Objave: 48
Teme: 17
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Na hidrofor sem priklopil dva klasična zalivalnika ki se položita na travo. Težavo imam, da ima hidrofor večji pretok kot je odvzem in se mi skoraj vsako minuto vklopi in izklopi kar mi ni všeč. Na dovodu pred črpalko mam vgrajen kroglični ventil katerega sem sedaj malo zaprl in s tem dosegel,da je pretok ravno pravi da črpalka laufa konstantno malo nad 2 bar - pri teh dveh porabnikih seveda.
Zanima me če je to ok? Ali lahko pride do kakih poškodb hidroforja?
Hvala
Lp
Objave: 1384
Teme: 8
Ocena:
1
Kaj pa je narobe s tem, da se ugaša?
Ocena:
0
Skrbi me pogostost vklopa in izklopa.. v vsaki minuti skoraj...
Ni to preveč krat za motor?
Objave: 1384
Teme: 8
Ocena:
1
Kaj praviji navodila? Kolk casa pa zalivas? Hidro...kar koli ze se tako ali tako nkrat prizge, ugasne.
Ocena:
0
Hidrofor je WPEM5552/24G, v navodilih ne piše nič o pogostosti vklopa in izklopa.
Zalivam recimo pol ure ampak to se sigurno vmes izklopi 20x.
Mislim, da s tem da sem mu zaprl sesalni vod do te mere, da črpalka konstantno laufa nekje na2,5 bar nebi smelo biti nič narobe ampak vseeno bi rad slišal mnenje kakšnega strokovnjaka.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
To ni nič narobe,vklaplja se po potrebi,kar pomeni,če porabiš cca 10 litrov vode, potem se vklopi,da nafila novih 10 litrov,ko porabiš ponovno 10 litrov se ponovi vaja ter črpalka zalavfa
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Odkod črpaš vodo? Če iz kakega rezervoarja, dodaj še eno tlačno cev in vračaj del vode v rezervoar. Tako bo črpalka delovala brez prekinitev. Pretokov sam ne bi dušil. Tako sem reševal problem pri vseh dosedanjih štirih črpalkah (hidroforjih, hidropakih, Tomosovi...)
Objave: 353
Teme: 7
Ocena:
0
kot prvo nimaš hidrofor ampak hidropak ne glede na to kako ga oglasujejo prodajalci,...
ne hidropak ne hidrofor nista namenjena temu, da pumpa konstantno laufa,...
sicer hitro iskanje pravi da je cenovno nekje v rangu 200€ ampak tko za primerjavo samo dobra pumpa stane nekih 200-300€,... če ti to kaj pove,...
tako da ne se obremenjevat s tem da se pumpa ugaša in prižiga temu je namenjen hidropak, ki se zaradi manjše tlačne posode od nekih 18-24L večkrat prižiga in ugaša v primerjavi s hidroforjem ki ima tlačno posodo cca 90-300L odvisno od potreb,...
zgolj moje mnenje je, da ti bo prej kaj crklnilo če ti bo pumpa stalno delovala, ker se bo zadeva pregrevala in cenejše izvedbe enostavno niso temu namenjene,...
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Dokler črpa vodo se obenem hladi,ko ne bo vode,ni hlajenja,kar pomeni ogrevanje ter nevarnost okvare.
Objave: 92
Teme: 1
Ocena:
1
Jaz sem spremenil pritisk v gumajstem mehu v rezervoarju, ter nastavil ventil pritiska kdaj ponovno vklopi pumpo ter do koliko pritiska laufa. S tem sem dobil da takrat ko zalivam skos laufa in je konstanten pritisk. Ne pa da enkrat sprica voda 10m enkrat pa 5m.