Pri vrtanju luknje za nosilec ogledala sem navrtal odtočno cev iz zgornje kopalnice.
Voda skoraj neopazno pronica vsakič ko v zgornji kopalnici v odtok spustim vodo. Pronica iz stene pri vijaku, iz zidnega vložka, teče za ogledalom in naredi na spodnjem umivalniku lužico.
Zanimajo me predlogi za sanacijo škode. Ali obstaja kakšno lepilo za saniranje lukenj v PP cevi? Ker je keramika skoraj nova, jo imam namen odrezati toliko, da bo luknja skrita za ogledalom, cev pa bi ustrezno zalepil oz. zatesnil.
Silikon sam ne prime na PVC odtočne cevi. Odreži keramiko, prevrtano cev pogrej s fenom za vroč zrak, premaži s plastik primerjem, zalepi fliko z 2 komponentno sidrno maso.
Pritrjujem Lustu. Silikon se prav nič ne prime na te cevi. Nadaljnji recept je verjetno prav tako v redu, a industrijski feni so zelo vroči in lahko v kratkem narediš kakšno še slabšo situacijo, če se cev preveč segreje.
Ne vem rešitve, bi pa sam poskusil v smeri, da cev zbrusim, da postane hrapava in se lažje kaj nanjo prime, potem pa bi našel neko dvokomponentno zadevo, ker so le te res tiste prave, da zadevo nekako zapreš.
za izoliranje prebite hidroizolacije (izotekt, na katerega se prav tako skoraj nič ne prime) sem uporabil RD2 Botament, dvokomponenta zadeva, celo neko posebno blago imajo. ne vem pa če prime na te cevi, niti ne bi kupoval ta velikih pakung za dve žlički materiala ...
17.11.2020 ob 11:37 (*Zadnja sprememba objave: 17.11.2020 ob 11:42 uporabnik Mik3.)
(17.11.2020 ob 08:56)Fery Napisal: Zanimivo, da na vertikali toliko vode steče ven.
A ti misliš ta vložek in šrauf pustiti? Ker drugače res ni logično, da voda ne zdrvi mimo.
Ko bom odstranil ploščice in omet, bom verjetno videl kakšna je luknja ali je celo razpoka... Vložek in šrauf bom vzel ven, ko bom rezal ploščico, očitno bom moral po sanaciji, ogledalo obesiti na novo luknjo.
Razmišljal sem o TKK aqua kit, da luknjo zatesnim. Potem bi pa vse skupaj prelepil še s kosom druge cevi "flika" in prilepil z kakšnim lepilom za PP plastiko (Neostik super plastik).
Razmišljal sem tudi, da bi v obstoječo cev od zgoraj potisnil kakšno ožjo, upogljivo cev, da bi segala pod nivo poškodbe. Tako bi se izognil razbijanju keramike.
Trenutno so pa te trgovine zaprte in je malo težje nabavit ustrezen materjal...
(17.11.2020 ob 11:37)Mik3 Napisal: Razmišljal sem tudi, da bi v obstoječo cev od zgoraj potisnil kakšno ožjo, upogljivo cev, da bi segala pod nivo poškodbe. Tako bi se izognil razbijanju keramike.
Sam sem nekaj podobnega saniral z enim epoksi dvokomponentnim lepilom. Pri štemanju sem malenkost prebil, ravno tako vertikalo. Cca 1cm2 luknjica.
Najprej sem očistil, malo obrusil in s tem lepilom najprej čez luknjico zalepil delček cevi (istega materiala).
Drugi dan sem čez vse skupaj še dodatno nanesel plast lepila.
Rezultat je "plastika", po moje me bo preživelo.
17.11.2020 ob 16:41 (*Zadnja sprememba objave: 17.11.2020 ob 16:52 uporabnik Mik3.)
(17.11.2020 ob 12:42)mape Napisal: Bi se upal stavit, da je cev tudi počena
Tokrat bi stavo izgubili. Le navrtana
Odločil sem se odrezati del keramike, škoda da nimam kakšne krone, bi zadeva izgledala lepše...
Cev sem navrtal po sredini, namočilo pa je lepo, da je ves omet vlažen in je šel ven s sesalcem. Začasno, dokler se gradbene trgovine ne odprejo Oz. dokler poštar ne dostavi, bom zatesnil s silikonom. Imam tudi neka sekunda lepila, a ne bi rad botem preveč trgal, ko bom zadevo trajnejše zatesnil.
Luknja bo pa tako ostala odprta, ker jo pokrije ogledalo.
Ima kdo izkušnje z raznimi vodotesnimi, "neuničljivi mi" samolepilni mi trakovi znamke Gorilla, pattex...?
Vertikala sploh ni problematična. Sem imel enak problem z navrtano litoželezno cevjo. Imel sem ene 3 luknje fi 8mm. Šel sem v bližnjo gradbeno trgovino ter kupil neko tesnilno maso od sike. Vem, da je bila tuba črne barve ter na pištolo ( kot silikon ). s prstom sem namazal ter zaprl luknje. Počakal, da se je posušilo ter ponovil postopek še ene 3x. Nato vse skupaj zametal z ometom in zadeva drži že 6 let.
Sta mi pa dva mojstra, ki sem jih spraševal komplicirala, da kar ni bilo konca. Eden je hotel variti to lito železo. Drugi bi pa razkopal pol hiše in menjal celo vertikalo.
Gradbene trgovine niso zaprte, no vsaj Top dom je včeraj obveščal, da se da kupovati s predhodnim naročilom preko tel/mail in naknadnim prevzemom.
Obstaja Tekadom Weatherproof sealant, ki mislim da bi prijel, čeprav zdaj, ko je keramika že odrezana, uporabi kar nekaj 2K, kot je bilo svetovano zgoraj.
Preden pacas po tem kosu v steni, naredi test na nekem koncu cevi.
Karkoli boš kupoval, boš imel najbrž lepila dovolj še za eno testno luknjo na enem odrezanem koncu cevi
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.