PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klima - montaža zunanje enote na fasado

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me, kakšni vijaki se ponavadi uporabljajo za pritrditev nosilcev zunanje enote klime na fasado, ki ima 5cm stiropora? Ker tole, kar je bilo priloženo nosilcem ni ok - ti vijaki imajo samo 75mm...

Še najraje bi naredil cca 1cm široko luknjo skozi vso globino stene in na drugi strani uporabil podložke in matice. NA drugi strani fasade je sicer še neizdelan prostor... Stena je torej iz 18cm zidak + 5 cm izolacije.

hvala za nasvete!
Vijaki kot so priloženi (običajno steblo premera 6mm, glava ključ 10) so že popolni overkill za tistih 35kg z vibracijami vred. Sem že velikokrat videl monterje, ki so se s svojimi 80kg obešali na posamezno konzolo.

Pojdi torej v trgovino po ustrezno daljše vijake in pripadajoče vložke, pa ne pretiravaj z vijaki na drugo stran zidu...
Če imaš možnost, potem daj zunanjo enoto raje na tla ob hiši.
Tako se ti ne bodo prenašale po hiši vibracije, ki znajo biti zelo zoprne.
Sem šel v merkur po 24cm vijake + vložke, pa stanej 4je več kot celoten nosilec za klimo :roll: .
Kaj pa ti gumijasti nosilci, ki sem jih dobil zraven nosilca zunanje enote, ne odstranijo popolnoma vibracij?
Evo zmontirano. Uporabil sem samo 2 vijaka, drži pa tako, da sem se komot gor obesu in hopsu ... torej zdrži vsaj 100kg (čeprav je nosilec narjen za do 80kg), klima ma pa 32kg.
UDO1 Napisal:Sem šel v merkur po 24cm vijake + vložke, pa stanej 4je več kot celoten nosilec za klimo :roll: .
Kaj pa ti gumijasti nosilci, ki sem jih dobil zraven nosilca zunanje enote, ne odstranijo popolnoma vibracij?
Ne.
Izmeril sem temperaturo izpuha:

pri hlajenju 6 stopinj
pri gretju čez 52 stopinj (do tukaj mi kaže sobni termometer)
temperatura sobe 22 stopinj

So to ok temperature?
Zanima me, ker imam relativno dolgo razdaljo med zunanjo in notranjo enoto - 8,5 m in če bi morda moral kaj plina dofilati... Klima je navadna (ne inverter) panasonic cu-uw12gke.
Še to... 3-polni ventili pri zunanji enoti se ponavadi izolirajo? Kaj je najboljše kupiti za izolacijo?
Izpuh bi lahko bil tudi preko 60, če bi ga lahko izmeril. Z IR termometrom bi na izmenjevalcu izmeril tudi preko 70.
Do 10m pri novejših ni treba dofilavat plina, detajle imaš v priloženi dokumentaciji.
Ventile pa pusti tako kot so, izolira se samo cevi.
Mi to običajno rešujemo z navojno palico, kemijo in dvojnimi maticami. Palico zrežemo na 15-20 cm dolge kose odvisno od izolacije, jih pritrdimo v zid s kemijo. damo podložno matico, ki ne dovoli pritiska na stiropor in potem konzole, podložke in matice :wink:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Hladilna temperatura je OK!
Najboljši vijaki so tisti, od katerih ne teče rja že po dveh dežjih.

Obožujem investitorje, ki ne šparajo ob nakupu tanajbolj tazadnje verzije najdražje naprave in jim je škoda dati za kvalitetno zaščitene nosilce in vijake.
telmos Napisal:Mi to običajno rešujemo z navojno palico, kemijo in dvojnimi maticami. Palico zrežemo na 15-20 cm dolge kose odvisno od izolacije, jih pritrdimo v zid s kemijo. damo podložno matico, ki ne dovoli pritiska na stiropor in potem konzole, podložke in matice :wink:
Telmos, ker vidim da si res mojster, mi povej če je moje razumevanje tvojega znanja pravilno:
[img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/10/0720/qi2-zidunichr("46")jpg[/img]
Levo na sliki je zid iz siporeksa, pobarvan s sivo(to je verjetno pomemben podatek za vrsto lepila)
Desno, jasno, je fasada, bela.
Rdeče je Lepilo.
temno sivo je navojna palica, ker je cena zanemarljiva, bi sam dal M14
svetlo modro sta podložki oz. kosi pleha z luknjo, levi se nasloni na zid siporeksa, desni pa na cev , obarvana temno modro, ki je poreko navojne palice v dolžini toliko kot je fasade.
Na koncu potem pritrdim gor nosilec za klimo.
Če imam fasade 20 cm, kako globoko moram narediti luknjo v siporeks in kakšno lepilo uporabit?
Najraje bi sikine dvokomponentne, ker jih lahko z navadno pištolo za silikon noter nafilam... Koliko ga moram dati noter, dosti, malo, se kaj razširi?
Moram dati na navojno štango še mrežico ali kak poseben dibl?
Prah od vrtanja moram verjetno spihat ven in potem luknjo malo zmočit?
Hvala za odgovore, prepričan sem da bodo koristili še mnogim, ne samo meni.
LP!
Lahko tudi tako vendar pa mi običajno na navojno matico pod konzolo damo kontra matico, da nam ne tlači izolacije in to je to. Sicer pa ta tvoja ideja ni slaba le izvesti jo je malček težje.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Kakšni nosilci pa so to za zunanjo enoto?
Kaki material mislim?

Ali nebi bilo fajn dat med matico in nosilcem močno fedro ali vsaj gumo,ki bi kompenzirala vibracije?
Imaš gumi distančnike za med klimo in nosilce.
Ampak če imaš vse skupaj na montažni bajti je vseeno žalost.
1 2
Iskanje po temi