PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri alpha 2 grundfos

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam vprašanje za poznavalce glede te črpalke.
Energetski vir je TČ in povsod talno ogrevanje. v kurilnici pa imam nameščeno omenjeno črpako, ki pa ima tudi funkcijo auto adpt.

Ali je ta funkcija tudi primerna za talo ogrevanje, saj ko jo izberem mi zmanjša porabo in posledično predvidevam, da tudi voda počasneje kroži po sistemu. Vendar če imam to izbrano mi pade temperatura v hiši na 17C in ko spet postavim na 40W oz. predzadnjo črtico se posledično čez nekaj ur začne temperatura dvigovati. Kot sem bral v navodilih, črpalka rabi nekaj časa, da se prilagodi razmeram. Lahko kdo malo več napiše o tem in koliko je to nekaj časa.

Naslednjo vprašanje pa je funkcija na črpalki za dnevno/nočni režim. Se to uporablja pri talnem ogrevanju?

Hvala vsem.

lp,
Po mojem,da ta obtočna črpalka šele pride do izraza pri talnem ogrevanju saj le to je lahko konstantno počasno ,saj ti toploto porazdeli po celi etaži praktično in lahko topla voda počasi teče,.. Pri radiatorjih pa mora biti vsaj določen flow da ne pade.
Koliko časa pa ti je delovala na počasnem delovanju,da ti je uspelo znizat T v hiši na 17c?
Sam se namreč ZELO zanimam za omenjeno obt. črpalko saj imam sam 3 uin bi s mi res poznal prav vsak zmanjšan w porabe. Samo na ta račun,da bo T prostorov zmanjšana,ne bom nič prišparal.
Ali kdo lahko ovrže ta sum,da talno gretje "dovoli " počasen flow na oč in da radiatorji morajo imeti višji flow da ne pade T prostorov? Ubistvu bi sam rekel da je odvisno od E potreb,kolkor so velike toliko flowa-E moramo dovesti v določenem času pri določeni zun. T. Pri mrazu malo hitreje ,pri toplejšem vremenu malo počasneje. In ta oč "tipa" za koliko w naj se odloči.
Moj monter mi je dejal da le niso takšni prihranki z njo kakor se jaz nadejam.
Prosim povej kaj več o njenem delovanju ,kolko si plačal za njo, kako je s T,ali ti laufa non stop na max 40w da je toplo v hiši?
Na instal jo imaš za 170 EUR (25-40). Zanima pa tudi mene, imam jo namen nabaviti. Itak bom eno rabil.
Zdravo.

cena je bila okoli 110€ leta 2010. Temperatura je sedja v hiši 22,5C s tem da je moč na 40W oz predzadnja črtica.
Namreč kaj se je dogajalo v spomladanskem času, ko sem zakuril TČ in naštimal krivuljo je bilo v hiši najprej 15 C. Nato sem vse skupaj dvignil skoraj do maksimuma in temperatura ni šla čez 17C, ko sem sporočil monterju če je vse ok to je prišel in to črpalko nastavil na predzadnjo črtico in temperatura se je dvignila 23C. Tako, da se tega nisem dotikal. Z oktobrom smo preseljeni v hiši in še poiskušam najti optimalno nastavitev vsega zato sem pa tudi spraševal za delovanje te črpalke.

lp,
urs Napisal:Na instal jo imaš za 170 EUR (25-40). Zanima pa tudi mene, imam jo namen nabaviti. Itak bom eno rabil.

Tuakj jo imaš za 151€.Samo ne vem če je ta dobra za ogrevalne sisteme? Ali pozna kdo kaj razlike med njimi. Sam imam 4m in ogrevam 300m2 imam 2 ločeni veji Torej 2 x150 m2 recimo.. Ali bi bila tale dobra za 151€
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lontech.si/Obtocne_crpalke/14">http://www.lontech.si/Obtocne_crpalke/14</a><!-- m -->
urs katero imaš sedaj in koliko ti žere pri 1 stopnji?
Ne me takoj raztrgati, a mislim, da alfa2 ni primerja za talno gretje v povezavi z TČ.
Kot je bilo že v neki temi omenjeno, večji kot je pretok čez izmenjevalec v notranji enoti TČ, boljši je izkoristek-COP same TČ. Zato imam na moji Fujitsu črpalko na najvišji stopnji .

Alfa2 je namenjena bolj za radiatorsko ogrevanje , kjer imamo termostatske ventile, oz. kjer se nam spreminja pretok. Termostatski ventili, nam v sistemu radiatorskega ogrevanja stalno spreminajo pretok (se odpirajo in zapirajo), zato ne potrebujemo konstantno moč obtočne črpalke in v takem sistemu Alfa2 opravi svojo nalogo. Pri talnem gretju, pa načeloma ni spremembe v pretokih (razen če imaš dodatno inštalirane motorne pogone na razdelilcih).
Posledice uporabe črpalke alfa2 lepo opisuje @a_je_to. Črpalka je zmanjšala moč, s tem pa tudi odjem toplotne energije in tako je hiša mrzla. Voda v ceveh ima manjšo hitrost, zato se bolj ohladi na poti. V kolikor bi imeli obtočno črpalko na najvišji hitrosti, bi voda tekla hitreje, s tem se tudi manj ohladila, kar pomeni manjšo temp. razliko med vtokom in iztokom v toplotni izmenjevalec.
Turbo Napisal:Ne me takoj raztrgati, a mislim, da alfa2 ni primerja za talno gretje v povezavi z TČ.
Kot je bilo že v neki temi omenjeno, večji kot je pretok čez izmenjevalec v notranji enoti TČ, boljši je izkoristek-COP same TČ. Zato imam na moji Fujitsu črpalko na najvišji stopnji .

Alfa2 je namenjena bolj za radiatorsko ogrevanje , kjer imamo termostatske ventile, oz. kjer se nam spreminja pretok. Termostatski ventili, nam v sistemu radiatorskega ogrevanja stalno spreminajo pretok (se odpirajo in zapirajo), zato ne potrebujemo konstantno moč obtočne črpalke in v takem sistemu Alfa2 opravi svojo nalogo. Pri talnem gretju, pa načeloma ni spremembe v pretokih (razen če imaš dodatno inštalirane motorne pogone na razdelilcih).
Posledice uporabe črpalke alfa2 lepo opisuje @a_je_to. Črpalka je zmanjšala moč, s tem pa tudi odjem toplotne energije in tako je hiša mrzla. Voda v ceveh ima manjšo hitrost, zato se bolj ohladi na poti. V kolikor bi imeli obtočno črpalko na najvišji hitrosti, bi voda tekla hitreje, s tem se tudi manj ohladila, kar pomeni manjšo temp. razliko med vtokom in iztokom v toplotni izmenjevalec.

Turbo imaš nekako prav. Samo v navodilih od te Alpha črpalke je da za talno ogrevanj enaj bo na najvišji hitrosti ali pa autoadpt. Danes ponoči okoli 22.00 sem vklopil spet autoadpt + tisti nočno/dveni režim in je bila do 06:00 zjutraj poraba elektrike za cca 10% manjša. Imam pa tudi občutek da so tla čisto mrzla. temperatura v hiši (dnevna soba) je čez noč padla za cca 0,3C.

Na strani od gundfosa sem bral da črpalka potrebuje nekaj časa da se sama nauči regulirati moč.
a_je_to Napisal:
Turbo Napisal:Ne me takoj raztrgati, a mislim, da alfa2 ni primerja za talno gretje v povezavi z TČ.

Turbo imaš nekako prav. Samo v navodilih od te Alpha črpalke je da za talno ogrevanj enaj bo na najvišji hitrosti ali pa autoadpt. Danes ponoči okoli 22.00 sem vklopil spet autoadpt + tisti nočno/dveni režim in je bila do 06:00 zjutraj poraba elektrike za cca 10% manjša. Imam pa tudi občutek da so tla čisto mrzla. temperatura v hiši (dnevna soba) je čez noč padla za cca 0,3C.

Na strani od gundfosa sem bral da črpalka potrebuje nekaj časa da se sama nauči regulirati moč.

Ja upam,da se nauči do spomladi? :lol:
Druagče pa jo lahko meni prodaš,jo z veseljem odkupim,ker imam radiatorje in je res bolj verjetno primerna za radiatorje kakor je opisal turbo(se mi zdi kar logično)
LP
s popustom ti jo dam za 300€ Smile

pač bomo nažgali do konca če je to to.
rentgenx Napisal:
urs Napisal:Na instal jo imaš za 170 EUR (25-40). Zanima pa tudi mene, imam jo namen nabaviti. Itak bom eno rabil.

Tuakj jo imaš za 151€.Samo ne vem če je ta dobra za ogrevalne sisteme? Ali pozna kdo kaj razlike med njimi. Sam imam 4m in ogrevam 300m2 imam 2 ločeni veji Torej 2 x150 m2 recimo.. Ali bi bila tale dobra za 151€
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lontech.si/Obtocne_crpalke/14">http://www.lontech.si/Obtocne_crpalke/14</a><!-- m -->
urs katero imaš sedaj in koliko ti žere pri 1 stopnji?

Nisem še kupil.

Kupil bom pa tole <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?controller=product&product_id=247">http://www.instal.si/index.php?controll ... uct_id=247</a><!-- m -->
Jaz imam talno in stensko in narejeno točno tako, kot piše Turbo. Črpalki sta preklopljeni na predzadnji črtici. V večini časa je prikazana poraba tam cca 20W .
točno tako imam jaz samo da je:

Grundfos ALPHA2 25-60 180
A je kaj razlike urs med tema dvema oč in v čem? Namreč ena je 151 ,tvojapa 171?? ALi ne bi raje kupil pri lovrenčiču,...
A je to? 300€ Preveč, če jo jaz dobim za 151€ novo . Verjetno bom pa vzel Wilo,ker imam v TČ tudi Wilo in še nižjo porabo ima od grunfosa! Ubistvu od 3w-22w max! To je res skoraj nič. PRi meni ima oč prva stopnja 70w/druga 100w/tertja 120W,to je za lahko za 12x manj od une...
Na isti spletni strani imaš na vrhu alpha 2l in spodaj alpha 2 (brez l). Kakšna je razlika, ne vem, edino v ceni, verjetno. Sicer je vsaka pumpa dobra, je malo fame okrog teh alf. Glede porabe - voda mora krožiti, za kar je potrebna določena energija, ki je črpalka ne more zmanjšati, razen na račun svoje učinkovitosti.

Našel: L=limited (nočna funkcija, pa še nekaj naj bi manjkala, nič bistvenega torej).
GRADiM Napisal:
urs Napisal:Kakšna je razlika, ne vem, edino v ceni, verjetno.

Tisti ekranček kaj šteje? Wink

Za nas, ki smo cepljeni, je bistven - tudi če črpalka ne dela ali pa je zanič, važno je, da ima ekranček :=)
1 2 3
Iskanje po temi