PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave plinska peč - padec tlaka in pretakanje vode - pred/po servisu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Vljudno prosim za nasvete - pomoč. Iskrena hvala!

Podatki:
  • Plinska peč Immergas ZEUS MAIOR.
  • Centralno ogrevanje 6-ih radiatorjev in ogrevanje vode.
  • Vsi radiatorji celotno ogreti z nameščenimi termostatskimi ventili.
  • Peč ogreva normalno.
  • Stanovanje letnik 2003 v 1. etaži - cca. 70m2.

Težava:
Pred servisom:
  1. problem: tlak je vsake 3-5 tednov (odvisno od sezone) padel z 1,3 bar na 0,7 bar, za kar je bilo potrebno dolivanje vode ob vsakem padcu.

Po servisu (redni servis s strani EMV d.o.o., preverjena ekspanzija):
  1. problem: tlak pri delovanju peči je 1,2 bar, pri nedelovanju v roku cca. 2-4 ur pade števec na 0 bar, ob ponovnem delovanju pa zelo počasi naraste nazaj na 1,2 bar. V kolikor ob nedelovanju dolijem 0,3-0,5 dcl vode se kazalnik postavi nazaj na 1,2 bar, vendar se omenjen problem ob naslednjem nedelovanju ponovno pojavi. Za začetek delovanja ni potrebno dolivati vode.
  2. problem: glasno pretakanje vode v radiatorjih/napeljavi ob vsakem začetku delovanja peči po daljši ohladitvi sistema oziroma zjutraj (kar se pred servisom ni dogajalo). Iz vseh radiatorjev sem izpustil zrak, radiatorji/napeljava pa ne pušča vode na vidnih mestih.
Serviser je opravil pregled peči 2-krat in težav ni odkril. Glede padca tlaka je omenil, da je lahko možen vzrok že najmanjšega (kapljičnega) puščanja v napeljavi, glede peči pa da če ogreva, deluje.

Še enkrat hvala vsem za pomoč!
Glasno pretakanje,..... ste spustili zrak ven iz radiatorjev oz. iz sistema?
Zvok pretakanja in tako nihanje v tlaku pojasni samo zrak v sistemu. Redno odzračevanje radiatorjev bo postopoma odpravilo težavo (jaz sem odzračeval 3 mesece da sem prišel na čisto)
Nimaš kaj redno odzračevat. Pravilno izvedena napeljava se odzrači po enem, dveh segrevanjih. Če imaš sfušano napeljavo, kot puma, se ne odzračuje 3 mesece, ampak je potrebno pravilno odzračevanje. Treba je ugotoviti, kje so kontra padci, dati radiatorje vsakega posebej na muslauf, ali pravilno pretočiti sistem,in tako dalje
Imam občutek, da je slabo preveril ekspanzijo, sam bi menjal, sploh, če od novega še ni bila menjana.
Ti moraš hladno peč doliti do 1,2. Ko tlak pride do te vrednosti ne zapiraj vode ampak dolivaj dokler ti ponovno ne začne rasti, potem zapri. Pri meni je to 1,4 bar. Če jaz spraznim sistem in potem dolijem do 1,4 mi ravno tako potem pada tlak po kurjenju. Če pa dolijem do 1,4 in potem čakam dokler ne začne ponovno rasti proti 1,5 nimam težal. To je znak, da je premalo vode v sistemu in potem verjetno tidi zrak. Če imaš še avtomatsko odzračevanje ti ob zadostni količini vode samo odzrači.
@lust, definiraj sfušano inštalacijo?
Ni potrebe po definiranju
Glasen ko je treba pluvat, ko te pa človek vpraša zakaj tako misliš pa tiho. Tak si sposobn da bi lahko na občini delal.
Jaz sem imel isti problem, namontiral sem dodatno raztezno posodo na kopalniško lojtro, sedaj je mir.
Iskanje po temi