PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Spuščen strop in visoke doze

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izdelujemo si stanovanje v"kletnih/garažnih" prostorih.
Prostori so klasične gradnje opeka+omet brez tlakov, ker so se ti prostori do sedaj uporabljali za klet/garažo je elektro instalacija tudi že izvedena.
Moj problem pa je višina stropa- 2.90m in elektro doze katere so visoko nameščene.

Želja je da spustimo strop z gips ploščami in ne vem kaj bi bila najboljša rešitev glede elektrike. Razbiti okoli doz da se cevi sprostijo, le te nekako podaljšat in nato vgraditi elektro dozo kar na spuščen strop ali doze pustiti kjer so in v strop vgraditi nekakšno dostopno loputo ? ali pa enostavno razbiti vse in podaljšati cevi in spustiti dozo pod spuščen strop.
V tem primeru me skrbi malo končni izgled stene po tem ko bodo doze na novo ometane s finim ometom- da se ne mo preveč videlo kje je bilo razbito/ popravljeno.
Vtičnice in stikala verjetno niso vsa na željenih mestih, zato boste tako ali tako razbijali stene za nove doze. naredite vse na novo, stare doze pa pustite tam kjer so ampak brez napetosti v njih. Ko bodo inštalacije narejene se utori lahko zapolnijo z lepilom za ploščice ali omečejo z malto. Nato se pa po celem zidu pokita da se dobi enakomerna struktura zida.
Če je to bila do sedaj garaža, oziroma klet, potem tudi instalacija ni narejena za bivalne prostore. Torej so po vsej verjetnosti vtičnice na napačnih mestih, jih je premalo, razsvetljava tudi najbrž klasika z neko klasično lučjo sredi prostora, kaj šele, da bi bile izvedene še kakšne instalacije za internet, TV antena, ......... Morda tudi ni tokokrogov za kakšen štedilnik in pečico na elektriko....
Zato bi jaz enostavno pozabil na obstoječe in naredil napeljavo na novo ter kvečjemu uporabil tiste dele napeljave, kjer je to smiselno......

Fini omet ne more vsega zakriti. Zato se stene gleta z izravnalnimi masami in pobrusi
Sem malo premeril doze in višino ... Spustiti bi moral cca 30 cm- to je ravno spodnji rob doz-razen ena je malce nižja.
Razmišljal sem da bi tam kjer so doze namestil kar revizijska vratca-tista z knaufom v sredini oz še boljše bi bilo če bi mi žice dopuščale da bi namestil dozo kar na strop.
Štromar mi je svetoval da bi se manjkajočo elektriko speljalo kar po tleh ker manjkajo večinoma vtičnice.
Iskanje po temi