jaz se grejem na elektriko že 3 leta. Iz izkušen ti povem da je to v mojem primeru najcenejši vir ogrevanja (blok, 2. nadstropje, 62 m2 površine, sedem radiatorjev). Verjameš ali ne mesečno plačujem 11.800 SIT položnice, s tem da je tukaj vštet tudi bojler, luči, pečica, hladilnik, .....
Poračun je bil ta mesec plačal sem 9.000 SIT. Recite kar hočete to je poceni in predvsem udobno.

Pred tremi leti sem kupil peč slovenskega proizvajalca AB-Therm 12kw.
Ima dva grelca po 6kw. Jaz imam vklopljenega vedno samo enega...tudi v najhujši zimi.
Trenutno sem v fazi gradnje stanovanjske hiše. Ideja je da bi se grel s toplotno črpalko, vendar pa sem kot začasno rešitev kupil enako električno peč (dokler ne naberem denarja za toplotno črpalko

Tukaj imam vklopljena oba grelca. Hiša ima po celotni površini talno gretje in je po mojem mnenju dobro izolirana. Trenutno kurim na 10 stopinj površine 160 m2. Verjel ali ne povprečno porabi 35 kw/h elektrike na dan (števec popisujem vsak dan). To je v denarju okoli 700 SIT na dan. Na mesec torej 21.000 SIT. Nekaj dni sem kuril tudi na 20 stopinj. povprečna poraba je bila takrat 95 kw elektrike na dan (1.900 SIT na dan torej 57.000 SIT na mesec). Naj omenim še da hiša v tem trenutku nima fasade.
Obračate kakor hočete to je poceni. V primeru da mi kdo ne verjame sem na voljo za več infomacij. Lahko pridete tudi pogledati. ...

Upal bi si trditi, da ko bom v hiši živel ne bom porabil za kurjavo več kot 100 kw na dan. To znese na mesec 3000 kw v šestih mesecih pa 18.000 kw. Če upoštevate višjo in nekaj nižje tarife el. toka je to okrog 350.000 SIT. To pa je že primerljivo z kurilnim oljem in ceneje od plina v cisterni.
Naj omenim še to, da je cena takšne peči 117.000 SIT z DDV.
Če to povzamem, je ta rešitev več kot primerna za obdobje, dokler ne implentiram toplotne črpalke oz. druge dolgoročne rešitve.
lp, mitja