Objave: 195
Teme: 45
Ocena:
0
Zanima me če obstaja peč na sekance, ki ima možnost kurjenja polen?
Ali pa če obstaja takšna varianta peči, kamor lahko daš primarno polena, po želji pa ročno napolniš tudi sekance? Ima kdo izkušnje s tem?
Objave: 355
Teme: 10
Ocena:
0
V Ferotermovi trajnožareči peči-nalaganje z vrha, odgorevanje spodaj, bi to moglo goret. Jaz sem poskusil kurit lesni drobir in žaganje, pa je šlo, kar je približno isto. Mora bit pa res suho.
Objave: 26
Teme: 0
Ocena:
0
tudi mene zanima ta možnost. namreč imamo dovolj gozda in to praktično poleg hiše, imamo tudi traktor, ki pa bi pripravljal sekance iz nekoliko tanjših dreves. manjši sekalnik bi bil celo pripravljen kupit. večji sekalniki so dražji, primernega traktorja tudi nimam (~90KM), hkrati pa se mi niti ne zdi smiselno debelih polen (kvalitetnih) sekati na male koščke.
torej; jaz bi debelejši del debla spravil v polena, drobnejše zadeve pa v sekance. slednje bi pač uporabil za trenutke, ko se mi ne dalo nalagati peči ali za daljšo odsotnost.
zato bi res rad slišal za kakšno konkretno rešitev
lp, v
polena bomo pripravljali namesto fitnesa
Objave: 70
Teme: 7
Ocena:
0
To pa tudi mene zanima.
Si že kaj pogruntal strojnik?
Pri nas imamo tudi gozd in traktor. In iz istega razloga kot ti fant razmišlja o sekancih.
Objave: 156
Teme: 18
Ocena:
0
Seveda obstaja, sam imam to možnost. Seveda moraš kombinirati in za začetek dati par polen zgoraj pa naložoš suhe sekance. Peč ima celo program, da se prilagodi izgorevanje sekancem.
lp marjan
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
kupovat sekalnik za lastne potrebe ni ekonomično delovat bi moral saj 100 dni na leto razen če potem prodajaš sekanse drugim ali jim prodajaš storitve izdelave sekancov