Objave: 706
Teme: 105
Ocena:
0
Živjo.
Gre za model: EM31PW-U
Niti leto ni minilo, pa spet odpiram temo o tem senzorju. Lani sem spraševal, zakaj hudiča ga ni možno nastaviti v rangu 20-120 sekund. Pa mi ga je potem štromar 2x zamenjal, dokler ni TEM uradno odgovoril, da to žal ne gre ... Ok, sem se sprijaznil.
Zdaj pa je zadeva po enem letu začela zafrkavati. Igral sem se z nastavitvami (čeprav je do zdaj 10 mesecev deloval bp z istimi nastavitvami), vrgel ven varovalko, pa še vedno nič bolje. Trenutno imam nastavljenega na tisti min (cca. 20 sek), da opazujem, kako se obnaša. Recimo stopiš skozi vrata, se prižge, potem ugasne. Stopiš drugič, se prižge, potem pa ostane prižgan.
Včasih pravilno deluje dvakrat, trikrat, potem pa ostane prižgan. Včasih ostane prižgan pol ure, pa potem ugasne ... Skratka, kakor mu zapaše, nimam ideje, kaj bi lahko bilo, razen da je defekten? Nič okrog njega se ni spreminjalo, da bi ga karkoli lahko motilo na novo ...
Kakšna ideja?
Hvala.
Ocena:
0
Bo treba ane? Blah... Klicn gleda te TEMove senzorje. 3x v ene letu menjano.
Bom očitno prešaltal na smart senzor, če se grem v tem času že hišno avtomatizacijo ...
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ne vem, jaz v petih letih nisem menjal nobenega, z izjemo enega, ki mu je strela pomagala. Pa jih vidim veliko, veliko...Pa tudi z garancijo moram za njimi stat.
Je pa res, če hočeš res dober senzor se moraš ozret po Dinuy-u, dela na soncu, mraku, dežju, vetru, pri +50 ali -20, pri vseh pogojih, že desetletje so okoli bajte. Ali pa za njim po kakem Steinel-u. Ampak prvi se pričnejo pri 140 evrih, drugi pri 80 ali 90. Pa na gor. A ja, to pa ne. Dokler pa kupuješ robo za 20, 30 evrov je pa to - to. In če je Tem klinc, je klinc tudi kak Vimar, Legrand, Jung, Ticino. Smart senzor? Hmm, ne vem, kaj čakaš. Ker ti sploh ne znajo crknit, kajne? Sploh tisti za 20, 30 evrov.
Pošlji ga v Tem, Čatež 13, 8212 Velika loka. Pa ti ga zamenjajo. Znaš biti prijetno presenečen.
Nova tema: crknil "smart" senzor...
Ocena:
14
Akulp, malce omeni, kakšne luči ti tisti grozni senzor prižiga. Ker če imaš na njem obešene kake lučke tipa neon, špar lampe, pa še kakšne, potem efekt limanja kontakta v relejčku senzorja niti ni neka posebnost. Prej pravilo.
Ocena:
0
Led lučke, vgradne zidne, za osvetlitev stopnišča.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Meni pa nek chip šhit senzor sedaj po ugasnitvi luči, vsaj še enkrat, včasih celo dvakrat na kratko prižge. senzor je v garaži.
To da se nobenega od teh poceni senzorjev ne da nastaviti na svetlobno občutljivost je itak "samoumnevno".
sem se nekako tudi jaz sprijaznil da bom menjal.
imel tudi steinel stropno svetilko z vgarjenim senzorjem, pa je tudi se prižigala iz neznanega razloga ( v kopalnici v bloku, brez okna, sredi noči ko ni nihče se ni premikal v stanovnaju, se ona je prižigala.
Ocena:
14
Hanzi
Steinelove luči z vgrajenim senzorjem imajo v veliki večini vgrajene MW (mikrovalovne) in ne PIR senzorje. Kar pomeni, da imaš lahko npr. v kuhinji ali pa kopalnici zaprta vrata in se bo ob gibanju za njimi MW senzor kljub zaprtim vratom aktiviral. Zadeva je za uporabo v stanovanjih dokaj tečna, kot ugotavljaš tudi sam. Je pa dobrodošla pri kakih vhodih vratih, lahko tudi takoj za njimi, ker bo zaznala vsakogar, ki bo stopil pred zaprta vrata. MW senzorji izkoriščajo Doplerjev efekt. Se pravi da merijo poslan signal in iz odboja izračunajo razdajo do "stacionarnih objektov",in si tako ustvarijo sliko prostora. Na ta način detektirajo porušenje te (njihove) "slike". Z lahkoto zaznavajo gibanje za lesenimi stenami, tudi za stenami iz večine "trdnejših" gradbenih materialov, kot so tanjše opečne stene in stene iz siporeksa. Ustavi jih le kovinski sloj. In če si v spalnici preveč "aktiven" je tisto prižiganje ponoči na nek način naraven pojav. Tudi pri zaprtih vratih.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Hvala za razlago, mislim da je ni več pri hiši.