PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop na električno ter vodovodno omrežje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zanima me, če je kdo v zadnjih nekaj letih zidal hišo na območju Brezovice pri Ljubljani. Rad bi namreč vedel, koliko se približno plača za priklop na elektriko ter vodo.
Za komunalne stroške mi je vse jasno, ampak potem je treba še dodatno plačati za elektro ter vodovod in me okvirno zanima kje se gibljejo te cene. Ali je to okoli 1000€? 2000? 5000? več? skupaj za vodovod ter elektro, ali vsako posebaj?

Trenutno sem še v fazi razmišljanja, koliko stroškovno pride montažna hiša v primerjavi z nekim 80m2+ velikim stanovanjem v okolici Ljubljane.

Informacije glede cene priklopa na elektro/vodo + vašo lokacijo gradnje bi bila super Smile
vodovod cca 900€ (jašek in priklop 10m od odvzema).
elektro 750€ omarica s števcem (le material) ter 850€ priklop (omrežnina, 17kW, ...);
pa še ene 300€ stroška z gradbeno omarico (material, priklop, svoj valjanec (oddaljeno od hiše), ..);

Potem so pa še gradbena dela okoli tega...odvisno od razdalj.

Srečno.
Stroški priklopov so specifični za vsak objekt posebej. Podobni so samo prispevki.
Če boste pri priklopih morali razkopavati javno cesto, boste samo za projekt, elaborat in za zaporo ceste plačali preko 2000€.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Od elektro dobil ponudbo za PZI za odklop stare hiše (prostozračna napeljava) in prestavitev priključka na nov steber/omarico (4-5m stran in praktično v isti liniji kot zdaj), da lahko začnemo z rušenjem in novogradnjo. A se samo men zdi to hudo pretirana cena za dokaj enostavno situacijo? Če bi bilo v to všteta še dejanska premestitev bi rekel OK, koliko mi bodo računali za to delo se mi pa še niti ne sanja.

Od električarjev, ki sem jih kontaktiral, pa noben noče delat tega, ker jim potem elektro komplicira z malenkostmi. Slučajno kdo pozna koga, ki bi se tega lotil za neko normalno ceno?
PZI za priklope in odklope, kot ga opisujete stanejo približno 500€. Kaj pa bi bilo za vas normalna cena pa ne vem.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
(13.2.2020 ob 22:49)dragoF Napisal: PZI za priklope in odklope, kot ga opisujete stanejo približno 500€. Kaj pa bi bilo za vas normalna cena pa ne vem.

Vsekakor ne 1000€ kot so ponudili (pardon, pozabil napisat)
Iskanje po temi