PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Biodom27, posoda za sežig peletov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moj Biodom27 sedaj obratuje tretjo sezono, danes zjutraj me je pričakal z alarmom peletov.
Alarm je bil posledica prežiga dna posode za sežig peletov.
Ta posoda ima obliko naluknjane zidarske zajemalke ("fangl").
Moja posoda je še železna, vem pa, da so zaradi prežiganja dna kasneje dobavljali posode iz neke litine ("gus").
---
Vprašanje: ali je ta posoda za sežig naprodaj tudi kje v prosti prodaji?
pokliči proizvajalca, če gre za napako v izbiri materiala pri izdelavi bi ti jo morali zamenjati brezplačno. kotel ja mora delat kaj več ko tri leta brez da se kaj prekuri.
Zanima me, ali je kdo to posodo zasledil v prosti prodaji.
Pokličeš v podjetje in posodo kupiš kot rezervni del...čeprav pa ne vem če je to zate že prosta prodaja...
pa kaj je zdaj, a je kotel "padel s kamiona" da se jih ne upaš klicat, al kaj? jaz bi vztrajal da je to zastonj, saj gre za napako ob izdelavi. lepo pokliči in naj ti zamenjajo.
Aleks, na neposredno vprašanje lahko odgovoriš z neposrednim odgovorom ali pa si tiho.
Z dobaviteljem se bom pogovarjal v ponedeljek, trenutno me zanima samo to, ali je morda kdo videl takole posodo kje v trgovini (čeprav se zdi to malo verjetno).
Ergo, nehaj smetit temo.
akla1 Napisal:Aleks, na neposredno vprašanje lahko odgovoriš z neposrednim odgovorom ali pa si tiho.
Z dobaviteljem se bom pogovarjal v ponedeljek, trenutno me zanima samo to, ali je morda kdo videl takole posodo kje v trgovini (čeprav se zdi to malo verjetno).
Ergo, nehaj smetit temo.
neposredni odgovor si dobil takoj, cirka 20 minut za tem ko si postavil vprašanje. ker malo delam tudi v tej branži, si pač mislim, da ti bo prišel najbolj prav odgovor, ki ti najbolj koristi oz. imaš s tem najnižje stroške. če že veš, da ti najbolj logičen odgovor vnaprej ni všeč, ergo ti pač ni treba spraševati. tule se trudimo po najboljših močeh.
Ker imam občutek da bi se rad izognil Gipotu, poskusi tule, <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje-kotli.si/kotli-na-pelete/6-kotel-na-pelete-pelamatic-27">http://www.ogrevanje-kotli.si/kotli-na- ... lamatic-27</a><!-- m --> ... ista peč z drugim imenom ...mislim celo da so jih oni izdelovali za Gipo, oziroma jih še...
stepski: ja, podjetje Valtis v resnici izdeluje tudi Biodom27. Sem jih kontaktiral.
---
Trenutno se dogovarjam z Gipo servsom in hkrati Zvezo Potrošnikov Slovenije.
Namreč, gre mi na organ, da vitalen del peči (proizvajalec to posodo imenuje celo "gorilnik") crkne pol leta po poteku garancije, hkrati so mi pa serviserji vsakič, ko so prišli narest kontrolno-vzdrževalni pregled pred novo kurilno sezono spraševali, kako to, da nimam posode iz gusa. Ko sem pa prosil za zamenjavo posode (še v garanciji), so odgovorili, da če je posoda še ok, je ne bodo menjali.
Skratka, Gipo je vedel za problem.
---
Cena posode je sicer nizka (dobrih 20EUR+ddv+montaža; potrebno je nekaj brušenja in opasovanja), vendar mi gre res na organ, da me nategujejo.
---
Ko se bo saga zaključila, poročam.
Re: Peč na pelete-katero?
nacek
OdgovorObjavljeno: Sr okt 14, 2009 10:18
Prvošolček
Prvošolček
Uporabniški avatar
Prisoten

Kraj: osredna SLO
Ob letnem servisu so mi šalčko zamenjali z litoželezno in to je to.
Lansko leto mi je železna pregorela sem opazil pri čiščenju in so jo drugi dan zamenjali.
Aja kljub temu je peč delala.

tako da ne vem v cem je problem
do mene so bili prijazni
Ali ima kdo peč na pelete od Valtis-Pellson X3 in kako je zadovoljen?
Uf, pozabil poročat.
Torej, Zveza Potrošnikov Slovenije je obdelovala še en Biodom primer (vendar z drugačnimi problemi), pa so dali mene v isti paket.
Skratka, poklicali so me iz Gipo in mi obljubili brezplačno zamenjavo posode.
Sedaj čakam serviserja, da mi naredi redni letni servis, takrat mi bo zamenjal tudi "šalčko".
---
V glavnem, na posredovanje ZPS so se pri Gipu premislili in mi priznali 100% popust.
Ja pri meni je bil mislim da 54 eur s čiščenjem peči - to je v bistvu tudi servisni pregled obenem. Mojster jo je spucal od zunaj in od notri - nimam pripomb, sploh če pomislim, da mi je enak znesek vzel koncesijski dimnikar, da je z rokami v žepu opravil pet minutni ogled kurilne naprave pred vselitvijo - brez, da bi vzel roke iz žepa.

Tko, da to bi morala bit ta cifra, drugače pa popust ni ...%.

Lp A
Ma, ne vem - sam imam z njimi dobre izkušnje
Tudi meni so brezplačno zamenjali železno posodo s posodo iz sive litine. Sedaj je tudi ta "spustila dušo" (skoraj) in se že veselim novega stroška. Več sem napisal v članku na blogu ;-) [url]httpunichr("58")//biodom27unichr("46")blogspotunichr("46")com/2015/04/se-zgodiunichr("46")html[/url]
1 2
Iskanje po temi