PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kotel na polena velik problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montirali so nam ORLAN SUPER 25 z 1300l zalogovnikom, regulacija je seltronova. Po 2 dneh kurjenja, v peči je 77 stopinj se je hiša segrela največ na 17 stopinj zalogovnik toplote pride do 40 stopinj oz, vse nekako stagnira. vse smo že poskusili, monter pravi da ni videt nič narobe greje pa ne. ima kdo kakšno idejo.
če je peč segreta, zalogovnik pa se ne ogreva potem je tuakj lahko vzrok napake (sicer ne evm kako so zadevs peljane - izmenjavlnik?...cevi oz. rpetok)

kaj pa radiatorji...imajo teh 40 stopinj ki jih ima zalogovniik?

s pečjo na drva bi moral segreti hišo v parih urah!
Tole me pa res zanima, ker sem ravno v petek pripeljal tako peč. Sedaj čakam monterja in bi bilo zelo koristno vedeti, na kaj moramo biti pozorni. Upam, da bo šlo!!?!?
Kdo pa vam je montiral peč in zalogovnik?
Kam pa gre potem vsa toplota od tega silnega kurjenja? Jaz imam 15 kW peč in 1000 l zalogovnik pa imam po enkratnem kurjenju (naložim polno peč drv) po 24 h še vedno mlačne radiatorje. Zalogovnik se segreje v 3-4 urah gorenja v peči na 65-70 stopinj, odvisno od odjema v radiatorjih.
Prvo mora peč greti samo radiatorje... v zalogovnik se shranjuje samo ODVEČNA toplota. Ko je v stanovanju željena temperatura klime dosežena peč ogreva samo še zalogovnik, dokler spet ni potrebe po ogrevanju stanovanja. Ko pa v peči več ne gori, pa zalogovnik začne greti dalje radiatorje.

Če niste sistema nastavili tako, potem ste zadevo zafurali BIGTIME!

Sumim, da potem vaša peč ogreva hkrati zalogovnik in radiatorje? Potem se ne čudim, če ni toplo.
monter je bil danes ,zopet neve kaj bi bilo in jutri pride pooblaščeni serviser ,bomo videlikaj bo.pri nas naj bi se zalogovnik segrel na50-60 in nato bi se začeli greti radiatorji.MISLIM da je res tako da greje oboje hkrati.probali smo zapret gretje radiatorjev in se je zalogovnik ogrel do70 na eni tretini naostalih pa 45 ,ko smo odprli ventile je temp.zalogovnika padla na40 hiša se je ogrela na20 nastavljeno pa je na22 in sedaj vse stagnira zalogovnik 38in hiša 20 stopinj. peč patudi ne dela spolno paro saj se ventilator vklopi samo vsake toliko.
pozabil napisat ,da je peč od znotraj polna nekakšme črne smole in po moje vsa ta energija ostaja v večini v peči saj samo tli saj je po 13-14 urah še vedno žerjavica v peči sistem pa je lahko rečem skoraj hladen glede na to da je v peči77 stopinj.
Če je peč polna črne smole, potem je nekaj narobe tudi z zgorevanjem. Če bi bil celoten sistem optimalno zmontiran in nastavljen, bi moralo kurišče ostati sorazmerno čisto, brez oblog.

Pri meni je tako, da ko kotel doseže temperaturo cca 65 stopinj, začne krožiti voda preko mešalnih ventilov v radiatorje in talno gretje. Ko se temperatura v hiši dvigne na željeno raven, se višek toplote preusmeri v akumulator. Glede na to, da je kurišče sorazmerno majhno (80 l pri 15 kW peči) in dokaj velik akumulator (1000 l), peč ves časo gori na polno, ventilator vleka dela s 100 %. Temperatura vode v akumulatorju doseže zgoraj cca 73 stopinj, spodaj pa približno 70. Polno naložena peč pogori v približno 4 urah, če so drva bolj grčave pa gori tudi do 5 ur.

Peč in celoten sistem ogravanja je zvezan točno po navodilih proizvajalca peči. Monter kurilnice in radiatorjev je sicer sitnaril, da je zadeva preveč komplicirana za medsebojno zvezat, vendar sem vztrajal, da se drži tovarniških navodil. Se mi je izplačalo, da mu gledam pod prste, ker zaenkrat peč in cel sistem delata OK. Kurim enkrat dnevno, pa so temperature ponoči pri nas padle tudi že pod 0, bom videl kaj bo, ko bo konstantno pod 0. V hiši držim podnevi 22 stopinj, ponoči pa mi še ni padlo pod 20, čeprav je regulacija nastavljena na 18.
ja zakaj pa ne pokličeš mojstra ki ti je to delal pa naj ti zrihta saj vendar ima kakšno garancijo
Verjetno ni pravega pretoka vode med pečjo in zalogovnikom. Če imaš vmes ladomat, je možno, da termostatski ventil v njem ne odpre pretoka vroče vode do zalogovnika. Potem pa peč doseže temperaturo, izklopi ventilator in stoji, drva v njej pa tlijo-pol je pa vsa zasmoljena. Teh termostatskih ventilov je več vrst oz.odpirajo na različnih temperaturah. Poskusi temperaturo peči dvignit-lahko da peč ne doseže temperaturo, pri kateri termostatski ventil odpre pretok vode v zalogovnik.Možno je tudi, da je kaj narobe zvezano, da je v ceveh zrak al pa kje cevi zamašene. Jaz zakurim glih tako naslednji teden, ravn tko z zalogovnikom, pa bom videl.
Sigurno je problem v termostatu ali pa črpalki, jaz mislim, da črpalka sploh ne dela.
ledomat odpre pri 65-70 stopinjah (običajno)... možno da je narobe zvezan
smo rešili zadevo,problem je bil počen povratni ventil v ladomatu.Sedaj je bil 72stopijski in ga bodo zamenjali z 61 stop. tako da bo večji razpon saj se peč lahko segreje največ na80 stopinj. ker jih ni na zalogi so ga do tedaj vzeli ven in sedaj ne sme biti temp. povratnnega voda nižja od 40 stopinj zaradi kondenza v peči,tako da nam temp. v zalogovniku ne sme pasti pod 40 stopinj . Hiša in zalogovnik sta sedaj bila segreta v 2 urah.

LP
smo rešili zadevo,problem je bil počen povratni ventil v ladomatu.Sedaj je bil 72stopijski in ga bodo zamenjali z 61 stop. tako da bo večji razpon saj se peč lahko segreje največ na80 stopinj. ker jih ni na zalogi so ga do tedaj vzeli ven in sedaj ne sme biti temp. povratnnega voda nižja od 40 stopinj zaradi kondenza v peči,tako da nam temp. v zalogovniku ne sme pasti pod 40 stopinj . Hiša in zalogovnik sta sedaj bila segreta v 2 urah.

LP
No lepo
uživajte v toplini doma
1 2
Iskanje po temi