Objave: 54
Teme: 5
Ocena:
1
Preveri še na trendlight.si, prodajajo Led panele domačega proizvajalca Jaka&I. Pred kratkim smo pri njih nabavili svetila za celo hišo.
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Prav z omenjenimi ne, vendar je vse to zlo podobno. Nimate kaj falit, cena je podobna kvaliteta pa tudi. Jaz sem dosti nabavljal pri Amazon-de, Ledstar pa še kje. Po dobrem letu še vse lepo delajo. Odločal sem se za 4000K, vendar je to stvar okusa.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Kar se tiče same vgradnje, so vse svetilke iz linkov ustrezne, samo glej razmerje lm/W (večje je, bolje je). In takšnih svetilk imaš še malo morje. Mene pa zanima, za kateri namen jih boš rabil oz. katere prostore boš z njimi osvetljeval. Za poslovne prostore je vsekakor primerna temperaturna barva 4000-do 6000K. Za stanovanja priporočam v prostorih za sprostitev, kot so dnevna soba, spalnica in kopalnica 3000 K, kuhinja, hodnik, delovni kabinet itd pa 4000 K. Koliko svetilk potrebuješ pa določiš iz zahteve po osvetljenosti (osvetljenost se meri v lx).
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Sicer je ta izbor na posamezniku......
Jaz npr ne "ljubim" oranžne svetlobe 3000K, ki skuša biti podobna klasičnim žarnicam.
Tako imam povsod 4000K, na "delovnem mestu" pa 6000K z ozkim kotom sevanja (zelo precizna dela, vid pa že malo peša).
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
jest imam take po celi mansardi (ne točno te iz linka) .Dobro je da vzameš kakšno na zalogo ker vprašanje če boš ob morebitni odpovedi dobil tako z enako svetilnostjo. Ena je shodila kmalu po vgradnji. Ostalo je sedaj že 5 let ok.
Objave: 146
Teme: 38
Ocena:
2
Te luči nameravam montirati po celi etaži: dnevna, kuhinja, sobe... razmišljam, da bi vzel najprej 5komadov 3000K in 5 komadov 4000K, da vidim kako se obnesejo po prostorih.