PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kaminska pec in pec na olja na isti tuljavi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav !

Pred kratkim sem kupil stanovanje, ki ima pec na kurilno olje v kleti. Rad bi v dnevni sobi dodatno postavil se kaminsko pec (kakih 6kw, 15mm premer za dimnik) in me zanima ali lahko kaminsko pec v pritlicju prikljucim na isto tuljavo, kjer je ze prikljucena pec na olje v kleti.
Tocnega premera dimnika ne vem, vem le da so pred kratkim dodali inox vlozek.
Prav tako me zanima ce kdo pozna strokovnjaka na tem podrocju iz gorenjskega konca, ki bi prisel pogledat in eventuelno narediti prikljucen (v blizini Gozd Martuljka)
Ce se da priklopit kaminsko pec, ali je mozno da priklop na inox naredimo sami ali je nujno potreben obisk strokovnjaka ?

Za vse odgovore se vam zahvaljujem ze vnaprej.

Tomaz
Splošen odgovor: če se sprašuješ ali potrebuješ pomoč strokovnjaka potem to pomoč v resnici potrebuješ!

Načeloma naj bi bila peč na olje na svojem dimniku. Videl sem pa že takšne rešitve, kot jo želiš ti. Se da preživeti.
Večji problem je inox vložek v dimniku. Večina teh kovinskih cevi je dimenzionirana za olje ali plin. Tu ni tako važen premer cevi kot njena debelina. Kurjenje na drva zahteva debelejšo pločevino. Narediti dodaten priklop na takšen dimnik... priporočam obisk strokovnjaka.
ko ti bo delal gorilec ki ustvarja nadtlak ti kamin ne bo vlekel.
Iskanje po temi