PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Rune Enia vknjižba služnostne pravice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

ker smo na področju kjer je edina možnost optičnega priključka na optično omrežje Rune Enia, imam dilemo pred podpisom njihove tipske pogodbe, ki jim omogoča zemljiški vpis služnostne pravice.

[Slika: 0?ui=2&ik=c71a9ee34e&attid=0.1&permmsgid..._l0l1b0gh0]
[Slika: 0?ui=2&ik=c71a9ee34e&attid=0.2&permmsgid..._l0l1cng51]

Navedena služnostna pravica omejuje moje pravice kot lastnika zemljišča in je izsiljen pogoj za priključitev.

[Slika: 0?ui=2&ik=c71a9ee34e&attid=0.3&permmsgid..._l0l1fkyt2]

Njihovo omrežje poteka po občinskem zemljišču, poleg ceste. Po našem zemljišču je do hiše napeljana cev za v lastni režiji. Sosedje imajo že vpise v ZK in potemtakem ne vidim smisla, da bi bil vpis narejen tudi na naši s pravico graditve, postavitve ipd. njihovega omrežja.
Kaj vsi podpisujete podobne dokumente, saj do sedaj nisem našel enako mislečega sogovornika.
Sosedu so postavili brez soglasja prehodno točko omrežja in izsilili podpis samo, da bo v hiši optika.
Njihov odgovor na moja vprašanja je:

"RUNE priključke gradimo vsem upravičencem pod enakimi pogoji, med katere so vključeni tudi pogoji navedeni v pogodbi. Priključek RUNE lahko stranki zgradimo samo v primeru, da se s pogodbo strinja. V kolikor temu ni tako, žal priključka ne moremo izvesti.

Več informacij v zvezi s projekom je možno najti na : https://www.ruralnetwork.eu"

Torej kot sledi imajo tudi tipski odgovor na vsa vprašanja in na voljo le pomoč uporabnikom v zgoraj navedeni obliki.
Ali je prav, da se na tak način izsiljuje podpise lastnikov zemljišč in kakšne možnosti so, da se opravi priklop s pogodbo, ki ne bo pogojevala vpisa v ZK.
"Njihovo omrežje poteka po občinskem zemljišču, poleg ceste. Po našem zemljišču je do hiše napeljana cev za v lastni režiji."...

Oni pripeljejo priklop do objekta, je tako? Kako naj torej to izvedejo, če po tvojem mnenju njihovo omrežje ne poteka po tvojem zemljišču?
Po mojem menju je razlika, če se poda soglasje za vzdrževanje in priklop, kar pa zgoraj navedena služnostna pravica v ZK nikakor ni!
Sam sem mnenja, da takšen vpis v ZK ni kar tako" nekaj na papirju" in je kljub "mamljivi ponudbi" vseeno premisliti, pa čeprav v lastno "škodo".
Torej, vsa infrastruktura je na občinski zemlji, do moje hiše je potrebno z mojim soglasjem narediti priklop (uvleči optičen kabel in namestiti opremo). Ne vidim potrebe po enakih pogojih za vse, kot naprimer zemljiščih, kjer je služnost potrebna.

PS Ne potrebujem vprašanja na moje vprašanje, ampak konkretno mnenje/argument ali odgovor na podlagi lastnih izkušenj ali še bolje pravne možnosti, ki jih imam.
Na mejo postavi omarico in ti tam notri zaključijo kabel. Samo ideja…
Ja, kaj, ko pa je za priklop potreben podpis tipske pogodbe in soglasja, po pogojih, ki so jih določili.
Saj, to me zanima, ali so možnosti in kakšne, da se poda le soglasje za priklop in vzdrževanje.
In česa se bojiš, če jim daš služnost. To da bi od tebe vlekli naprej h kakšnemu sosedu, ki ga sedaj še ni? Takrat boš tako ali tako moral dati novo soglasje za tisti priključek. Seveda če boš želel.
Če bo pa pri tebi prišlo do okvare kabla boš brez interneta, takrat boš pa želel da ti prekopljejo in na novo napeljejo kabel. Sicer ne vem kako deluje optika.
Če slučajno pride do okvare kabla nekega hišnega priključka potem nima interneta več hiš, ki so vezane na eno vozlišče ali samo tisti priključek? V tem primeru je kar logično da želijo služnost.
Saj tudi elektro sedaj zahteva služnost za vse kar gre po tvoji zemlji do števca. Tudi komunala oz. podjetje, ki ima v vasi vodovod zahteva služnost za vse kar se na novo dela. Stare zadeve so pač take kot so bile.
Ker v prvi objavi ni prikazalo slik, prilagam.

Zakaj? Zato, ker imam v lanskem letu sklenjeno pogodbo z Elektrom in Komunalo brez kakršnekoli zazanbe v ZK, ker jim ne želim dati pravic, ki jih zahtevajo in s tem zmanjšujejo moje (npr. minimalni odmik, v tem primeru potrebno njihovo soglasje za pridobitev GD ipd.).
Kaj vsi vse podpisujete, kar tako povprek? Vpis v ZK je TRAJEN in se ga ne da enostransko izbrisati!
Vozlišče je na sosedovi parceli in je do vsake hiše pripeljana posebna cev za uvleko optičnega kabla. Do moje hiše je cev pripeljana samo po občinski zemlji. T

Ma, a jaz ne razmumem ali...

Priložene datoteke Predogledne slike

Kakorkoli obrneš je kabel še vedno njihov in lahko počnejo z njim kar hočejo. Če pa jim ti enkrat ko bo ta v zemlji ne pustiš dostopa, so oni oškodovani in če se pri tebi zgodi okvara zarad vode, miši, tovornjaka.. ne morejo popraviti ker bi kršili posestvene pravice.
Ma, kaj zares nihče ne pozna razlike med soglasjem za priklop in vzdrževanje in med zemljiškoknjižnim vpisom služnostne pravice? Mar ni nihče naredil priklopa na Rune in pomislil, da izsiljeni pogoji niso ok? Kaj zares vsakdo vse podpiše?
Čaki, a hočeš met internet, al ne? Če hočeš, podpiši, če nočeš pač ne. Če te denar žuli pa jih toži in nehaj najedat... Svašta...
Sem videl kaj delajo te Rune, kar nekaj vlečejo povprek čez travnike in dvorišča in vijuago okoli vsake ovire, ker pač ne dobijo soglasja od občin, da bi normalno ptegnili ob/po cestah. Jaz za tako šalabajzerstvo ne bi dal soglasja.
Mikro podjetje.. Vsaj na našem koncu imajo služnost za "pol dolenjske".. So se ga naši preveč napili Cvička, da je tako? Ali sem ga jaz premalo popil?  Huh

OSNOVNI PODATKI (več v ePRS)
Glavna dejavnost (SKD)61.100 (Telekomunikacijske dej.po vodih)

Datum vpisa17.05.2019
Status aktivnostivpisan
Velikostmikro

Zastopniki
STOJAN NIKOLIĆ, direktor
IZZET RIFAT GUNEY, direktor
JEAN-FRANCOIS CLAUDE B. WILLAME, direktor

Družbeniki
RUNE LUXEMBOURG SARL

Finančni podatki
Finančni podatki 2019
Sredstva 5.239.199,00 €
Kapital 4.989.478,00 €
Čisti prihodki od prodaje 109,00 €
Čisti dobiček / izguba poslovnega leta -10.522,00 € (minus)
Pa ja ne bodo plačali davka v slo, ce pa je treba jahte kupit Wink
Iskanje po temi