Objave: 19
Teme: 2
Ocena:
0
LP!
Do hiše smo povlekli ca 200m elektro kabla, ki ga v tem trenutku še ne bi rad predal Elektru. Vem, da kabel lahko kljub temu vzdržuje elektro, tudi če ni njihov. Zanima me pa, katere privat firme imajo "koncesijo" za vzdrževanje?
Hvala
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ne razumem čisto... Je kabel v luftu, da se ga bo dalo vzdrževat - čistit od tičjih drekov? Zakopanega vzdrževat bo tudi težko...
Ocena:
0
To je pač nesmisel, kot mnogo drugih, ki se pojavljajo v povezavi z elektro podjetji...
Tako kot vzdrževalca trafo postaje potrebuješ "vzdrževalca kabla". Kabel je sicer vkopan... Lahko pa jim ga zastonj "predaš", česar pa v tej fazi še ne bi storil...
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Saj me nič ne briga.. :!: Zakaj ne? 8)
Danes bo zanimiv dan! Se vidi že po forumu :wink:
Objave: 422
Teme: 1
Ocena:
10
Nesmisel je to, da se greš nekakšne skrivalnice s tem kablom. Dokler lokalni Elektro ne bo prevzel kabla, ti tudi elektrike ne bodo priključili.
L.p., Kloko
Objave: 119
Teme: 6
Ocena:
0
Kar je moje je moje!!!
Hahaha, slovensko pac.
Ocena:
0
Hotel sem preprost odgovor; dobil pa popolne nesmisle... Elektro te priključi tudi če ne prevzame kabla / trafo postaje.
Glede na to, da sem šel v investicijo, elektro pa sedaj na moj kabel izdaja soglasja za novogradnje bi se rad vseeno malo zaščitil...
Objave: 8193
Ocena:
14
Če boš priključek (in z njim povezan kabel) predal v upravljanje njim bodo zanj skrbeli oni (elektro). Do tedaj bodo vsi morebitni stroški povezani z njim ali priključkom na tvojem tošlu. Vem, da se ti butasto zdi, da moraš kabel pa valjanec kupiti ti, plačati še kake strojne ure za rovokopača, preliti tudi kako kapljo švica, da se vse zakoplje po pravilih v zemljo, potem pa na ta "tvoj" kabel priključujejo še vikendaše, novogradnje. Ampak pomisli vendar, da si se tudi ti priklopil na kabel, ki ga je nekdo že plačal - zate. Življenje je polno krivic, pa ljudi, ki razmišljajo podobno kot ti, tudi. Za take v trgovinah prodajajo - sveče, sicer pri branju nekoliko oči trpijo, ampak naši pradedje so ob njih živeli in preživeli. Lahko pa tisti kabel predaš elektro. Ampak tisti črviček bo "glodal" celo življenje, seveda če mu boš to pustil.
Objave: 182
Teme: 18
Ocena:
0
lepo zapisano arbajter.., jaz sem tudi pred skoraj letom dni, predal "moj kabel 490m , delo, denar ..." v upravljanje elektru, pa mislim da sem se prov odločil ... pa lep dan
Objave: 603
Teme: 5
Ocena:
1
Človek računa na to, da bi mu od novih priklopnikov uspelo iztržiti nekaj v smislu plačane služnosti. Ravno te dni sem slišal za tak primer, ko je šlo za cesto. Ko je še od zadnjega kupca parcel uspel izsiliti služnost za cesto, jo bo dal v javno dobro. Samo nekaj dni za tem, ko je postopek šel skozi in je denar na računu.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
@arbajter je res lepo zapisal in skoraj ni kaj več dodati.
Jaz bi mogoče bolj detajliral, kaj pomeni, da skrbiš za kabel (ne gre za vzdrževanje, ker kabla nimaš kaj vzdrževati).
Razdalja 200 m je kar dolga in na tej razdalji se lahko marsikaj dogaja. Pojavljajo se novi investitorji pa tudi lastniki obstoječih objektov, ki bodo v tem območju pač planirali takšna in drugačna zemeljska dela, ki bodo tangirala poleg ostalih komunalnih vodov tudi tvoj kabel. Za ostale komunalne vode si bo investitor pridobil projektne pogoje, tvoj kabel, za katerega boš vedel samo ti, pa bo neobstoječ. V tem primeru lahko pride do pretrga kabla in verjemi, da bo šlo kar precej živcev in evrov. Če scenarij ne bo tako črn, boš pa imel, kot lastnik kabla v infrastrukturi kar naprej neke zahteve za izdajo tvojih projektnih pogojev pa se bo kaj izvajalo ali ne.
Razumem tvojo logiko, če sem nekaj plačal, potem je to moje. Ampak lastnina ima na žalost tudi obveznosti.
Predlagam ti, če je tvoja lokacija takšna, da bi od tvoje omarice elektro napajal še koga in bi to lahko bilo v njihovem interesu, da se dogovoriš za delno refundacijo. Pogosto to uspe.
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Ja včasih se pa da tudi kaj zmutiti, pa potem ne plačaš kabla, tako sem nekje zmutil za en gospodarski odjem, da se je od 2 obstoječih odjemih 3 x 35 in 1 x 25, da se je eden od teh spremenil na 3 x 35 in dodal še en povsem nov na 3 x 35 in tako se je lepo prešvercalo, brez novega kabla, ki bi ga sicer moral plačati cca 7000 eur ni pa problem zmogljivost kabla, ker je nekdo državno podjetje v bližini rezerviral in plačal kabel že 10 let nazaj za zmogljivosti katerih sedaj ne koristi nikoli več, kot 20% .
Tako, da tako je v življenu včasih se da, včasih pa še za druge nacolaš ......
Objave: 419
Teme: 60
Ocena:
0
Pozdravljeni,
nekaj ne zastopim, kabel 200 metrov je od njegove omarice(elektro) pa do hise ali od trafota do hise..?
lp
Objave: 8193
Ocena:
14
Ne. 200 metrov je od njegove merilne omarice do merilne omarice tistega, ki je ravno tako plačal kabel zanj, da se je lahko priključil nanj, tule pa jamra.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
@arbajter, pa ne moreš kar takole direkt no! :wink: (imaš pa prav)
Nekaj diplomatskega ovinkarjenja bi tale tvoja izjava potrebovala. 8)