PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri nakup peči na biomaso orlan 25 super

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
no da kot prvo povem to je peč, ki je narejena na polskem in je čisto ista kot vissmmanov vitoling 150. no zelene barve je, parametri pa vse ostalo pa je isto.

no kot, sem že rekel bi kupil to peč, ter zalogovnik 1280l + toplotna črpalka.
zanima to ali mora imeti izvajalec-monter kakšen tečaj, da lahko jaz potem kandidiram za subvencije.

+zanima me še to ali ima kdo zalogovnik ki ima v sebi še kao bojler? torej da ne rabiš toplotne z ločenim krogom.

aja cena bi me prišla nekje 900ksit. orlan 25kw super (vitoling 25kw) + 1280l hranilnik- brez izolacije + ladomat+ varovalo+ toplotna črpala.

edino kar me jezi je to da mora biti premer dimnika 200mm. in bom sedaj moral ga vrtati da bom vstavil rosfraj ror. nekje sem zasledil, da ta peč spušča še dokaj topel zrak v dimnik in bi lahko obdržal kar star dimnik.brez
cevi,,služil je kot dimnik za krušno peč. mere so 14x15
Naj povem, da ima viessmmanov vitolig 150 premajhen izkoristek za subvencije, tako da če ima ta peč ki jo omenjaš, iste karakteristike kot Vitolig 150 subvencije odpadejo.
Pokliči na eko sklad, trenutno imajo malo morje razpisov za subvencije....., tudi za kreditiranje
Kolikor poznam zadeve okrog subvecij moraš imeti račun o nakupu in MONTAŽI naprave.
švasamo da je vesele
To pa itak, če hošeč od državnih inštitucij kaj dobit moraš imeti račune, predračune...., pa še kakšna druga potrdila, toda če ti pomagajo pri nakupu, pol se že splača. Imajo samo 2 % obresti , kar pa pri banki neboš dobil, pa odplačilna doba je do 10 let, kar tudi ni kar tako.
Sami smo se zanimali za nakup male čistilne naprave pri ROTO, tud pri njih se da zmenit za bolj ugodno.
Eko sklad je rekel, da 60 % računa nakažejo takoj, 40 % pa po izvedbi del, odplačuješ pa kakor se z njimi dogovoriš ( leta odplačila)
VITOLING 150 25KW ZADOSTUJE ZA SUBVENCIJE. MALI 18KW PA JE RAVNO NA MEJI. ISTO KOT ORLAN. SAMO TO NEVEM ALI INŠTALATER RABI IMETI KAKŠEN TEČAJ ALI JE VAŽNO DA JE VSE SKUP S DAVKOM IN RAČUNOM
Imajo samo 2 % obresti , kar pa pri banki neboš dobil, pa odplačilna doba je do 10 let, kar tudi ni kar tako.
copy

preberi še droben tisk, (stroški vodenja, zav,.....) Cry Cry Cry
nič ni zastonj ali pa sanjsko poceni je -- tam tam z banko .....
aLI KDO ve ali moram pri tej peči namestiti v dimnik cev, ali ne? če je res nizka temperatura potem dim v dimniku oksidira, ter se "cegli"poškodujejo. imam prav?
Iskanje po temi