PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Nova cev talnega ogrevanja - odračevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V stanovanju smo naredili še eno dodatno sobo in sem od obstoječega talnega gretja dodal še eno vejo.

Zanima me, če lahko to vejo preprosto odzračim tako, da poženem črpalko in dodajam vodo? Imamo montiran avtomatski odzračevalni ventil. Skrbi me npr. ekspanzijska posoda, se lahko v tej potem nabere preveč zraka? Naj ostale veje prvo zaprem? Ali naj to raje naredi mojster... problem je, da ga kličem že cel teden in mi prestavlja... tako da bi se morda lotil sam, samo ne vem, ali je to čisto preprosto ali kakšna znanost zadaj.
Itak. Odpri vejo in dodaj vode kolikor bo treba.
Če kaj ne bo, bo pa tako ali tako prišel. Enkrat po novem letu.
Druge lahko zapreš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hvala! Samo še tole, če mi lahko razjasniš: kolikor vem, naj bi bilo v ekspanziji 1/3 vode, 2/3 zraka, da optimalno deluje. Samo, če bo sedaj gora zraka šla skozi cevi, se ne bo ves zrak začel nabirati v ekpanziji, ki je višje, kot odzračevalni ventil?
morda kompliciram...
Če ostalih vej nisi pipal, jih najprej zapri, potem odzrači najprej to novo vejo. Ročno poženi črpalko dvižnega voda ki je za talno gretje in naj laufa, medtem pa odzrači povsod tam kjer pač imaš odzračevalne lončke in v omarici talnega gretja "glej novo vejo", ne vem pa kako imaš vse urejeno. Sistem pusti nekje na 2 bara ker je po mojem ekspanzija sigurno na malo več. ti kar pogumno odzrači in glej da črpalka dihta "če delaš z ločeno črpalko" ker se dogaja da tudi sama črpalka ki je že dala nekaj čez doda kaj zraka v sistem in nisi potem nič naredil Big Grin Vodo iz sistema nafilaš toliko da kontroliraš pritisk v sistemu.
Iskanje po temi