno sezono ne bova za ogrevanje porabila več kot 400eur.....za dogrevanje bi imela še kaminsko peč na drva v dnevnem prostoru.
Zanimajo me vaše izkušnje ....predvsem tistih ki tako vrsto ogrevanja imate v montažni hiši, ker od takih ki tega nimajo sem dobil ze en kup nasvetov....
Lep pozdrav
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Enega Glamoxa imam doma, pa smo ga letos nadomestili s TČ zrak zrak. Kaže, da si v Jelovici naletel na enega butastega referenta. Sicer pa na forumu najdeš obilo napisanega.
Pri meni je nekako takole: 2kW Glamox je dal od sebe 2 kW toplote
cca 1 kW TČ da od sebe cca 3 - 4 kW toplote
Mislim, da je vsako nadaljnje debatiranje odveč. Poišči strokovnjaka za ogrevanje. Glamox je lahko le začasna rečitev, v skrajni sili, če ni denarja. Pa še to: kupi rabljene.
lp K.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Še od enega takega, ki to nima.
Obvezno talno gretje. Imaš klasično varianto, vodno z TČ (visoka invensticija, nizka cena ogrevanja) ali varianto ala Čojko (električno talno z masivnimi estrihi, kjer akumuliraš toploto v času nižje tarife (nizka cena invensticiji, stroški ogrevanja relativno nizki, odvisno od izolacije hiše, možnost regulacije vsakega prostora itd...).
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Erik, lahko ti radiatorji porabijo tudi samo za 100 EUR na sezono... Ali pa 3000...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Sicer je tvoja izbira .....
Jaz v montažno hišo, ki je načeloma dobro izolirana ne bi tlačil radiatorjev.
Tako kot so ti tukaj na forumu predlagali, bi dal talno ogrevanje.
Objave: 84
Teme: 4
Ocena:
0
Jaz pa ogrevam svojo leseno hišo (10 cm bruna) z zunanjo izolacijo (16 cm kamene volne) z radiatorji Beha in sem z njimi zelo zadovoljna. Hiša ima približno 80 m2. Lani sem začela kuriti prvi teden septembra (proti večeru in vso noč), nato sem kurila vse mesece 24 ur, kurilna sezona se je končala 1. julija letos. V hiši imam tudi bolno mamo in zato je potrebno ogrevati bolj kot npr. pri zdravih ali mlajših ljudeh. Temperatura ni padla pod 22 stopinj, v spodnjih prostorih pa je bilo čez dan praviloma vedno okoli 24 stopinj. Sanitarno vodo ogrevam s 50 litrskim bojlerjem. Ko sem ocenjevala porabo elektrike za ogrevanje sem prišla do zneska 580 do 600 EUR, za čas, ki sem ga zgoraj napisala. To oceno sem dobila tako, da sem od vse porabljene elektrike vsak mesec odštela porabo v višini meseca avgusta lani, ko sem bila prvi mesec cel mesec vseljena, kurila pa radiatorjev takrat nisem prav nič. Res pa je, da takrat tudi nisem npr. uporabljala pečice, kasneje pa ... pa še kaj bi se našlo, tako, da je tistale ocena stroškov ogrevanja kar dobra oz. maximalna. Ob tem, da sem za celotno hišo za radiatorje Beha plačala malenkost več kot 1.000 EUR in ob tem, da delujejo odlično, sem s takim načinom ogrevanja zelo zadovoljna. Kurilnica ni potrebna, vzdrževanja ni nobenega, če pa bo kakšen radiator "crknil" (5 let ima garancije) pa ga snameš in letiš v trgovino po novega ... nič posebnega. Zato nič strahu pred takim ogrevanjem ... jaz bi ponovno izbrala ta način ... imam pa tudi dimnik - predpriprava za kaminsko peč npr. na pelete - zaenkrat mi ne pride na misel, da bi to imela, ker je Beha preveč udoben sistem ...
Ocena:
0
Hvala Murka ....hotel sem slišati res od nekoga ki to ze ima....Naročeno imam hišo jelovico z top izolacijo...z troslojnimi lesenimi okni....in poodstrešje morajo dodatno izolirat da bo čim manj izgub....sanitarno vodo bom ogreval z TČ prostore z cca 7 beha ali glamox radiatorji...za dogrevanje pa v dnevnem prostoru kaminska peč.....vem da bi bilo najbolje da bi imel talno + kamin vendar mi to podraži cca 7 do 10k eur ..... zado pa zdaj zbiram mnenja kajti u roku dveh mesecev bom moral vedt kaj hočem....
Ocena:
9
Električni radiator kot električni radiator....
Ne ogreva nič manj in nič več kot kakršenkoli drugi električni radiator enake moči.
Ocena:
9
@123rik
xavi ti je predlagal električno talno. To ti zagotovo ne bo podražilo investicijo za 10 K€.
Preberi si temo uporabnika Čojko, ki tako ogrevanje ima:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=33229&hilit=Elektri%C4%8Dno+akumulacijsko+talno+gretje">viewtopic.php?f=7&t=33229&hilit=Elektri%C4%8Dno+akumulacijsko+talno+gretje</a><!-- l -->
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Murka, obračun el. je bil ali se jim je sproti pošiljalo podatke?
Ocena:
0
Homer mislim da se primorskega konca kjer ni nikoli pod -5 ne da primerjat zosrednjo Slovenijo.....drugace pa zanimiva reč.....
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Kadotr je nekje na Gorenjskem.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
S tč bi porabila bistveno manj: krepko pod 200 €.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Edini pravilni pristop k reševanju problema ogrevanja je ENERGETSKI SVETOVALEC, nato pa dober projektant strojnih instalacij. Tu na forumu ima žal vsak pravico "učiti", pa četudi je skregano s stroko a je kljub temu zadovoljen. V večini primerov nas šele prisilno varčevanje spravi k pameti. V zadnjem letu sem obiskal dva različna energetska svetovalca na različnih koncih Slovenije, pri obeh so se nasveti razlikovali le v detajlih. Pri uporabi kakršnekoli (pravilno) izbrane TČ je strošek elektrike med tretjino in četrtino porabe Glamoxov. Torej se sodobna tehnologija zelo hitro finančno povrne ob enako udobni uporabi (v obeh primerih nič dela). Najbolj neumni se mi zdijo nasveti v stilu "tudi sosed ima tako narejeno in je zelo zadovoljen" k strokovnjaku pa se nikakor ne bi šlo. Čudi me, zakaj potem hodimo k zdravniku, ko bi bil menda dovolj navaden padar ali vrač, brez sodobnih znanj in sodobne tehnologije, ki jo uporablja zdravnik. Pri energetiki je zadeva povsem enaka. Najteže je tudi prepričati prepričane v svoj prav. Me spomni na neskončne debate o infra panelih, kjer je šele država morala narediti red in se ne smejo uporabljati kot primarno ogrevanje. Pri Glamoxih je zadeva enaka.
lp K.
lp K.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Tako je. Pa še srečo moraš imeti, da ne naletiš na kakšnega butastega. Zato pa več informacij iz čimveč različnih strani.