PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nova rešitev ogrevanja ???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradil bom hišo
180m2 zun.mere 6,5x12 ,
k (kopalnica, kurilnica, soba gosti, večnamenska soba, ropotarnica) + p (bivalni del, predsoba, wc) + m (otroška soba, kopalnica, spalnica, galerija)

hiša je zasnovana kot nizkoenergetska, na južni in zahodni strani v večji meri zasteklena (tudi pasivni izkoristek sonca), v sredinskem delu pritličja je predviden toplozračni kamin, ima na južni strani tudi manjšo galerijo, talne obloge po hiši naj bi v večini predstavljal masivni ladijski pod

Sem pred odločitvijo za ogrevanje

Sanitarno vodo bi ogrevali z TČ bojler (gorenje Tiki tč 300), nanjo pa bi dodatno priključili talno ogrevanje za kopalnice v skupni izmeri cca. 25m2.

Primarna vira ogrevanja bi bila dva
toplozračni kamin 11kW postavljen v centru hiše in pa
el. ogrevanje
(v primeru konvekcijskih al radiatorjev 4x1,5kW in za občasno uporabo še 3x1,25kW)
( v primeru infrardečih REDWELL seval 2x600W + 2x300W in za občasno uporabo 3x350W)

Kaj menite o navedenem sistemu?
P.S.
Ali bi lahko na omenjeno tč bojler priključil še kakšen dodaten vir ogrevanja (radiator, kop.lojtra, konvektor...) ??

Lep pozdrav
Pozdraljen,

če sem te prav razumel boš imel tudi el.talno ogrevanje?
Kakšne vrste? Namreč, tudi ja bi rad v mojo hiško položil talno ogrevanje. Razmišljam o el.talnem, saj mi ne vzame več kot 1 cm višine.

Hvala za odgovor!

Lp
loris
na tej strani imas nekaj podatkov o elektricnem talnem ogrevanju ki pa temelji na infra sevanju ne pa klasicnem meni se zdi zadeva zanimiva

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektricno-ogrevanje.com/">http://www.elektricno-ogrevanje.com/</a><!-- m -->[/list]
V kopalnicah nameravam izvesti klasično talno ogrevanje (cevi, voda, ventili...), priključil ga bom na toplotno črpalko bojler (gorenje tiki tč -300 ali nekaj podobnega), preko mešalnega ventil... natančna izvedba mi še ni čisto jasna, menda ni problema.

Zanima pa me koliko ogrevalnih radiator/konvektor bi lahko na takšno tč priključil ???

Zmogljivosti ???

Ali kdo podoben sistem že uporablja/ga namerava ?
JAz bi dal kamin z vodnim vložkom, vodno akumulacijo in klasično talno, ter seveda klimo.
george je navedel da bo vecji del hise masiven ladiski pod tako da tam talno odpade. glede klime pa mislim da je vredu stvar samo ne vem kako se pocutis ko ti neprestano nekaj piha,ropota.
ali ima gdo izkusnje s tem
Iskanje po temi