PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri padec tlaka v ceveh pri talnem ogrevanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe pri talnem ogrevanju. namreč ko smo nalili vodo v cevi in nastavli tlak 1 je po enem dnevu padel za 0.2.
preden so prišli estriharji pred zimo smo probali cevi s zrakom in to en dan prej. nisem opazil da bi tlak kaj padel. mogoče je (malo) ampak nisem opazil :?: je pa pol malo padal vedno ko sem prišel pogledat je padu za 0.1 al pa se kaj vec. padal je pa zelo počasi Sad Sad
sam upam da ni kake mikro luknjice kje :evil: :twisted: :evil: ker se mi bo kr zmešalo, če bom mogel estrih razbijat in popravljat.
Idea upam da obstaja kaka druga rešitev Idea
Cevi pri talnem ogrevanju je v neki srednji hiši kilometer, meter gor ali dol. Spremenite v hiši temperaturo zgolj za stopinjo dve, pa bo števček zanihal.

Ker se zunaj segreva, se verjetno tudi v vaši hiši. Spremljajte notranjo temperaturo. Sicer se tlaki počasneje ogrevajo ali ohlajajo, a ko se segrejejo, to pomeni raztezek. Ki velja seveda tudi za cevi v njem.

Če sistem pušča, bo tlak padel na nulo in nekje se vam bo pojavil flekec. V kar pa dvomim.

Nikarte takoj strahove na svoja ramena Smile
Mi smo imeli cevi napolnjene na 6 barov in to kar nekaj mesecev; bodi pozoren še na dodatno padanje tlaka-če pada v samih ceveh. Če pa pada v celotnem sistemu pa je lahko drug vzrok.
finta pa je da je v zgornjem sistemu vse ok ni sprememb tlaka. samo spodaj je. in kaj če tlak pade na nulo :?: to pomeni definitivno luknica al kaj :?: :!: ja z zrakom nafilano je padel na nulo in zato pričakujem najhujs tudi zdaj. sem res jezen kot :twisted: :twisted: :twisted:
pa tk sem vse delal po pravilih...p....a
v ceveh je še veliko zraka ,ker je dolga linija
alexshiva Napisal:ja z zrakom nafilano je padel na nulo in zato pričakujem najhujs tudi zdaj.

Ja to pa ni dobro ! Tu bi moral že ukrepati !
Fuuuuuu.......če prav zastopim, ste imeli sistem že nafilan z zrakom in je padel na nulo?

Jaiks, to pa ni ok :?

Potem upaj, da puščana voda čimprej pogleda ven. Tisto malce razbitje tlaka še ni tak hudič.
Tlačni test naj se nikoli ne dela z raztegljivim medijem kar je zrak. Zato je idealna voda, ker če imaš dobro odzračeno, ti bo tlak takoj padel če kje pušča. Seveda moraš upoštevat da so cevi raztegljive in jim dati nek določen čas da se raztegnejo in nato začet s testom.

Pri zraku boš dobil odgovor šele čez kakšen dan, ker je raztegljiv.
Zato če ti je tudi pri zraku tlak padel na nič, potem sigurno nekje pušča tuki za mene ni dvoma.

Najlaže boš dvom razbil tako, da priklopiš na vodovod, ki vzdržuje stalni tlak in čez en čas bo flek tam kjer pušča.
jao, jao,jao..... :twisted: :twisted:
a je ker ze popravljal talno.... kako se to naredi... a morem zamenjati celo vejo a sam majčken del tam kjer spušča...
hvala za odgovore, bom mogu najdit voljo za popravit tole :roll:

lp
Sam vem le za dva primera, ta drugi ravno ta vikend. Oba sta imela precej sreče, pri obeh se je v roku dneva dveh pokazal madež na tlaku in sreča je bila, da točno nad počeno cevjo.

Pri enem je bila počena že očitno ob montaži, pri drugem pa so jo počili sami, ko so mešetarili okoli diletacije (ne vem točno, kaj so delali tam). Tlak so previdno razbili okoli sredine mokrega, previdno, da ne bi prebili še kako cev. Previdno so spucali okoli, potem pa je bojda majster dokaj enostavno saniral tisti odsek.

Kot kaže, je največji problem lociranje mesta poškodbe. Če ti voda zateka pod plošče, ti lahko pride na plano kjerkoli v prostoru, potem pa bodi pameten :?
To pa je potem tako ko šparate pri ceni cevi in montirate not neki zastonkarsko. Pri vsakem tlačnem preizkusu pa je potrebno sistem dobro pretočiti da ni več zraka in to vsako zanko posebaj. Potem pa vpljiva še temperatura okolice na tlak v sistemu. Če pušča se pač mora dati spojo in to je to.

Lp
Za kvaliteto materialov obstajajo standardi.
Za postopek testiranja je predpisana procedura po EN.
Za znanje moraš v šolo.

Mogoče pa Zakon o malem delu le ne bo tako napačen, če bo ločil rezultate mojstra od kvazimojstra ali samomojstra.
kla Napisal:Mogoče pa Zakon o malem delu le ne bo tako napačen, če bo ločil rezultate mojstra od kvazimojstra ali samomojstra.

Sanjaš. Dandanašnji je lahko vsak 'mojster' - mojster.
Citat:Mogoče pa Zakon o malem delu le ne bo tako napačen, če bo ločil rezultate mojstra od kvazimojstra ali samomojstra
Sanjaš! Ta zakon samo povečuje obvezen prispevek od bruto plačila. Neto urna postavka se ne bo znižala (saj je že na dnu) - zvišala se bo bruto postavka. V tem zakonu ni govora o kontroli: kvalitete, strokovnosti, izpolnjevanja norme, ...

Po moji oceni samomojstri delajo le sebi. Kvazimojstri so nekje zaposleni v svoji stroki in v prostem času skušajo izboljšati osebni standard. Če ga ima nekdo zaposlenega za to dejavnost, potem se že nekaj razume na tovrstno delo. Razmišlati je o zaupanju do "mojstrov", ki so na borzi ali na socialni pomoči.
Nimam časa - sem v penziji!
Dreams Napisal:To pa je potem tako ko šparate pri ceni cevi in montirate not neki zastonkarsko. ....
Lp

"Danny", ali "Karin" mogoče? Kako veš, da so "zastojnkarske"? Kako veš da ni defekt na izvedbi?, mehanski poškodbi...?

Svašta....

Voda not, pa se hitreje ugotovi problem!?....ali, z zrakom nafilano, pa se fitinge preveri z milnico....!? če je kje na cevi, če ne pušča močno, bo malce težje ugotoviti samo z zrakom....
1 2 3
Iskanje po temi