Letos sem se odločil za menjavo peči. Posledično so mi zamenjali še mešalni ventil in sobni termostat. Rečeno mi je bilo, da ima sobni termostat Seltron st2rdr možnost regulacije mešalnega ventila tako, da nima samo off/on , ampak tudi vmesne pozicije. Kurim sicer šele slab mesec, ampak do sedaj se je mešalni ventil samo čisto odprl ali pa zaprl. Nikoli ni ostal na kakšni vmesni legi. V navodilih za ta termostat sicer omenja 3 točkovno delovanje, ampak to je tudi vse. Ima kdo kakšnjo izkušnjo glede teh termostatov?
preverite nastavitve parametrov v skupini P1, morda imate nastavljeno dvotockovno.
termostat sicer deluje trotockovno vendar nikakor ne dosega vremesnko vodenih regulatorjev. z drugimi besedami je malo boljši od navadnih dvotočkovnih sobnih termostatov, dosti pa ne.
V navodilih nikjer ne najdem, da ima možnost dvotočkovne ali trotočkovne izbire. Tudi v tej programski skupini P1 ne.
Sem pa ravnokar odprl termostat in vidim, da je priklučen kot navaden termostat in ne po shemi za trotočkovno delovanje. Ne vem pa ali je za to izvedbo potreben tudi poseben pogon za mešalni ventil ? Meni so namestili pogon FIRŠT MV120 (moder).
malo sem že pozabil nastavitve, torej najbrž bo prava nastavitev naslednja:
S1.1=3
P1.5=ca. 5-10 min
P1.6=3
in seveda ožičenje po sliki 39 v navodilih.
če poskušam razložit po domače, regulator vsakih toliko minut (kot nastaviš ED konstanto) preverja ali je nastavljena temperatura dosežena in po potrebi malo pripre ali odpre mešalni ventil. to je zelo poenostavljena razlaga. težko je svetovati kakšna je optimalna nastavitev te vrednosti, ker je zelo odvisna o samega sistema i njegovih odzivov, verjetno je okoli 10 minut.
Ta regulator je po shemah sposoben pognati črpalko ogrevalnega kroga (ukaz da najbrž sobni termostat) in črpalko bojlerja (če je črpalka med pečjo na elko in bojlerjem). Nikjer pa ni v shemi narisanega tipala v bojlerju in peči (ter priklopa na st. Kako nadzira T bojlerja brez tipala? Je tipalo bojlerja kam drugam priklopljeno (peč?, ampak potem pa mora st vedet kaj se dogaja s pečjo, kar pa spet ne ve, saj nima povezave z njo.
Če gledaš sheme ki so narisane pri daljinskem regulatorju pa so tipala narisana in priklopljena.
Spodaj na linku odprite dokumentacija in sheme pa boste videli kaj me muči.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.seltron.si/seltron-regulatorji/sobni-termostati/sobni-termostat-st2rdr.html#.VSdvABmE6BY">http://www.seltron.si/seltron-regulator ... SdvABmE6BY</a><!-- m -->
Vprašanje nad mojim je staro 3 leta in pol. Lahko se moje vprašanje komentiras. Če črpalko bojlerja požene samo po časovnem terminu mi to ne ustreza. Najbolje bi bilo po diferenci (kot sgc), kar pa se bojim da ne bo šlo.
problem na sobnem termostatu st2,ker imam nastavljeno in priklopljeno dodatno tipalo za temperaturo, tako da mi st2 izmenično kaže tem. v stanovanju in tem. v kje pač je tipalo, se občasno na ekranu izriše kotel na trdo gorivo ter telefon (daljinski vklop izklop), čeprav imam st2 nastavljeno na funkcijo P1.6---3 motorni pogon.
Ve kdo zakaj prihaja do te montje
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.