Objave: 343
Teme: 56
Ocena:
1
Zdravo,
Sem naročnik ButanPlina (odjem po števcu) in sicer je investitor ki je gradil objekt vzel v najem oz kako se reče od ButanPlina celotno izvedbo dobave plina na ključ (plinski rezervoar je vkopan v zemljo) na hiši so 4 plinske pipe za vsako stanovanje eno.
Ko sem prevzel stanovanje, sem z ButanPlinom podpisal pogodbo o dobavi plina za moj števec (moje odjemno mesto).
Zanima me kako je s predčasnim odklopom oziroma odpovedjo pogodbe. Namreč razmišljam bi dal toplotno črpalko, ker drugače bom bankrotiral s tem plinom.
Porabiva cca 120m3 plina/mesec (kubik je 3.6€ z DDV)
Kolikor gledam pogodbo, piše da moram biti naročnik 7 let, drugače krijem stroške instalacije.
Zanima me je imel kdo že podobno situacijo in kaj mi lahko svetuje ?
Kolikšni so stroški v primeru da me ButanPlin zahakla, ker pri njih je vse x10 kar se cen tiče. Če bi prej vedel da je tako drago, še v sanjah ne bi šel k njim :-)
Hvala za odgovor
lp,Miha
Objave: 237
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz bi na tvojem mestu vgradil toplotno črpalko, plin pa nehal uporabljati. Plačeval bi samo tiste minimalne možne stroške, ko poteče pogodba pa odklop.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Zaradi najdražjega energenta UNP dobavitelja Butan plin Ljubljana sem se odločil za zamenjavo kurilne naprave.
Na spletni strani Butan plin sem se odjavil in navedel razloge zakaj nočem več njihovih storitev.
Čez par dni me je po telefonu poklical predstavnik Butan plina in spraševal zakaj sem prenehal biti njihova stranka. Navedel sem razloge, da prodajajo njdražji energent + najemnina za plinohram in, da zaredi tega prekinjam sodelovanje z njimi.
Sedaj se ogrevam na pelete in sem super zadovoljen saj sem zmanjšal letne stroške ogrevanja za 2/3, edino delo, ki ga imam je enkrat tedensko nasujem pelete in očistim pepel.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Kot je napisal nemenabijat!
Verjetno boš še vedno uporabljal plin za kuho in to ti bo obračunano po števcu.
Ocena:
1
Hvala za nasvete.
Ja tudi to sem že razmišljal, da bi odklopil plin in plačeval samo tisto števčnino ki je nekje okoli 4-5€/mesec, samo sem pa našel v pogodbi zopet hakelc kjer piše da bo predvidena letna poraba cca 250m3 plina.
Se pravi se lahko zataknejo ob to ?
V kolikor bi vgradil toplotno črpalko (zrak/voda) bi dal zraven tudi 300l hranilnik za toplot vodo, tako da plina ne rabim
V kuhinji pa imava tako že od začetka samo indukcijo, plin je trenutno samo za toplo vodo in ogrevanje, s tem da se že drugo leto grejeva na klimo in malo kombinirava s plinom.
peleti12: Pa si imel kakšne komplikacije z odjavo pri ButanPlinu oz si moral kaj plačati glede predčasnega odklopa po pogodbi ?
Ker kolikor gledam meni v pogodbi piše da se vežem za 7 let, v kolikor prej odstopim od pogodbe pa krijem stroške instalacije. Sedaj sva naročnika 3 leta.
To je pa zopet vprašanje kolikor bo ta strošek, glede na to da je pri njih vse 3x dražje.
Ocena:
3
Jaz nisem imel nobenih komplikacij ob prekinitvi.
Objave: 583
Teme: 5
Ocena:
0
Pozanimaj se, koliko so stroski odklopa - kaksen je ta strosek instalacije?
Sicer pa, te res pride strosek okol 430€ na mesec?? To ni normalno.
Ocena:
3
Povezava Butan plin o informacijah in odjavi: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.butanplin.si/vsebina/vprasajte-nas/obrazec/71">http://www.butanplin.si/vsebina/vprasaj ... obrazec/71</a><!-- m -->
Ocena:
1
Bom povprašal.
peleti12: pa si imel v pogodbi o skenitvi kakšno cako da moraš biti naročnik X let ali kaj podobnega ?
Ja, cca 400€ sva dala za ogrevanje stanovanja, 45€ pa pride topla voda (kopanje in umivanje) s tem da sva trenutno dva porabnika + dva nova člana stara 3 mesece.
Kolega je imel v bloku še lansko leto preko UNP plinohrama, in je za slabih 60 kvadratov plačeval cca 300€ mesečno. So konec lanskega leta pripeljali zemeljski plin in sedaj plačuje za isto stanovanje 120€ /mesec.
Pa naj še kdo reče da je ButanPlin hiša prijazne energije kot to oglašujejo - ja prijazna do njih do nas potrošnikov sigurno ne.
Ocena:
3
Pogodba se avtomatsko podaljšuje ob izteku prejšnje brez kakršnega koli podpisa.
Ko sem se lani odločil zamenjati energent sem na spletni strani Butan plin izpolnil obrazec: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.butanplin.si/vsebina/vprasajte-nas/obrazec/71">http://www.butanplin.si/vsebina/vprasaj ... obrazec/71</a><!-- m -->.
Z dnem, ko sem se odjavil sem navedel razloge zakaj nočem več biti uporabnik Butan plina in z tem je bila zgodba končana.
Edino kar so me po telefonu poklicali iz Butan plina zakaj prekinjam sodelovanje sem jim navedel, da imajo predrag energent in to je to.
Ocena:
1
Hvala, jih jutri pokličem da vidim kaj bodo rekli :-)
Objave: 462
Teme: 4
Ocena:
0
Dobra informacija, peleti12. Sem kar takoj napisal email. Pa da vidimo.
Mi smo plin čez zimo pustili, za vsak slučaj. A ga definitivno ne potrebujemo več, Estia kuri!
Po 14 letih pravo finančno olajšanje - od lanskih 1500 eur pri nihanju temperature od 18°C do 21°C zvečer za kakšno urco, na letošnjih 430 evrov pri 21°C 24/7. Plina za tak temperaturni režim bi scvrli 2000 eur, verjetno še več.
Lani aprila sem potniku Butana poslal email odpovedi, potem sva še govorila, ponujal mi je TČ ugodno ... pa iz tega ni bilo nič. Šele ta mesec sem v njihovem časopisu opazil ponudbo za TČ v kooperaciji s plinskim dogrevanjem.
Seveda je TČ poddimenzionirana, v testni hiši so plina skuril za sanitarno vodo toliko, kot mi elektrike za vse! Malo manj, kaj dosti pa tudi ne.
Ocena:
1
Boka hvala za info.
Se priporočam za informacijo kakšna bo reakcija ButanPlina.
Mene skrbi edino to ker je pogodba za 7 let, in v pogodbi piše da je ocenjena poraba plina letno 250m3.
Jaz bom vse skupaj odklopil, ter plačeval tisti 4€/mesec pa potem ko bo 7 let vse skupaj odpovem, ker imam občutek da v kolikor sedaj odpovem da se mi bodo obesli na pogodbo, pri tej bandi nikoli ne veš :-)
Me pa res zanima kaj bodo tebi rekli, najraje bi vse odklopil da zaprejo plinsko pipo in da nimam več nič z njimi, tudi slišat nočem več o njih.
Boka omenil si Estio, tudi jaz razmišljam o Toshibi ali Fujitsu, oziroma v igri je še Hitachi. Včeraj me je prepričeval prodajalec da je Fujitsu prava stvar, všeč mi je ta nova v kateri je bojler in hidroenota v eni napravi, da ne rabiš posebej.
Čeprav se mi zdi da je Estia boljša po karakteristikah, cena je pa tako tako pri obeh približno ista.
Sem pa bil čez vikend pri kolegu ki ima Hitachi Yutaki 11kw pa je ful zadovoljen. Cela TČ z 300l bojlerjem ga je prišla 6000€ (z že odšteto 1000€ subvencije), kar je 1000€ manj kot Toshiba.
Sicer sam gledam za 8kw TČ ker 11 je preveč za mojih 84m3.
lp,Miha
Objave: 462
Teme: 4
Ocena:
0
Ja, njih reakcija tudi mene zanima. Sploh, ker jim plačujemo že 14 let.
peleti12 - tebi so bombo odpeljali, razstrelili, ... ali kaj tretjega?
Ocena:
3
Po dogovoru cisterno odpeljejo na koncu kurilne sezone, ker sva bila na njo priključena dva uporabnika. Ob moji odpovedi je ostalo v cisterni 1800 l UNP-a katerega je pokuril drugi uporabnik.