3.4.2013 ob 21:00
Zdravo,
Spravil sem se v investicijo TČ zrak/voda.
Po vseh ponudbah, branju forumov, raznih mnenj itd sta v končni izbor prišli dve
- Toshiba Estia 8kw z 200l bojlerjem Austria Email
HWS-803H-E-zunanja enota
HWS-803XWHM6-notranja enota
- Daikin Altherma LT 8kW (notranja enota z integriranim 260l bojlerjem)
ERLQ008CV3-zunanja enota
EHVH08S26C9W-notranja samostoječa enota z vgrajenim 260 litrskim bojlerjem
Cena obeh je primerjliva, morda je Daikin cca 200€ cenejši od Toshibe.
Sam se nagibam k Daikinu, ker mi je všeč notranja enota (vse v enem) s tem da je tudi bojler 60l več kot pri Toshibi (sem omejen s prostorom, zato samostojni bojler več kot 200l zaradi višine ne pride v poštev).
Zanima me kako se obe enoti obneseta v praksi, kakšni so vaši predlogi, mnenja, nasveti glede obeh modelov.
Kolikor so mi povedali različni majstri, naj bi imela Toshiba malo boljši izkoristek, pri Daikinu pa naj bi moč pri nižanju zunanje temperature padala počasneje kot pri Toshibi.
Kakršen koli nasvet je dobrodošel, bo pripomogel k še lažji odločitvi pri nakupu.
Hvala že v naprej
Jaka
Spravil sem se v investicijo TČ zrak/voda.
Po vseh ponudbah, branju forumov, raznih mnenj itd sta v končni izbor prišli dve
- Toshiba Estia 8kw z 200l bojlerjem Austria Email
HWS-803H-E-zunanja enota
HWS-803XWHM6-notranja enota
- Daikin Altherma LT 8kW (notranja enota z integriranim 260l bojlerjem)
ERLQ008CV3-zunanja enota
EHVH08S26C9W-notranja samostoječa enota z vgrajenim 260 litrskim bojlerjem
Cena obeh je primerjliva, morda je Daikin cca 200€ cenejši od Toshibe.
Sam se nagibam k Daikinu, ker mi je všeč notranja enota (vse v enem) s tem da je tudi bojler 60l več kot pri Toshibi (sem omejen s prostorom, zato samostojni bojler več kot 200l zaradi višine ne pride v poštev).
Zanima me kako se obe enoti obneseta v praksi, kakšni so vaši predlogi, mnenja, nasveti glede obeh modelov.
Kolikor so mi povedali različni majstri, naj bi imela Toshiba malo boljši izkoristek, pri Daikinu pa naj bi moč pri nižanju zunanje temperature padala počasneje kot pri Toshibi.
Kakršen koli nasvet je dobrodošel, bo pripomogel k še lažji odločitvi pri nakupu.
Hvala že v naprej
Jaka

hock: