Objave: 508
Teme: 97
Ocena:
0
Je morda kdo lastnik te peči?
Kako je zadovoljen z njo?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlergt.pdf">http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlergt.pdf</a><!-- m -->
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Tole je nekaj svežega, tudi meni jo nekdo ponuja, nimam še cene. me pa zanima kako se obnese. Ne bi rad bil nek poskusni zajček.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
Odličen kotel za ta denar.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
cratos,
kakšna je cena tega kotla?
WV Term TR 30 je 6000€.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlertr.pdf">http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/stadlertr.pdf</a><!-- m --> sem včeraj ga gledal in spraševal.
Lep pozdrav
Ocena:
8
Cena na www. je nekaj čez 3 jurje. Me pa zanimajo razlike do LT. Ga moram nekje videti v delovanju. Sicer pa slovaška.
Ocena:
8
Cena na www. je nekaj čez 3 jurje. Me pa zanimajo razlike do LT. Ga moram nekje videti v delovanju. Sicer pa slovaška.
Ventilator naj bi imel fiksne obrate, tako kot attack. Ne vem pa ali primarni in sekundarni zrak sam regulira ali ga kurjač tako kot pri atmosu cratos. Ali ue za regulacijo zraka obvezna lambda ali se to da kako drugače avtomatsko regulirati.
Objave: 450
Teme: 2
Ocena:
0
Nima lambde.
Če se prav spomnim zrak krmili belimo pogon.
Elektronika krmili še dvig povratka in pa vezavo za hitrejši zagon gretja oz. polnjenje zalogovnika.
Ocena:
8
Belimota pa kdo? Katere parametre jemlje glede na to da nima lambde.
Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Primarni zrak je reguliran z obrati ventilatorja. Vsaj tako razumem tekst v prospektu. Obrate vodi temperaturno tipalo dimnih plinov. Če ima belimo motor, potem verjetno ta odpira in zapira sekundarca glede na obrate ventilatorja in temperaturo dimnih plinov. Nekaj podobnega kot pri meni na vigasu, le da pri vigasu sekundarca krmili lambda.
Je pa precej pomembna še nastavljena temperatura kotla. Pri visoko nastavljeni temperaturi kotla se moč ventilatorja bolj regulira z nastavljeno temperaturo dimnih plinov. Pri nizki nastavitvi temperature kotla pa se moč ventilatorja prične zmanjševati že veliko pred doseganjem nastavljene temperature dimnih plinov.
Mislim, da je v GT-ju vgrajena podobna logika. Le brez podatka iz lambda sonde.
Objave: 508
Teme: 97
Ocena:
0
meni je blo rečeno da je to super kotel le regulacija je malenkostno slabša kot pri boljših dveh bratih
baje tud da podobna konstrukcija kot pri eti
lepo da se je razvila debata,kar tako naprej
Objave: 80
Ocena:
0
No debata se ni razvila, temveč ugasnila. Evo ena kost: Na ključ z zalogovnikom 1500l pride slabih 7k€. Minus popust, minus subvencija. Je to primerno razmerje cena-kvaliteta? Aja, še to, sem govoril z fanti v WVtermu ki pravijo da je GT v marsičem podoben elitnemu TR. Nisem bezal v detajle...
Ocena:
8
ta popust pa je 3% ali 30%.
Ko boš to povedal, bomo lažje podali oceno cena/kvaliteta.
Poleg tega ne vemo kako se bo GT obnašal.
na forumu je kar nekaj kritik na VW term kotle.
za 7 jurjev se dobi marsikaj od uplinjevakov ranga GT.(Atmos, attack, sigma, Waltis....)
Vprašaj monterja kako bo izvedel varovanje povratka, kakšen material uporablja, ter oglej si kakšen njegov izdelek.
Od zalogovnika naprej po hiši imaš zadevo rešeno?
bojler imaš?
Menjava peči potegne kar nekaj vprašanj.
Ocena:
0
Hja, popusti grejo do 8,5%, težje 10%.
Naprej je rešeno in zaenkrat ne bom tikal. Kaj več bom vedel, ko pride majster na ogled kurilnice. V predračunu piše "po specifikaciji proizvajalca". Ne vem, ali je to dobro ali slabo.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
@Hanzi imaš prav ,da so kritike na WvTerm!So nekatere upravičene je pa večina samo anti reklama.
Pod oznako specifikacijo se skriva marsi kakšna skrita (fora).......
Ocena:
0
1. za 7 jurjev se dobi marsikaj od uplinjevakov ranga GT.(Atmos, attack, sigma, Waltis....)
2. Vprašaj monterja kako bo izvedel varovanje povratka, kakšen material uporablja, ter oglej si kakšen njegov izdelek.
Ad 1: Jasna stvar. In vsi imajo kritike in pohvale.
Ad2: Ali mi daš kakšen namig, kaj je OK in kaj ne? Izdelek si bom šel pogledat in sicer njegovega lastnega, (ima sicer LT-ja, ma vseeno). V predračunu je tudi shema, vendar je ne znam izrezat iz PDFja.