Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
lani smo stanovanje opremili s pečjo Nordica katero smo kupili v Merkurju za 160 kSIT. Imamo 80 m2 stanovanje. Greje OK, poraba 4m2, zmanjšali porabo kurilnega olja na polovico. Razlika s centralno je v tem, da je okrog peči super toplo, v najbolj oddaljeni sobi in kopalnici pa je hladno. Potrebuješ še dodatno ogrevanje.
Objave: 585
Teme: 34
Ocena:
0
Jaz se bom verjetno odločil za tole:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kopt.si/index.php?cat=turbo">http://www.kopt.si/index.php?cat=turbo</a><!-- m -->
Sem govoril z njimi na sejmu, pa so me prepričali z podatkom o izkoristku.
Baje naj bi taknša peč imela kar 87 -90 % izkoristek.
No money, no funny!
Objave: 395
Teme: 27
Ocena:
0
MOGOČE BI BILA TA OK PALAZZETTI IDRO FREDY , je na pelete
Objave: 47
Ocena:
0
france turbo (kopt) so res zakon, je pa cena kar krepko nad 300 jurjev. se pa po mojem splača, saj celo noč žerjavico drži in zjutraj le naložiš, pa še močne so precej. lepo zgledajo.
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Koliko pa to ogreje, a je potem res 15 m stran mraz, namreč imel bi jo v dnevni ki je ločena od kuhinje in jedilnice le z drsnimi vrati od peči je kuhinja oddaljana cca. 12m , ali bo v kuhinji-jedilnici dovolj toplo? :?
Ocena:
0
pri zunanji steni v kuhinji bo mraz. peč imam na sredi stanovanja, v kuhinjo se peč vidi, ločena je z drsnimi vrati oddaljenost peči od zunanje stene 4 m in s hrbtom proti steni ne moreš sedet, ker je zunanja stena mrzla.
Ocena:
0
Potem pa ne ogreje kot pravijo 50m2 enakomerno , vsaj približno, hiša je nova in dobro izolirana.
Sem gledal na netu od lokaterma so cene kar ugodne!? :?
Ocena:
0
živim v starejši hiši... možno, da bo v dobro izolirani OK. če kupuješ lokatermovo peč pohiti, da dobiš še posezonski popust 5 ali 10 %.
Objave: 255
Teme: 9
Ocena:
0
sami se pozimi grejemo (dodatno) s pečjo La Nordica (Merkur) in moram reč, da se zadeva obnese. Locirana je v dnevni sobi, ta je povezana z jedilnico in kuhinjo, vse skupaj cca 35 m2. Toplota ki jo oddaja peč je čisto nekaj drugega od toplote radiatorjev, je mnogo bolj prijetna. Pa tudi tega, da bi bilo ob peči super vroče okrog pa mrzlo ni zaznati. Hiša je grajena z modelarjem 29, izolacija je Thermoputz, tako, da ne morem govoriti o kaki super izolaciji. Je pa dejstvo, da ko enkrat zidaki akumulirajo toploto, stene, kot jih opisujejo predhodniki ne morejo biti tako mrzle (morda Ytong ?). Če vse skupaj povzamem peč v biavlnem prostoru je super zadeva, jo pa je treba vzdrževat, čistit, čistit dimnik, odnašat pepel, prinašat drva, kar ima za posledico kar nekaj umazanije, pa tudi kakšno bolj pogosto beljenje bo potrebno. Vendar pa to za moj okus odtehta tisti pravi ogenj, ki ga vidiš poleg sebe na udobnem fotelju.
Objave: 111
Teme: 18
Ocena:
0
Kar sem jaz pregledoval kaminske peči se mi zdita Lokaterm in Turbofrance najboljša-tako z estetskega, kot tudi iz tehničnega vidika.
Zanima pa me kako je z temi kamini na pelete? Ali so peleti dražji kot drva? Ali potem moraš kupovati pelete in ne moreš več kakšnih odvečnih polen not metat?
Ocena:
0
sem hotel povedati, da 12 m stran od peči ne bo toplo kot pri peči kjer je prijetno. zato tudi zakurim vsak dan. ne zaradi razlike v ceni med oljem in drvmi.
peč na pelete pomeni, da ne boš več kuril na drva - ne grejo noter razen pri nekaterih kombiniranih npr Jolly Mec ali nekaj podobnega. avtomatsko delovanje, samo ogen se vidi.
Ocena:
0
Katero kaminsko peč mi potem priporočate,bolj konkretno,firma,model?
Objave: 111
Teme: 18
Ocena:
0
Lokaterm-Bogatin, cca 270 000 sit. 9kw.
Ocena:
0
Sem pogledal na njihovo stran , ta peč greje do 50m2 jaz pa rabim za ogrevanje 60m2.
Cena je pa kar sprejemljiva napram FRANCETURBO.