PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priprava rekuperacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,
urejam si mansardno stanovanje. Trenutno smo v fazi, ko so že izdelani frčada, napeljave za vodo in odtoke, postavljeni knauf profili ter izvedena izolacija. Zdaj se je pokazala možnost, da bi na delu mansarde v prihodnje uredil tudi prostor za rekuperator.
Ker mi trenutno finance ne dopušča še te investicije, me zanima, ali je smiselno že zdaj pripraviti vsaj cevi do prostora, kjer bo kasneje nameščen rekuperator.
Zanima me tudi:
  • kako je z izolacijo teh cevi, da se ne bi nabiral kondenz,

• ali lahko cevi položim neposredno na izolacijo,

• ali pa morajo biti umeščene med dva sloja izolacije.
Moj plan je, da bi cevi položil neposredno na izolacijo. Uporabil bi plastične antistatične cevi in jih vse speljal do centralne lokacije, kjer bo v prihodnje nameščen rekuperator.
Mislim, da kondenz v tem primeru ne bi smel biti problem, saj bo pod cevmi približno 21 cm izolacije, nad njimi (pod kritino) pa je dodatnih 10 cm izolacije iz lesnih vlaken.
Mnenje? Sem na kaj pozabil?
kupi namenske cevi za prezračevanje fi75 in brez problema jih daš v izolacijo.. če ne misliš hladiti prek prezračevanja potem ne rabijo biti dodatno izolirane. Bi pa na tvojem mestu vgradil tudi že komore v knauf, saj bo to naknadno težje, ni pa to taka razlike v ceni, poglej si na bossplast kaj ponujajo
ILERCA,
vse cevi rekuperacije orajo biti v toplotnem ovoju! v nasprotnem bo kondenziralo. Dokler si še urejaš, jih razpelji nekje v sredini toplotne/nad parno zaporo . Ventile bi tudi predlagal, da jih že sedaj vgradiš, izpihe pa blindiraš. Zaradi tega , ker ti zrak kroži skozi prazne cevi , ti bo konkretno kondenziralo.
Lep pozdrav
Iskanje po temi