1.4.2014 ob 16:10
Lep pozdrav vsem!
Počasi je na vrsti menjava in izolacija strehe in ureditev mansarde. Za ogrevanje mansarde bi napeljali radiatorje. Sicer zadeva še ne bi bila tako zelo aktualna, če ne bi imela poleti v načrtu, ehm, recimo temu sanacija kurilnice in bi izkoristila še zato, da se zrihta ogrevanje mansarde. Ok, za bodoče toplotne izgube mansarde in računanje dvižnega voda sem že zaposlila Žerjavarja.
Ampak problem je v tem, da ne znam najti radiatorja, da bi mu posredovala tehnične lastnosti.
Gre zato, da sem si slišala, da obstaja tak fancy radiator, ki zgleda kot panel. Videla ga nisem, na netu najdem pa samo en kup električnih radiatrojev in navadnih. Skratka, baje naj bi imeli fancy manjšo vsebnostjo vode cca 10 % običajne količine pri enaki moči. In naj bi bili bolj "varčni". Tako so mi razložili v eni trgovini. Sicer prodajalec ni bil kaj preveč prepričljiv, tehnične dokumentacije pa nimajo na voljo v internetni obliki. Potem pa se mi ni dalo več okoli klicati, ker ne vem, kaj sploh iščem, kako se takemu radiatorju reče. Domnevam, da prodajalec vseeno ni zamenjal zadeve za kakšen IR panel.
In, če res obstajajo taki radiatorji, a je to res namenjeno ogrevanju (se pravi, mora dat toliko od sebe kot navaden korado) ali bolj kakšnemu dogrevanju (ker potem tega ne rabim).
Uh, sem zakomplicirala. :oops:
Torej, NE zanimajo me električni radiatorji/ir panel, ampak navadni, ki bi izgledali kot panel. V končni fazi bi bila čisto zadovoljna tudi s koradotom (samo če sem že odpovedala talnemu gretju, potem lahko mogoče dobim fancy radiatorje 8) ).
Počasi je na vrsti menjava in izolacija strehe in ureditev mansarde. Za ogrevanje mansarde bi napeljali radiatorje. Sicer zadeva še ne bi bila tako zelo aktualna, če ne bi imela poleti v načrtu, ehm, recimo temu sanacija kurilnice in bi izkoristila še zato, da se zrihta ogrevanje mansarde. Ok, za bodoče toplotne izgube mansarde in računanje dvižnega voda sem že zaposlila Žerjavarja.
Ampak problem je v tem, da ne znam najti radiatorja, da bi mu posredovala tehnične lastnosti.Gre zato, da sem si slišala, da obstaja tak fancy radiator, ki zgleda kot panel. Videla ga nisem, na netu najdem pa samo en kup električnih radiatrojev in navadnih. Skratka, baje naj bi imeli fancy manjšo vsebnostjo vode cca 10 % običajne količine pri enaki moči. In naj bi bili bolj "varčni". Tako so mi razložili v eni trgovini. Sicer prodajalec ni bil kaj preveč prepričljiv, tehnične dokumentacije pa nimajo na voljo v internetni obliki. Potem pa se mi ni dalo več okoli klicati, ker ne vem, kaj sploh iščem, kako se takemu radiatorju reče. Domnevam, da prodajalec vseeno ni zamenjal zadeve za kakšen IR panel.
In, če res obstajajo taki radiatorji, a je to res namenjeno ogrevanju (se pravi, mora dat toliko od sebe kot navaden korado) ali bolj kakšnemu dogrevanju (ker potem tega ne rabim).
Uh, sem zakomplicirala. :oops:
Torej, NE zanimajo me električni radiatorji/ir panel, ampak navadni, ki bi izgledali kot panel. V končni fazi bi bila čisto zadovoljna tudi s koradotom (samo če sem že odpovedala talnemu gretju, potem lahko mogoče dobim fancy radiatorje 8) ).