Objave: 3259
Teme: 15
Ocena:
0
Mi smo imeli cevi napolnjene na 6 barov in to kar nekaj mesecev; bodi pozoren še na dodatno padanje tlaka-če pada v samih ceveh. Če pa pada v celotnem sistemu pa je lahko drug vzrok.
Objave: 45
Teme: 16
Ocena:
0
finta pa je da je v zgornjem sistemu vse ok ni sprememb tlaka. samo spodaj je. in kaj če tlak pade na nulo :?: to pomeni definitivno luknica al kaj :?: :!: ja z zrakom nafilano je padel na nulo in zato pričakujem najhujs tudi zdaj. sem res jezen kot :twisted: :twisted: :twisted:
pa tk sem vse delal po pravilih...p....a
Objave: 47
Teme: 4
Ocena:
0
v ceveh je še veliko zraka ,ker je dolga linija
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Fuuuuuu.......če prav zastopim, ste imeli sistem že nafilan z zrakom in je padel na nulo?
Jaiks, to pa ni ok :?
Potem upaj, da puščana voda čimprej pogleda ven. Tisto malce razbitje tlaka še ni tak hudič.
Objave: 39
Teme: 1
Ocena:
0
Tlačni test naj se nikoli ne dela z raztegljivim medijem kar je zrak. Zato je idealna voda, ker če imaš dobro odzračeno, ti bo tlak takoj padel če kje pušča. Seveda moraš upoštevat da so cevi raztegljive in jim dati nek določen čas da se raztegnejo in nato začet s testom.
Pri zraku boš dobil odgovor šele čez kakšen dan, ker je raztegljiv.
Zato če ti je tudi pri zraku tlak padel na nič, potem sigurno nekje pušča tuki za mene ni dvoma.
Najlaže boš dvom razbil tako, da priklopiš na vodovod, ki vzdržuje stalni tlak in čez en čas bo flek tam kjer pušča.
Objave: 45
Teme: 16
Ocena:
0
jao, jao,jao..... :twisted: :twisted:
a je ker ze popravljal talno.... kako se to naredi... a morem zamenjati celo vejo a sam majčken del tam kjer spušča...
hvala za odgovore, bom mogu najdit voljo za popravit tole :roll:
lp
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Sam vem le za dva primera, ta drugi ravno ta vikend. Oba sta imela precej sreče, pri obeh se je v roku dneva dveh pokazal madež na tlaku in sreča je bila, da točno nad počeno cevjo.
Pri enem je bila počena že očitno ob montaži, pri drugem pa so jo počili sami, ko so mešetarili okoli diletacije (ne vem točno, kaj so delali tam). Tlak so previdno razbili okoli sredine mokrega, previdno, da ne bi prebili še kako cev. Previdno so spucali okoli, potem pa je bojda majster dokaj enostavno saniral tisti odsek.
Kot kaže, je največji problem lociranje mesta poškodbe. Če ti voda zateka pod plošče, ti lahko pride na plano kjerkoli v prostoru, potem pa bodi pameten :?
Objave: 115
Teme: 4
Ocena:
0
To pa je potem tako ko šparate pri ceni cevi in montirate not neki zastonkarsko. Pri vsakem tlačnem preizkusu pa je potrebno sistem dobro pretočiti da ni več zraka in to vsako zanko posebaj. Potem pa vpljiva še temperatura okolice na tlak v sistemu. Če pušča se pač mora dati spojo in to je to.
Lp
Objave: 242
Teme: 7
Ocena:
0
Za kvaliteto materialov obstajajo standardi.
Za postopek testiranja je predpisana procedura po EN.
Za znanje moraš v šolo.
Mogoče pa Zakon o malem delu le ne bo tako napačen, če bo ločil rezultate mojstra od kvazimojstra ali samomojstra.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:Mogoče pa Zakon o malem delu le ne bo tako napačen, če bo ločil rezultate mojstra od kvazimojstra ali samomojstra
Sanjaš! Ta zakon samo povečuje obvezen prispevek od bruto plačila. Neto urna postavka se ne bo znižala (saj je že na dnu) - zvišala se bo bruto postavka. V tem zakonu ni govora o kontroli: kvalitete, strokovnosti, izpolnjevanja norme, ...
Po moji oceni samomojstri delajo le sebi. Kvazimojstri so nekje zaposleni v svoji stroki in v prostem času skušajo izboljšati osebni standard. Če ga ima nekdo zaposlenega za to dejavnost, potem se že nekaj razume na tovrstno delo. Razmišlati je o zaupanju do "mojstrov", ki so na borzi ali na socialni pomoči.
Nimam časa - sem v penziji!