PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Wc v dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slisi se noro, pa vendar.
Starejsa hisa, vsaka soba loncena pec. Na mestu loncene peci bi naredil wc in tus.
Igram se z mislijo kako v star zidan stedilnik poriniti pvc kanalizacijsko cev ( z vrha strehe?), kako spodaj narediti "iztok" kako pa vmes T kos za wc.
Manjse rusitve bi lahko izvedel, ne bi pa konkretno posegal v dimnik, ker je star zidan dimnik. Moram preveriti, ce sploh spravim 110 cev v njega.
Imate kako mnenje?
Brez štemanja vseeno ne bo šlo, imaš kaj slikovnega gradiva, za boljšo predstavo?

PS: Kako to da se boš sedaj lotil stare bajturine?
Vem da bo treba stemat, ce ga grem pa vlect po stenah bo treba pa tudi stemat, razen ce cev postavim pred vogal pa jo skrijem v knauf.

Zakaj bajturina. Zato ker je prazna, pa ni se ravno za podret....
Ko so se pojavili kondenzacijski kotli, so na tak način "preoblačili" stare dimnike z inox tubami - iz vrha strehe. Ampak kako bo pa z ostalimi sobami, ki imajo lončeno peč? Nimajo istega dimnika? Oboje naenkrat verjetno ne bo šlo.
Ko bi ljudje vsaj enkrat počasi prebrali svoj umotvor, preden ga objavijo ...
WC boš naredil v dimniku?
Ali boš le kanalizacijo speljal vanj, da bo drek 'letel' navzgor na streho?
Zakaj oziroma čemu pa boš porival kanalizacijsko cev v zidan štedilnik?

Ne vem, kako se sliši, ampak bere se res noro.
dobi raufnkerarja da ti za vsak slučaj pofreza dimnik ( ker je verjetno poln katrana ) na fi 120mm ( oz se prepričaj da je luknja dost velika) potem povsod kjer boš mel wc oz tuš poštemaj tolikošno luknjo da boš spravil t kos noter ( te t kose kasneje oblij s purpenom da se cev ne bo premikala) .....spodaj fiksiraš koleno in cev ki seže do prvega nadstropja in tam vstaviš t kos , potem iz vrha vse ostale na isti način. Tesnila na ceveh namaži z silikonom ( na začetku gredo lažje skupaj kasneje silikon služi kot 100% tesnenje).
Sunmix je malo manj noro prebral, in razumel mojo noro idejo. Se mu zahvaljujem za nasvet glede purpena in silikona.
Ogrevanja z loncenimi pecmi ne bo vec, ker so ze dolgo radiatorji. Namesto da stemam in kronsko vrtam za vertikale in odduhe, bi zadevo speljal v dimnik.
Jaz tudi ne vidim nobenega problema, jaz sem na ta način naredil odduh kanalizacije iz zadnje etaže na prosto, da nisem delal preboja skozi strop/streho.
Zdravo,
tudi jaz sem si nov odtok kanalizacije speljal po praznem dimniku...
Meni se je super sešlo, ker sem vlekel odtok v mansardo in sem imel tudi strešno okno in sem lahko zaradi le tega celo sestavljeno cev skozi dimnik stlačil.
se pa strinjam, da ustrezno očisti dimnik pred sestavljanjem cevi, da ne bo kakšni presenečenj kasneje

Priporočam, da ne uporabljaš nobenega silikona ampak zgolj namensko pasto za mazanje tesnila. Preden boš vse skupaj tlačil obvezno izven dimnika kose sestaviti (da se tesnilo malce uleže gre kasneje lažje not)
Seveda moraš imeti mere porihtane...

par slikc tukaj
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dropbox.com/sc/ab5dn1e5cn6ah8y/AAAStFvMXvco__2IkrPdIiRGa">https://www.dropbox.com/sc/ab5dn1e5cn6a ... IkrPdIiRGa</a><!-- m -->
Kaj pa odmevanje v dimniku?
Pač ne bo fižola jedel.

V dimniku ne more bistveno več odmevati, kot v steni, kaj šele nadometno.

Vsaka luknja prav pride, treba jo je izkoristiti.
Iskanje po temi