PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sistemska talna plošča brez izolacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Stanovanje kljub zimskemu času lepo napreduje - jutri bo konec z ometi, v ponedeljek se začne z bandažiranjem in kitanjem knaufa.
Zadnja faza, tlaki je tako rekoč pred vrati, pa se ne morem odločiti.
Verjamem, da je o tem ogromno napisanega - stanovanje je zelo razgibano, prehodom/hodnikom nismo dali neke prednosti, zdaj pa - problem.
Fiksiranje talnega gretja na armaturno mrežo je itak najcenejša izvedba vendar se bojim, da bi preveč poškodovali omete, ko bi mreže ''trogali'' skozi stanovanje.
Ali ima kdo kako idejo, kje najceneje dobiti sistemsko talno ploščo brez izolacije?
Vsaka ideja zelo dobrodošla, pa še zastonj povabim na izvedbo :lol: .
LP
Matej
Ne vidim razloga, da ne bi (če ne gre drugače), znosili manjših kosov v stanovanje in jih potem z žico zvezali, saj če prav razumeme, armature ne boš dajal zaradi armiranja (verjetno bodo strojni tlaki z žičkami?). Jaz sem bil v podobni dilemi, pa sem vseeno dajal armaturne mreže in se mi je pojavil en zanimiv slučaj;
Talno gretje imam med drugim v hodniku, v vetrolovu pa ga nismo dali, ( ni bilo več prostih vej) kar mi je bilo sprva žal. Ker pa je armatura povezana, se malenkost segrejejo tudi tla v vetrolovu, ker so cevi dokaj togo pritrjene z vezicami na mreže in se toplota prenaša.
Ne glede na vse, pa osebno mislim, da je izvedba z armaturo še vedno najbolj cenovno ugodna.
tammy Napisal:Ne glede na vse, pa osebno mislim, da je izvedba z armaturo še vedno najbolj cenovno ugodna.

Kako ste pa vse skupaj 'zaščitili' pred poškodbami pri vlivanju estrihov?

Ter katere cevi se običjano uporablja pri tovrstnem načinu polaganja talnega..če sploh igra kako vlogo? (Ker imam tudi jaz namen položiti na mrežo).

Seveda...za kako fotko se toplo priporočam..lahko tule na forum ali na mail.
Cevi so bile Aluplast, za fotko je prepozno, je ze nekaj let zalito. Zascititi ne mores nic, (razen seveda proti premikanju z vezanjem na mreze, kar je njihov osnovni namen), delavci morajo paziti, da stopajo vmes, jaz sem bil prisoten in se mi ni zdelo, da bi bilo to kakorkoli problematicno.
A je kakšna nevarnost da se cev ki je z vezicami pripeta na mrežo zaradi raztezkov cevi z leti ''pregloda'' (zaradi drgnenja ob trdo železno mrežo). Tudi sam gledam to varijanto, kker so sistemske plošče svinjsko drage
Cevi povezane na armaturo je zelo nestrokovno, tega vam en dober mojster ne bo naredil niti v sanjah, saj se cev lahko "preriba" zaradi raztezanja, rja tudi ni dobrodošla nobeni cevi za talno gretje !!.
Če je že mreža bi morala biti pocinkana ali plastificirana.mislim pa, da je onostavneje delati s plastičnimi zatiči,ki se nabodejo v stiropor, če že iščete poceni varianto, no nekega bogastva pa ne boste privarčevali, malo le poglejte za sistemsko ploščo,ker to se ne dela za dva dni ampak za desetletja. Premislite, da oste mirno spali. :wink:
jaz sem v tem poslu 14 let vsak dan pa ti ne priporočam drugega kot sistemske plošče.upam da bo zalelgo(14 letne izkušnje)lp
Ko je cev enkrat v estrihu, se pa ja ne premika več po mreži. Ali pa mreža v estrihu? Je kaj podatkov o tem, da bi prišlo do prebitja cevi?
audio Napisal:...:wink:
Khmm, khmm.
Spet brez argumentov sereš po drugih (v tem primeru, izvedbah).
Nikoli še nisem niti slišal, kaj šele da bi videl, da je mreža pomulila cev?

Najbrž mi ni treba ugibati, za kaj si se odločil ti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
urs Napisal:Ko je cev enkrat v estrihu, se pa ja ne premika več po mreži. Ali pa mreža v estrihu? Je kaj podatkov o tem, da bi prišlo do prebitja cevi?
je bilo že ene parkrat vendar so bili krivi tlakarji ker so neprevidno tacali po njih in so jo ogulili(načeli)tako da je po 1 letu spustilo in smo komaj najdli izvor puščanja.če se pa dela na sistemske plošče je nemogoče da se to naredi.lp
Se strinjam s centralistom. Pa tudi sistemske plošče niso povsod tako zelo drage Poglej si npr. te [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")hs-vertrieb24unichr("46")de/indexunichr("46")php/heizung/fussbodenheizungunichr("46")html]komplete[/url], ali pa mogoče samo [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")hs-vertrieb24unichr("46")de/indexunichr("46")php/heizung/fussbodenheizung/verlegeplattenunichr("46")html]izolacijo[/url].
Se strinjam, da so sistemske plosce verjetno boljse. Vendar pa sem preprican, da teza o raztezkih, rji in guljenju cevi ne drzi vode. Kot prvo, armatura za estrihe je gladka, kot drugo, tudi estrih in cevi imajo dolocen koefecient raztezka, ne samo armatura. To da rja skodi cevem, mi ne deluje najbolj resno. Sploh pa rja po vgradnji armature ne more bistveno napredovati. Za konec pa, govoriti o tem, da noben resen mojster ne gre v tako vgradnjo, nisem preprican da drzi, jaz sem takih primerov videl kar nekaj.
Vidim ,da se zelenc in centralist strinjata z mano, še enkrat bi svetoval sistemsko ploščo, ker je vse enostavnejše in je tako kot mora biti in to v vseh pogledih. Zaradi malega prihranka nebi nikoli tvegal pri tako pomembni zadevi,kot je estrih in talno,ker tu vsako popravljanje je potem tako delo, da te kap. Res jaz se s tem nebi igral. Tudi rasterji med cevmi so enakomerni in zalivanje cevi je veliko boljše , tudi s spodnje strani.
Verjetno veste tudi, da za zalivanje estriha v katerem so cevi talnega gretja se sme uporabljati samo naravni pesek,ki ima okrogle kamenčke in ne peska,ki ima mlete kamenčke ,ker ti imajo ostre robove in se cevi poškodujejo. To Vam bo dober estrihar tudi naredil, pa ne pozabiti še plastifikatorja dodati in vlaken za armiranje... Tukaj obstaja veliko malenkosti. Moj princip pri vsaki faze gradnje je pač najprej kvaliteta, kajti edino pri kvalitetni gradnji se varčuje dolgoročno, da se potem nekaj popravlja in da je vse po domače , to ni moj stil in to tudi s težkim srcem gledam,kako to nekateri z lahkoto počnejo. Zato tudi vsakemu odsvetujem bližnjice, ker bližnjic ni, to samo izgleda na prvi pogled. :wink:
Da še vprašam - s čim ste fiksirali cev talnega gretja na mrežo?
Z vezicami ali ''dratom''?
Na koliko cm?
Kje se da najceneje kupiti vezice, če ste jih uporabili?
LPM
Meni so jih fiksirali z vezicami, koliko na gosto, težko rečem, upam da ne bom ustrelil mimo, če rečem, da je bilo to nekako na pol metra, na krivinah pa po potrebi bolj na gosto. Za vezice boš po mojem najceneje prišel skozi v kakšni elektro trgovini.
1 2
Iskanje po temi