Ko že ravno na veliko debatirate.
Nobene posebne avtomatike ne zahteva takšen gorilec to je sigurno 8) . Zadeva se priklopi in špila, ampak...
Glede filtriranja nafte. To je zmeraj problem. Letos sem natankal od nekih xy sp-jev in sem dobil same smeti. Menjaval sem filter vsake 3-4 dni. Če hočete kvalitetno filtrirat nafto neglede na rumeni ali plavi plamen je vse odvisno od velikosti šobe, ki je vgrajena in sicer: če je šoba < 0,5 Gph se najbolje obnese filter SIKU (sintered kunstof) BELE barve ta filtrira od 0,35 do 0,5 mikrona, če je šoba >0,5 Gph uporabite RUMEN SIKU (0,5 do 0,75 mikrona), če pa je šoba > 0,75 Gph pa vse ostale filtre. Ti SIKU filtri so iz majhnih sintranih plastičnih kroglic in so res špica. Nekdo pa uporablja filter iz filca, ki je totalen šit potem pa jamra. Pri takšnih filtrih vedno odstopajo delčki filca tako dolgo dokler ne nastopijo motnje (se zadela šoba) in potem je treba klicati serviserja...

hock:
Torej zadeva s filtriranjem nafte se komplicira z nižanjem moči gorilca in nima veze z vrsto plamena.
Ker malo spremljam te zadeve (nisem serviser) naj vam povem, da se v Nemčiji prodajajo (zakon) samo še gorilci s plavim plamenom. Mi smo še pa kar kekeci in uporabljamo zastareto tehnologijo.
V glavnem gorilci na plavi plamen delujejo čisto OK in zanesljivo samo potrebno ga je znati ustrezno nastaviti, da je potem to res to. To pa zna biti pri današnjih butalskih serviserjih včasih kar problem.
Glede Buderus-ovega gorilca na plavi plamen pa tole; odvisno kakšen dimnik in kakšen kotel imate zna biti zadeva kar glasna in moteča. Če imate rost-frei vložek v dimniku se lahko zgodi, da vas bo kar motilo bobnenje po dimni cevi :? . Človek bi mislil, da gorilci na plavi plamen nimajo slabih lastnosti. Jih imajo in to ravno glasnost. Če je zadeva preveč moteča se lahko vgradi poseben dušilec na povezavi med kotlom in dimnikom, ki duši to bobnenje.
LP