Objave: 111
Teme: 9
Ocena:
0
Pri izdelavi novih pločnikov okoli hiše, je bil postavljen peskolov - plastičen, ki pa pri prvem močnejšem nalivu ni opravljal svoje funkcije. Dejstvo je, da je stara napeljava iz odtočne cevi žlebov in dalje po cevi v nek skupen zbiralnik (oddaljen 20 m od hiše) funkcionirala. Pri sanaciji pločnikov je izvajalec dal še eno drenažno cev, nad njo nasutje rizla in potem prane plošče omejene z robniki. Iz odtočne cevi žlebov gre voda v plastičen peskolov. In pri včerajšnjem deževju je voda tekla iz peskolova ven, nekaj je je seveda odtekalo naprej. Zakaj oziroma kako popraviti in kje je napaka? So krivi padci (premajhni), in kako to preveriti, da ne razbijamo vsega? In še to me bega, kolikor vem, je tudi dodatna drenažna cev speljana v ta peskolov. Ali to pomeni, ker peskolov ni požiral vode,oziroma je prepočasi odtekala, da je voda iz tega peskolova tekla po drenažni cevi nazaj in je lepo začela zamakati klet? Izvajalca bom obvestila, vendar bi rada kakšen nasvet, kako se lotiti sanacije, ki bo po videnem potrebna.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Za začetek poskusi iz plastičnega peskolova izvleči tisto rjavo ploščico, da povečaš pretok in očisti smeti. Potem glej naprej...
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Po mojem mnenju( neprofesionalnem) :!: je možnih več stvari, ampak jaz bi začel tule; kaj je danes drugače, kot je bilo še včeraj!
Dodan peskolov? Morda premajhen? Cevi manjšega premera? Dodatni dotoki in s tem večja količina vode? Dejstvo je, da je sistem v enem delu, ali pa v vseh, poddimenzioniran! Ali pa je bila "nenormalna" količina vode! :wink:
Premajhen padec dvomim, da bi bil kriv. (razen če ga ni!)
Za začetek vzemi vrtno cev in toči vodo v peskolov, da vidiš kako se odtok "obnaša". Še bolje bi bilo več cevi in veliko vode.( sosedje?)
Če je drenažna cev speljana v peskolov, ta pa je bil poln, je nekako logično, da je bila tudi cev polna :wink:
P.S. Vem iz lastnih izkušenj! Voda je ku... :x
Objave: 111
Teme: 9
Ocena:
0
Hvala za odgovore. Včeraj je v nekem času bila nenormalna količina vode, vendar tudi ob običajni količini vode le ta ni vsa odtekala. Peskolov je velik, sicer plastičen, dodana količina vode ni prišla zraven. Še najbolj me skrbi drenažna cev, zdaj vem, naj ne bi bila speljana v peskolov. Izvajalec bo prišel pogledat stanje in upam tudi pravilno sanirat.