PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cena priklopa toplotne postaje - strojne instalacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne najdem ustrezne že odprte teme (ki ni starejša od 2 let), zato sprašujem tukaj: danes me je negativno presenetil račun za strojne inštalacije - priklop toplotne postaje daljinskega ogrevanja: 921,88€ z DDV. V najslabšem primeru sem pričakoval 500€ .

Eno nelogičnost vidim sam: "Ohišje kalorimetra s T-kosi" je v ceniku dobavitelja 22,90€ brez DDV, ta pa ga je podražil za 63% na 37,50€ brez DDV.

Pod "drobni vezni material" so verjetno mišljena kolena, cin, predivo, prehodni kosi železo/baker, itd.... ?

Montaža: ob 7:15 so prišli trije; prvi je končal ob 8:30 (kar je bilo za naredit z brenerjem), dva pa sta delala z bakrom do 15:00 ure .
V njihov plus računano je to 2x 8 ur (malice jima ne bom odštel) + 1x 2 uri = 18 ur = 320€ brez DDV.

Kakšna mnenja ? Predrago, poceni, nekje v sredini ?

Priložene datoteke
.jpg   racun_pss_p.jpg (Velikost: 81,12 KB / Prenosi: 1240)
Cene so, kakršne so.
Glede na RVC tiste škatle, ki so jo zmontirali, je še precej ugodno.
Cena dela je normalna, ostalo pa, euro po euro, pa se nabere.
Zdaj ti je đabe jamrati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
kaj je to "RVC" ?
razlika v ceni
Si bom kar tole temo sposodil: recimo da govorimo o dobro izolirani sicer starejši vrstni hiši (sredinski), kjer je treba odmontirat peč na olje. A se da kje nekako ugotoviti, kaj je boljša - cenejša opcija, plin ali toplarna?

Koliko je potem letni strošek brez porabljene energije in predvsem, koliko stane ta cirkus s toplotno postajo od energetike? Nekako ne najdem končnega odgovora z njihove spletne strani, se mi pa zdi, da za cca. 150 m2 ogrevalnih površin toplarna pride več kot plin, navkljub dražjem štartu pri plinu - ali se motim?
če si do sedaj porabil 2000 litrov kurilnega olja na leto, je to približno 20MWh in 2000€.
Koliko stane 20MWh iz plina ?
Koliko stane 20MWh iz toplarne ?
Koliko je za plačevat izven ogrevalne sezone (števčnina, priključnina, xyžščđ-ina) ?
Ja pa mu ti napiši, ne!
Saj so te fajn oprali, pa še zebe te občasno, če mi spomin prav dela.
Da se ne bo še on nasankal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
ni napisal kdo je ponudnik daljinskega ogrevanja, zato sem napisal na splošno.
Pri meni pa je tako, ja, da je toplotna postaja estetsko-tehnološki škartiran visoko precenjen kolos, ponudnika daljinskega ogrevanja pa na vsakih 10-14 dni telefonsko in pisno prosjačim za dvig temperature v cevovodu.
vitel Napisal:Si bom kar tole temo sposodil: recimo da govorimo o dobro izolirani sicer starejši vrstni hiši (sredinski), kjer je treba odmontirat peč na olje. A se da kje nekako ugotoviti, kaj je boljša - cenejša opcija, plin ali toplarna?

Koliko je potem letni strošek brez porabljene energije in predvsem, koliko stane ta cirkus s toplotno postajo od energetike? Nekako ne najdem končnega odgovora z njihove spletne strani, se mi pa zdi, da za cca. 150 m2 ogrevalnih površin toplarna pride več kot plin, navkljub dražjem štartu pri plinu - ali se motim?
Biti neodvisen je privilegij.
Iskanje po temi