PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ključ elektro omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kako priti do ključa zunanje elektro omarice (nov tip),da nebi klical elektra (stroški)

:?:
MATIJA
matija28 Napisal:Zanima me kako priti do ključa zunanje elektro omarice (nov tip),da nebi klical elektra (stroški)

:?:

...sva že dva..

"Baje" jih en mojster v Kranju dela za 40 €.
Težka bo. Če imata vgrajene novi tip ključavnice je najbrž edina rešitev elektro. Starejši tip pa boš najbrž dobil pri vsakem lokalnem električarju
odvisno od tipa omarice....pri meni se le ta odpre tudi z izvijačem Smile
Malo sem raziskal ta problem s ključavnico na omarici in ugotovil, da gre za proizvajalca ABLOY, ki dela zelo kvalitetne ključavnice.Res je težko priti do ključa pa še več tipov obstaja za posamezna območja tako, da odpiranje s kakšnim izvijačem ne pride v poštev!
Vendar za vsako ključavnico se najde ključ...
MATIJA
matija....z izvijačem ne v ključavnico ampak poleg nje v režo med vratca in okvir. Ne vem če je pri meni tak proizvajalec kot ga navajaš ti - bom preveril.
Da ne bo pomote: odpiranju elektro omarice z izvijačem, kladivom, sposojenim ali ponarejenim ključem se strokovno reče vlom. Takšno početje je celo v naši državi kaznjivo.
ojoj, tega pa res nisem vedel.Hvala ker si me opozoril...

LP Matija
MATIJA
vlom že mogoče ampak kolikor vem sem jo sam plačal tako da vlamljam k sebi :wink:
ips Napisal:vlom že mogoče ampak kolikor vem sem jo sam plačal tako da vlamljam k sebi :wink:

Plačal že plačal, ampak ob priklopu na omrežje si vse to predal v upravljanje elektru....

lp, Janez
Tako je... omarico si že ti plačal... ob priklopu pa elektru podariš opremo, oni pa potem skrbijo za to. Lahko bi naredil tako, da bi omarica bila še vedno tvoja last, vendar bi v tem primeru elektro skrbel za redne (yeah, right!) preglede in ti izstavljal račune še za to.
No, pri meni je bila predaja v last elektru že dobra odločitev Wink 1 mesec po priklopu je nov števec crknil (seveda digitalni - oni stari se že niso kvarili)
LP, Goran
se strinjam z obema....moja prejšnja izjava je bila mišljena bolj kot izziv :wink:

Da pa ne bosta mislila da nam elektro zastonj vzdržuje naše omarice......je to vzdrževanje zelo drago (le poglejta na položnico pod omrežnina in uporaba omrežja)
Vemo, da nam nihče ne dela nič zastonj... še najmanj pa elektro in podobne firme...
Je pa vseeno bolje, da je crknil "njihov" števec za starih 40.000 SIT, kot pa moj Wink
LP, Goran
Imam el omarico z novejšim tipom kjučavnice!
Priše je električal, ki je imel 'rezervni ključ' odgovarjajočega tipa vendar, ključavnice ni odklenil...
Če imate notranjo napeljavo tako kot mora biti ne boste rabli ne ključa ne električarja. 8)
1 2 3 4
Iskanje po temi